Строеж - къде, как, колко? Тема за взаимопомощ 35

• 27 575
  • 742
  •   1
Отговори
# 645
Мале, колко сте активни!! Не мога да смогна да ви изчета! Simple Smile
Влизам да попитам за читава фирма за полагане на битумна хидроизолация на покрив в зоната на Пловдив. Ужасно ще ми помогнете, ако ми дадете координати на читава такава.

# 646
Мога да питам бригадата, която ни я прави сега, но трябва да им се виси на главата! Иначе могат и ги правят нещата.
Първо правиха керемиден покрив при нас преди 5 г. Тогава пак ни правиха и такъв с битумна хидроизолация. Преди 3 г ни правиха друг покрив пак с битумна хидроизолация. В момента ни правят пак такъв, но по-голям и плосък.

# 647
Прати ми на лични координатите, моля те!!

# 648
  • Sofia
drago_2008, благодаря за отговора.
Да, коминното тяло ще е преди изолацията на покрива, но се чудим дали да го заложим, още преди изливането на бетона или само отвор сега и поставяне след отливането. Един от майсторите ни предложи бетонно такова предварително, но пък ние си мислехме за керамични като цяло. Керамично пък изобщо не съм сигурна дали може на такъв етап, все пак има налягане при наливането на бетона от помпата, нямам идея наистина. Това са някакви напълно лаишки разсъждения в момента. И това на фона, че имаме 10 годишен опит с къща с плосък покрив - ами не помня как сме го правили тогава, а и да помня, за 10 години нещата се променят. Днес пък ни препоръчаха някакви тела на Вулкан, били много добър вариант, в някакъв момент са закупени от Schiedl, чакаме да ни кажат имат ли ги още налични по складовете.

chortiz, много ни препоръчват една фирма, работели супер качествено(а препоръчващият е в тази сфера също) и на средни цени. Поемат обекти и извън Сф, даже сега са в някъде в провинцията. Следващата седмица имаме среща на обекта и ако ми се сторят ок и не ти е спешно, ще ти пиша.

За френските прозорци подкрепям Тони и Нелина с две ръце, но съм наясно че повечето ги имат за минус. При качествена дограма и правилно изложение носят повече позитиви. И в Бг климатът се променя, лятото става все по-кратко за сметка на отоплителния сезон, но това не е решаващото. Въпреки ниските температури имаме много слънчеви дни, а точно това е определящото. Имам опит в къщи с такива прозорци - зимата, дори и в много студени дни, когато има слънце по цял ден термостатите не включват подовото в дневната, защото влиза достатъчно топлина през големите прозорци. В същото време отоплението работи в стаите с малки такива и източно изложение например или в спалнята ни, ако не съм вдигнала външните щори и пак липсва слънце.

.....
 Снеговалежът също е сериозен, така че показаната къща с равен покрив избщо не е вариант.

Ако визираш показаната от мен къща, покривът не е равен, а едноскатен. Специалистите си знаят работата, но със сигурност могат да изчислят правилните градуси на наклона на покрива според особеностите на имота.

gadamer, къде ли не съм гледала планове, ще ти пусна на лични, защото вече ме хваща срам с тези чаршафи, които изписвам. Правилно и според мен си решила да подходиш с архитекта, нека поне в началото да има свобода, пък ако не нацелва посоката, винаги можеш да го поограничиш. Пък и имаш все пак строен план, като те чета, за опорни точки. Повечето присъстваха и в моя списък, само за терасите се наложи да отстъпя в името на по-красива фасада според ММ. Успокоявам се, че поне са малки, колкото да се чистят прозорците по-лесно. Simple Smile

Нелина, разсъжденията за външната мазилка ми идват навреме. Ние искаме такава гладка, не ми беше хрумвало това с чистенето Rolling Eyes

# 649
Скрит текст:

При нас само бяха оставили отворите и се зида от после, но не изключвам да е направено така за по-лесно.

# 650
  • Отвъд алеята зад шкафа
Аз тераси не искам, защото мисля, че няма да ги използвам, а и оскъпяват.

Вкъщи сме с една стена, изцяло във френски прозорци, не знам стъклопакетът какъв е, нито стъклата,защото когато ги поръчвахме, никой не ми обясни, че има различни стъкла и прочие. Взехме каквото ни предложиха от фирмата. Стъклата са бели, най-обикновени изглеждат. В резултат зимата в слънчеви дни не се отопляваме, защото само от напичащото слънце, става жега вътре. Днес в 10 сутринта стайният термометър показваше 25 градуса, без нищо включено, помещение от 55 кв.м. Лятото слънцето е по-високо, имаме и тента, та успяваме да се спасим от жегата.

# 651
Мър мяу ,30°ли е наклона или по-малък?
Зимата също може да се работи вътре.Нашата мазилка я правиха декември и януари,без да отопляваме.Вярно,че миналата зима бе много мека.

34% е на горния, там няма проблем, но на долни е 21,74% и на едно място 20%.
Имаме прозорци, входна нямаме, запушена е с разни неща, значи може и да направим нещата вътре. Само да видим тая пандемия как ще е, че го закъсахме и лично малко, но ще мине и това.

Две стени са ни стъкла френски прозорци - нарочно избрах К стъкло, за да влиза топло, зимата слънцето е ниско и влиза и топли, лятото е високо, а ние сме опасани с вотри покрив около цялата къща, който пази сянка - като навес е, а на едната страна е верандата, която хем е голяма, хем с покрив, там па изобщо не влиза. Другите прозорци са 4 сезона - не пускат от никъде топлина. Исках витрините да са К, да пускат топло зимата, освен, че са и по-светли.

Последна редакция: пт, 30 окт 2020, 15:26 от Мъ℘♥Мяɣ

# 652
  • Пловдив
fatalina,извинявай,объркала съм се.
Di.Gi,по принцип колкото по-гладка е мазилката събира по-малко прах.Затова мъжът ми предпочита тази с 1мм камъчета,но в.БГ видяхме само на Рьофикс в наличност и беше скъпичка-към 110лв.Другите марки могат да предложат със заявка.

Пиша от телефона на ММ и мога да пусна някои по-засукани фасади,които е правил.

А,тази е минималистична

# 653
  • Отвъд алеята зад шкафа
Нелина, много са хубави. На първата къща само фронтонът триъгълник и колоните не ми допадат, много ми е в стил "американски сенатор", иначе къщата без тях е чудесна. Явно може и улуците да са по-скрити или в стила на къщата. Не висят и климатици по фасадите...

# 654
Ето я и оградата. Не ме цитирайте, че по-късно ще трия.
В понеделник ще взимат мерките за кухните и за спалните, пък да видим каква оферта ще обадят. Ако спалните  ми излизат много скъпо, ще ги купувам готови. Вторник или сряда ще се избира камъка за цокъла на къщата и вече ще идват и тези майстори да го изграждат. По отоплението има още малко работа и може да се пробва как работи.
ММ е поръчал да изчистят двора, че поредните майстори пак всичко са освинили и да ни докарат дърва, за да може вече и камината да изпробваме. Както каза един съсъд, ако си сложим по едно походно легло и може вече там да нощуваме. Има още работа по обличане на вратите на баните и по первазите около всички врати. Като приключат с това ще викам фирма да чисти и фирма да взима мерки за щори.

Последна редакция: сб, 31 окт 2020, 20:11 от fatalina

# 655
Фаталина супер е оградата! Живот и здраве и на нас ще ни предстои,но като се опаричим от някъде по-нататък. Засега ще стоим с мрежа и бетонни колове. Днес като ходихме от вътрешната страна на стъклата на дограмата имаше капчици вода-конденз. Въпреки, че постоянно е полуотвърен прозореца на тоалетната за проветрение, а и в момента правим външно и вътрешно замазки, мазилки, шпакловки. Все се надявахме да няма конденз, но явно ще има. По принцип външно дограмата е облечена с найлон заради външния хастар, който е направен, дали може да е заради това. Конденза е откъм южната част, а още нямаме външна изолация.... Стъклата са четири сезона...

# 656
  • Sofia
Силви, в мазилки и замазки има огромно количество вода, което отива във въздуха, докато съхнат. Имаме тука момичета, които са доста запознати с детайлите по дограмите, но аз да си кажа, не бързай да го отдаваш на лошо качество на дограмата.

# 657
  • тук-там
Ние "озеленяваме".  1/3 от живата ограда е готова!

Чакат ни още 90 кипарисчета! Sweat Smile

# 658
  • Пловдив
silvi,изчакай поне месец след завършване на мазилки и замазки и тогава виж дали има конденз по стъклата.Но,щом само банята е с отворено прозорче е нормално.Принципно вътрешните специални стъкла -К,всесезонно,намаляват образуването на конденз по стъклата,но това означава че влагата ще се лепне другаде.Ако само външното е със специално покритие,може да има повече конденз по вътрешното при наличие на влага в стаята и по-голяма амплитуда вън-вътре.

# 659
  • Отвъд алеята зад шкафа
Чудесни огради! Вече сте на финала!

Аз съм в един хотел в момента, с огромен топъл басейн, изцяло в стъкла, няма нито капчица влага вътре. Но навсякъде има някаква система с въздуховоди, явно върти въздуха. В стаите също ги има. Не знам дали е вид рекуператор. Дограмата е троен стъклопакет, като отвън стъклата са тъмни и огледални, а стъклопакетът отвътре е дъб, отвън е черен. Много ми харесва.

Много си харесах едно стълбище, не знам как се казва, но си го кръщавам "право". Ако имам 2 етаж, ще искам такова:

Общи условия

Активация на акаунт