Египет /Тема 10/

• 52 860
  • 890
  •   1
Отговори
# 675
Здравейте на всички. Днес в 8 сутринта имахме полет към Хургада. Полета мина супер. Настанени сме в хотел Jasmine Palace Resort.До сега имахме обяд и вечеря. Всичко беше супер вкусно. Нямахме много време да се попечем, но почивката тепърва започва. Разходихме се набързо, хотела е много голям, с доста басейни и собствен плаж. От хотела дават и хавлии.За сега сме много доволни. Купихме си от магазинче в хотела сим карта с Интернет. За 15 долара взехме 10 GB, което е супер, но се пазарихме за това. За сега всичко изглежда супер и много яко, но екскурзията тепърва започва. По-нататък ще споделя още мнения. Чао за сега:)
Благодаря много, Kaliopa! Ние летим след седмица и сме във вашия хотел. Пишеше,че на 10 мин.от хотела има мол, а някъде около него и пазар.Ше съм благодарна ако споделиш дали сте ги посетили. Приятна почивка и незабравими емоции!

# 676
tanita 2, как беше плажа на Jasmine Palace? Гледах клипчета, че е доста плитък и има отлив. Рифът хубав ли е? Морето при рифа дълбоко ли е?
През март водата в  морето беше студена и не сме се къпали , но наистина е плитко . Някъде по горе четох , че в хотела предлагали карти за интернет срещу 15 $ , на летището са по 10 $ , ние от там си закупихме при слизане . Ако искате бюджетна почивка с почти всичко необходимо , това е мястото . Хотела е нареден до всички по известни хотели и  на около 2 км до Мол Сендо ако решите да се разходите . И бакшишите ,много важен елемент от почивката .

Последна редакция: чт, 22 апр 2021, 09:39 от tanita 2

# 677
Относно бакшишите....и покупките....споделете дали ше имам проблем ако доларите са емисия под 2010 г?🤔
Поръчах уж след 2013 да са, а като ги поглеждам сега има от 2009, 2001...това са само еднодоларовите банкноти

# 678
Относно бакшишите....и покупките....споделете дали ше имам проблем ако доларите са емисия под 2010 г?🤔
Поръчах уж след 2013 да са, а като ги поглеждам сега има от 2009, 2001...това са само еднодоларовите банкноти

Трябва да не са под 2000, не 2010. Макар че и за по-стари невинаги правят проблем.

# 679

Трябва да не са под 2000, не 2010. Макар че и за по-стари невинаги правят проблем.
Благодаря 🤗

# 680

Нека позная, и ако направите забележка, че ви дават не това, което сте поискали ще ви гледат тъпо.

# 681
На мен ми пробутаха един и от 1999 новичък изглеждаше, е дадох го към визите 25 +2 приеха ми го. Другите са 2013 взимат ги без проблем.

# 682
Предлагам почивка в Египет за двама - полет 24.04.2021г.- хотел Albatros Palace Resort 5* - не можем поради лични причини да пътуваме, затова я предлагаме на половин цена - 1 000 лв. Ако някой има интерес, да ми пише на лс.

# 683
Тц. В понеделник имам при иглотерапевта и това посмъртно няма да го пропусна, иначе веднага бих направила две морета в Египет като за тези пари. Язък.

# 684
Повечето ми долари бяха от 1995 и никой не ми е правил проблем.

# 685
Хайде, египтянки, споделяте впечатления 😊!

# 686
Какво е това лекарство, че ми стана интересно.

То и да е изписано няма голяма полза на моята пише 9 ЕР , а с удоволствие ми я набутаха за 1 $, за всички лекарства/витамини, които питах отговаряха,че са спярни от производстви и ми пробутваха 2 пъти по-скъпи, е не ги взех. Аптека до хотел в Макади бей и то доста хвалена, направо са се обиграли и няма лекарство под 4-5 $, а реално проверено в техни каталози е не повече от 2$.На летището нямахме проблеми, имаше нещо като "зелен коридор" за София с нормална проверка, без изненади- това  през Абакс, доволни.

# 687
  • София
an.ilieva, вие в някой от хотелите Jaz Makadi ли бяхте? Ако е така, би ли разказала за хотела и плажа пред него?

# 688
Хотелът е Jaz Makadina, малък ,има зеленина, чисто е , маски носи персоналът само.Храната е вкусна, не е бедна и има - риба, месо и пиле всеки ден, имаше веднъж раци и октопод, бедно от към домати. Има пъпеш, ябълки, банани и фурми и няколко пъти диня + обикновени пасти и торти и веднъж "ом али". Плажът е отличен и директно от хотела се излиза на него/има хотели от веригата без директен достъп до плаж/, полегато влизане в морето и пясъчно дъно, коралите са оградени.За мен водата беше студена, но влизаха и деца, всеки си преценява.Не ми хареса контингента - руснаци и последно дойдоха румънци - шумни и невъзпитани.Като анимация има, но не е впечатляваща и през деня и вечер. Хотелът е пълен.

# 689
Здравейте.
Ние благополучно се завърнахме от екскурзията Хургада - круиз по Нил до Асуан - Кайро. Много сме доволни, вкл. синът ни, който по принцип не обича екскурзии, защото го измарят. Той сам каза, че тази била първата, която му харесвала.
Организацията на фирмата беше отлична - всичко, за което се договорихме и зависеше от нея, бешще на ниво и според уговорките. Посетихме всички обекти от плана си и всичко много ни хареса.
Сега си чакаме само резултатите от ПСР-тестовете, за да ги подадем в РЗИ, ако са отрицателни.
Няма да правя тук пътеписи, но мога да отговоря на всякакви конкретни въпроси на тези, които се интересуват. Особено що се касае до обектите по маршрута.

Излязоха и ПСР-ите, уведомихме РЗИ - да не сме и в карантина вече.

Последна редакция: нд, 25 апр 2021, 17:53 от Judy

Общи условия

Активация на акаунт