Септември наближава вече, чакаме те, мъничко човече! Тема 7 (2020)

• 47 059
  • 561
  •   1
Отговори
# 135
Честити да са новите бебчета, поздрави и леко възстановяване на майките ❤
По въпроса за това, как разбрах, че съм бременна: от 4 месеца с ММ правихме опити, но не се получаваше. Имах прекъсване на цикъла през октомври и ноември, направих си 5 теста и всичките отрицателни. Реших да отложа лекаря и след това ми дойде. Следващия трябваше да дойде на 7.01, но отново закъсня. Помислих си, че отново става нещо, но си взех тест и той отново беше отрицателен. Казах си , че ще изчакам още малко и ще си апиша час за АГ, тъй като се преместихме да живеем в Швейцария преди 5м и още не бях наясно с лекарите тук. На 20.01 просто се събудих сутринта и си казах, нека си направя и последния тест, който имам и 🎊 две чертички, като едната много бледа. Зарадвах се супер много, отдавна исках второ дете. Поднесох го на ММ в кутийка за подарък, още докато си правеше кафето 🎉😍.

Ами сега?!! Вече съм в 37 г.с. От два дни съм супер мудна, по цял ден лежа и нищо не ми се прави. Станах супер изнервена, имам подготвителни контракции и мк се появяват някакви горещи вълни, след което ми става много зле на главата и не мога да се помръдна. Утре съм при АГ да видя до къде съм я докарала. Някой с мен, вече на последните си сили?

# 136
И аз съм в отбора със СПКЯ. Имала съм периоди без менструация от 6м до 1год. След лекарства, инжекции всеки месец , направихме операция, с две думи дадохме рестарт на яйчниците. Отново не се получаваше. Появи се и проблем при ММ, имаше под 1% качествени сперматозоиди. Но по чудо не стигнахме до инвитро, защото забременях. Родих декември 2018. Опити започнахме веднага за второ, защото ни беше страх колко отново ще чакаме. И сега имаме породени с разлика 1г и 8м ♥️💙
Първата вечер на юнака вкъщи премина с колики 😟 много му пукаше коремчето. Кака му е много впечатлена как суче от мама, колко малки ръчички има, иска да го гушка.
Аз съм добре, не ми тежи корема, мога да лежа както си поискам, не се мъча 10мин да стана от леглото 😄 дори не усещам шевовете. 5 дни след раждането съм. Дори стриите по корема ми харесват 🤷😄

# 137
Здравейте, от няколко часа изпитвам лека постоянна болка на 3-4 пръста в дясно от пъпа. Някой изпитвал ли е същата? Чудя се да изпия ли 1 хапче но-шпа, в 35г.с. съм.

# 138
Здравейте, от няколко часа изпитвам лека постоянна болка на 3-4 пръста в дясно от пъпа. Някой изпитвал ли е същата? Чудя се да изпия ли 1 хапче но-шпа, в 35г.с. съм.
Аз от доста време съм на 3×1 но-шпа. Преди 2 седмици, когато бях м/у 36 и 37 г.с. АГ не ми каза да го спирам (нищо че аз на своя глава си спрях и магнерота и но-шпато от 1 седмица). Така, че мисля че няма проблем, ако имаш болки да пиеш.

# 139
Добро утро, момичета! Аз сега  влизам в 37с и се чувствам супер, даже вчера направих 5000 крачки, което одавна не беше ставало. Малко ми е притеснено, защото тази седмица доктора ми го няма и да не стане гаф, докато го няма Grinning Намалих двойно магнезия и очаквах да е лудница от контракции, а то напротив. Чакаме го беболинчето вече много, на посления предглед в сряда беше 2800гр, док каза, че е готов Simple Smile
Относно забременяването, винаги съм била със супер точен цикъл, много болезнен, но без никакви проблеми. Миналото лято точно след сватбата ни и един опит бях бременна, но пулс така и не чухме. Плода спря да се развива в 6с, последва кюретаж в 8с. Пуснахме изследвания за тромбофилия, на които излезнаха какви ли не мутации. Изчакахме три месеца, за да подновим опитите и два месеца след това имахме положителен тест. Много съм щастлива, че въпреки мутациите не се наложи никаква терапия. Кръвопотоците и всичко е супер. Изкарах си една доста лека бременност Simple Smile

# 140
Много хубави истории 🍀

Вижда се, че дори при проблеми нещата се нареждат. Много е важно, защото понякога една диагноза може да звучи като присъда.

Аз стана ли, единия ми крак направо изтръпва. Цялото ми бедро все едно пламва. Хем пия магнезий, не знам как става. Но не се оплаквам, кръст, корем и прочее са добре, спокойна съм за бебето и ги няма онези кошмарни болки. Усещам, че всичко е наред и направо ми е леко на душата.

# 141
  • Terra incognita
Мен от кръста надолу всичко ме боли- междукрачието, тазобедрените стави, краката и самият кръст. Направо вече едва спя. Спя основно настрани и се събуждам от болки отстрани в бутовете, явно от тежестта.

# 142
Мен от кръста надолу всичко ме боли- междукрачието, тазобедрените стави, краката и самият кръст. Направо вече едва спя. Спя основно настрани и се събуждам от болки отстрани в бутовете, явно от тежестта.
И аз съм същата плюс това, че сутрин ръцете са ми толкова подути, че едва ги движа и много ме болят... ииии вечер не мога да спя заради киселините ☹
Димитрова, и при мен е така с магнезия. Преди имах болки макар и рядко, а откакто го спраях, заедно с но-шпато, нищо.

# 143
  • София
Това междукрачие ще ме побърка. Много боли, понякога все едно напъва отвътре да излиза, друг път като менструални болки, много е неприятно. Но вече и аз подминах 36 гс, така че ако й се излиза - да заповяда.

# 144
  • Terra incognita
Моето да не бърза много, че е с дупето напред 😄

# 145
Към вече раждалите мами и по-точно секцио (не знам дали има значение де) колко време продължава кървенето и веднага след операцията ли започва?

# 146
RubyRose*, честита да е дъщеричката! Жива и здрава да е и много да ви радва!

Както някои от вас и аз имам болки в междукрачието и отстрани в свивката на краката, също имам вълни, понякога ми пада много бързо кръвното и ми прималява и трябва веднага да легна и да съм на течение/въздух.

# 147
  • Terra incognita
Към вече раждалите мами и по-точно секцио (не знам дали има значение де) колко време продължава кървенето и веднага след операцията ли започва?
Да, започва веднага след операцията, а колко дълго си зависи от всеки организъм. Обикновено лохиите продължават около 30- 40 дни, но при някои и по- рано свършват.

# 148
А вие какви дрешки сте приготвили за изписването? Аз съм отделила боди с къс ръкав, ританки, тънко горнищее и пелена

# 149
Жасмин, аз от три дни съм така с кръвното. Вече ме е страх да излизам с детето на разходки. Не знам дали няма да ми прилошее някъде
RubyRose*, честита да е дъщеричката! Жива и здрава да е и много да ви радва!

Както някои от вас и аз имам болки в междукрачието и отстрани в свивката на краката, също имам вълни, понякога ми пада много бързо кръвното и ми прималява и трябва веднага да легна и да съм на течение/въздух.

Общи условия

Активация на акаунт