Септември наближава вече, чакаме те, мъничко човече! Тема 7 (2020)

• 45 398
  • 561
  •   1
Отговори
# 120
При мен бебето слезе надолу 2 Мин преди да се кача на магарето. Аз усещах напъни, акушерката казваше Не , нагоре е. При проверка от АГ напънах и то слезе.
За припознаването. Таткото дойде в болницата, попълни декларация, донесоха да се подпиша и това беше. Не знам точно при какъв човек го е направил тук, но се случи за 5мин.
Днес ни изписват. Ще са интересни следващите дни, докато напаснем графиците на новородено и дете под 2 г 😄
Йони, къде е това тук, в кой град?

# 121
Момичета, имаше ли някоя родила или която ще ражда при д-р Гърчев в Майчин дом?

# 122
В Търговище Simple Smile
Каката за сега е много впечатлена. Не отдели очи от бебето, гали го за ръчичката, иска да го гушка.

# 123
Честито на новодошлите бебенца, да са живи и здрави, и да носят много радост на мама и татко! Gift HeartGift HeartGift Heart

Успях да ви поизчета. И мен ме тресат нервите за предстоящото раждане, въпреки, че е второ, но именно, защото е второ може би затова така ми е притеснено. Чантата ми е вече готова, остана само да си стерилизирам помпата за кърма, едно шише и една биба да имам за болницата. Вчера рано сутринта от 6ч. като ме почнаха едни болки ниско долу до 8:30ч.. Лежах в полусън място не можех да си намеря и се изплаших, че бебо тръгва. След това успях да заспя и когато се надигнах към 10:30ч. вече бяха отшумели, но реших да си остана вкъщи и много да не се движа напред назад. Иска ми се да си изчака до термин или поне 2-3 дни преди него. Имаме още някои неща по апартамента довършителни, багаж, който трябва да се подреди и не си представям, ако тръгне сега как после ще се местим и оправяме. Аз също имам силно чувство да почистя и подредя, но така не ми стигат силите вече. Днес смених чаршафите и измих пода на стаята и все едно щях да родя, хем гледам да внимавам. Взех си душ и легнах да спя. Много ми се спи, предвид, че сутрин никой не ме притеснява и си спя поне 10:30, а като стана все едно са ме вдигнали с кокошките 5. Едва дочаквам да стане следобед 14/15ч., че да си полегна пак. Като стана следобеда към 16:30/17ч. пак така, спи ми се, едва гледам. Какво е това чудо, не знам. А тепърва ме чакат безсъници с бебо.

По този повод да питам, вие смятате ли да пиете витамини за кърмачки след като родите, имате ли опит с такива и ефективни ли са? С каката такова нещо не съм взимала, но сега мисля да си помогна и да се подсиля с нещо.

За това как разбрах, че съм бременна, при мен е малко дълго за разказване и мисля, че ще е интересно.
Миналата година лятото, каката реши, че вече иска братче или сестриче, и започна да настоява често за това. Решихме с  приятелят ми, че или сега, или никога, защото тя е вече доста голяма и аз трудно бих се навил, след още година или две да бъда майка отново. Цикълът ми обаче беше доста нерегулиран последните месеци, особено след септември м. Ту много скъсен, ту много дълго време го чаках да идва и даже помня, че септември и  октомври си правих тестове, защото мислех, че съм забременяла поради тези му промени, но без резултат. Реално, някъде към края на август месец спряхме да се пазим. След тези амплитуди в цикълът ми, през септември и октомври, реших ноември да отида при моята аг и й споделих за това. Тя реши да направим едно изследване на хормон, за който не бях чувала дотогава- Антимюлеров хормон. Той е отговорен за яйчниковият запас и единствен (по спомен говоря), който не може да се възстановява и регулира с лекарства. Всъщност, той показва, каква наличност жената има като яйцеклетки. Може да се изследва по всяко време, дори и по време на цикъл. Реших все пак да изчакам и декември месец, малко след като ми свърши цикъла отидох да си пусна това изсл. Когато си получих резултата бях много отчаяна, защото показваше изключително ниска стойност, много под нормата. Поплаках си, че вече няма да мога да има деца и взех да чета какво се прави и изследва в такива случаи и как може да се помогне. Реших, че с готовият резултата ще отида при лекарката след новогодишните празници, за да не си развалям много настроението предпразнично. Около 5-7 януари трябваше по календар да ми дойде следващата менструация и реших да изчакам, като отмине да отида вече на преглед с резултатите. Да, но той не дойде. Все пак, от опитът ми с предните няколко нерегулирани менструации, реших, че и този път цикълът ми си прави каквото иска и затова си казах, че го поизчакам да се накани да дойде. До 10 никой! Обадих се и все пак записах час за 15ти януари, мислейки, че все ще дойде до тогава и ще свърши. Но, така и го нямаше. Взех да се замислям, имах някаква интуиция, че нещо се случва този път. Нямах особени симптоми, както с каката, освен, че гърдите много ме боляха и зърната ми бяха адски чувствителни. Бях си купила тест и го направих. Нямаше такава радост, когато вях двете ясни чертички и нямах търпение да кажа на бъдещият татко, каква изненада само. Беше доста шашнат, хвана се за сърцето, когато му поднесох в плик теста и го видя. Каза, че ще го уморя и че му станало лошо Sweat Smile Когато отидохме следобеда на преглед, аз все още не вярваща , че е истина започнах първо да споделям на лекарката ми за лошите резултати, която тя гледаше доста озадачено, като малко след това и съобщих, че имам и друга новина за положителен тест от сутринта, при което тя- Ама, трябваше първо с това за почнеш, лягай веднага да те видя. И така, видяхме сакчето и нямаше съмнение вече. Бяхме много щастливи всички. И въпреки това, лекарката ми заключи, че това е прецедент, с такива резултати за хормон, направо е нереално, - Ти разби медицината!-бяха думите й. Но аз мисля, че се случило така, че аз съм била вече бременна в много начална фаза, когато съм отишла да си правя това изследване декември месец и най-вероятно хормоните ми са били вече в други стойности. Но лекарката ми каза, че все пак иска когато родя и ми се понаместят хормоните няколко месеца след раждането да повторим това изследване, защото е изумена от това, дори си преснима резултатите и ги задържа при нея.

Ох, дълго стана, но дано е било интересно. Стискам палци на майчетата, които предстои да родят скоро и ще гушкат вече малките сладки бебчета. Бъдете здрави и леко да мине всичко.

# 124
Задължително витамини след раждането и омега 3. Едва ли нещо кой знае какво ще стане, ако не взима човек, но защо да си мъчим организма, вместо да помагаме. Относно конкретни препоръки, аз съм доволна от сериите на прегнакеър и алайв - имат и за кърмачки, но това са индивидуални предпочитания.

# 125
Аз Simple Smile Пиши ми на лично ако имаш някакви въпроси.

# 126
Сега като прочетох поста на Силви и аз да напиша малко по-подробно за преди забременяването, че миналия път влязох за бързо... Та писала съм и преди, че преди тази бременност съм имала 2 неуспешни бременности и СПКЯ от тийн. Заради поликистозата съм обикаляла доктори и те са ми казвали, че няма да се случат лесно нещата и да бързам да забременявам. На 20 и няколко години след поредна среща с ендокринолог ми откриха и конгломерат от възли на щитовидната жлеза, като имам 2 най-големи по 3 и 4 см. Правиха ми биопсия, назначиха ми елтироксин, за да приспиваме жлезата и възлите да не растат и така да отложим операцията. Изследвахме хиляди неща включително и антимюлеровия хормон, който за 30-годишна жена излезе над норма като за 15-годошно момиче, на което току-що му е дошъл цикълът. Било нормално да е така при СПКЯ - нали не се харчат яйцеклетки понеже липсва овулация. Овулация имах 1-2 пъти годишно.. След втория неуспех изследвах и тромбофилии и там излезе проблем. Трябваше да се пазим до август, имах 3 см киста,която се махна с курс с дуфастон, след това започнах да пия Диане 35 4 месеца мисля, които са противозачатъчни. Идеята беше да предизвикаме овулация. Като ги спрях забременях. Тест си направих, защото ми прималяваше за храна и кръвното ми падаше изведнъж нищо че беше зима..

Минах преглед. Малкият за 10 дни е пораснал само със 100 грама и вече изостава. 2350 е.  Сложиха ме на протеиново хранене и така. Ниско е е разположен и АГ каза, че може и естествено да родя. Дано всичко да е наред, моля се от сърце..

Минт, ще ти пиша на лично. Благодаря

# 127
  • София
Jasmin, и аз имах проблеми с кисти от тийн до година преди да забременея с баткото. Странното при мен беше, че така и не откриха лекарите причината за тези кисти. Всякакви хормони изследвах, но всичко в норма. Проблеми с щитовидната нямах, но въпреки това непрекъснато правех кисти по 3-4см. За щастие се повлияваха от противозачатъчните и с години бях на такива терапии.
В крайна сметка в един момент ми писна да ги пия и да няма ефект и колкото и странно да звучи проблема се реши с хомеопатия. Ходих при една жена, която се занимава с хомеопатия и нумерология. По принцип не вярвам много в такива неща. Но, само това не бях пробвала. Правихме няколко срещи, говорихме и всеки път ми даваше по 2-3 шишенца с капки от които сама да избера кои да пия. След около 2-3 месеца проблема с кистите беше решен.
Тогава се наложи да изчакаме още малко с опитите, защото мъжа ми пиеше силни лекарства. В крайна сметка може да се каже, че забременях буквално след първия сериозен опит с баткото.

# 128
Здравейте, налко съм ви поизтървала, но минавам да споделя с вас на 23.08.2020 се роди нашата дъщеря Катерина 3200гр 51см.. Покрай грижите и вълненията нямам време да ви следя. Пожелавам на всички леко раждане и пухкав финал.

# 129
Здравейте, налко съм ви поизтървала, но минавам да споделя с вас на 23.08.2020 се роди нашата дъщеря Катерина 3200гр 51см.. Покрай грижите и вълненията нямам време да ви следя. Пожелавам на всички леко раждане и пухкав финал.
Честито! Жива и здрава да ви е. Пожелавам й прекрасно детство и много щури игри.

# 130
SunFlowerLady, честита да е малката Катерина! Жива и здрава да расте и да ви радва!

Момичета, как да си стерилизирам ръчната помпа за кърма за болницата? В стерилизатора ще стане ли/

# 131
  • Terra incognita
Да, Жасминче, всичко можеш да стерилизираш в стерилизатора, помпа, залъгалки, аз съм стерилизирала и играчки- гризалки за чешене на венци.

# 132
Аз Simple Smile Пиши ми на лично ако имаш някакви въпроси.

И на мен ми предстои секцио при него тази сряда, утре постъпвам в МД 🙂

# 133
SunFlowerLady, честита да е Катерина. Да е здрава и щастлива и много да ви радва.

Влизам и аз да се отчета - днес се роди и моята втора дъщеричка. Раждането мина много скоростно, за около 30 мин. от влизането в болницата до изплакването на бебчето. Вероятно, защото е второ раждане.

На всички ви желая лесно раждане и пухкави, здрави бебчета на финала.

# 134
  • Чикаго / София
SunFlowerLady здрава и щастлива да расте Катерина!:heart:

RubyRose* честита дъюеричка! Да е здрава и с късмет!

Общи условия

Активация на акаунт