Септември наближава вече, чакаме те, мъничко човече! Тема 7 (2020)

• 45 390
  • 561
  •   1
Отговори
# 105
Аз постъпих 2 дни преди секциото, явно всеки лекар има различна практика.
Честито, Йони! Да ти е жив и здрав Simple Smile

# 106
Момичета, дайте малко да се разсеем 😁 !

Как разбрахте, че сте бременни?

При мен валеше пороеен дъжд и аз бързах за работа. Качих се в автобус, който в 9 сутринта реши да е за депо... И ме свали в средата на нищото на спирка, на която и навес нямаше. Валя ме до подгизване 😂 . Дойде следващия автобус, качих се и усетих, че ми се гади от глад - аз никога не закусвам и проблем нямам с това да седя гладна до обяд. Но като бях бременна с каката не издържах. В момента, в който усетих как ми се повдига, си знаех - свършена е работата 😁.

И после тичах да намеря някоя кашкавалка преди да 🤮 😄😄😄 . След което закъсняла, потресена и в много представителен вид се явих на работното си място 😂

# 107
  • Варна
Мен ме искат в болницата в деня преди секциото - следобяд, на сутринта съм второ секцио, т.е. нещо към 10 ч предполагам. Това е в АГ Варна. Предния път ми пуснаха някакви проби и ме пуснаха да си спя вкъщи, сега заради короната не може Sad

Как разбрах, че съм бременна...ами твърде банално закъсня ми, а по принцип цикълът ми е редовен. Правехме опити от три месеца, но точно в този месец някак бях убедена, че не се е получило. Предните месеци бях разочарована от цикъла. Имах си и ПМС и даже пийнах малко уиски, защото си викам ето пак ще ми дойде, няма какво да се пазя Grinning. Да ама не... и на следващия ден не дойде и отидох за тест - беше положителен, но не казах на никой, казах на ММ чак на следващия ден след 2 тест Grinning После си бях казала, че няма да бързам да ходя на лекар ще изчакам малко, но взех да си втъпявам някакви неща и станах от работа и отидох при доктора - беше точно на Бабин ден Simple Smile . Той потвърди бременност и два ембриона...уви разви се само един, но живи и здрави дано се роди бебка без проблем и всичко да ни е наред Simple Smile

Последна редакция: пт, 28 авг 2020, 16:02 от Sisseto Zh

# 108
  • Terra incognita
Аз се бях подготвила за доста дълго бебеправене с голям комплект тестове за овулация и чувствителни твстове за бременност. Още преди да ми закъснее имах странни усещания в матката, докато мествхме едни мебели из къщи. Направих си тест- беше отрицателен. След още 2 дни, на Йордановден си направих нов тест и излезе бледа втора черта. И така в рамките на няколко дни си правех всеки ден тестове- всички положителни. Малко бях в транс, че се получи веднага, не бях подготвена психически.

# 109
pepina83, имам познати лекари в Пълмед и затова те питах, иначе аз ще раждам в Майчин дом София, живот и здраве..

ioni_666, честит да е Георги! Жив и здрав да расте, вие да му се радвате и всички да бъдете много щастливи!

Не бях влизала скоро, че имахме доста работа тези дни и не оставаше време.
При мен не беше нищо интересно. Направих си тест един следобед след работа и видях много бледа черта.

# 110
Имах огромна киста месец преди забременяването. На следващият ми закъсня и си помислих "Край, пак кистата, операция ще да е". Беше Йорданов ден, цял ден обикаляхме да търсим кола, умряхме от студ. Взех тест, за да съм подготвена за въпроса "Бременност?". Сега моята киста спи цял ден 😄 Довечера ще е интересно.

# 111
И моето секцио ще бъде другата седмица. И на мен въпреки, че ми е второ ми е доста притеснено. Един от факторите е заради моята плацента превия какво ще се случи. Дали ще могат да я отстранят без проблем, както и бебето дали всичко ще е наред, тъй като го вадят малко по-рано и ще бъде малко.

# 112
Аз имах проблем с нередовен цикъл. Имам хипофунция и това много влияе поне при мен. От септември месец менструацията ми беше нередовна. Първият ден имах само една капка, на следващите нищо..
Болки имах, задържане на вода. Пих две таблетки дуфастон и започна да ми тече нормално. Тоя дуфастон ми беше изписан преди две години по схема именно заради цикъла. Октомври същата работа. Така се надявах да ми се нормализира, защото нямах висок пролактин вече. Но не би. И отново дуфастон. На АГ не отидох от страх ли и аз не знам. Тази дето ми изписа дуфастона преди време ми каза че имам проблем заради кг ми..
Та така. И ноември същата работа.
Декември вече бащата на бебето настояваше да не се пазим и аз се съгласих с надеждата да ми повлияе това на нередовностите. По същия начин само леко зацапване. Но тоя път не пих дуфастон.  Следях си иначе овулацията, но нищо не стана. Правих тест отрицателен. Януари пак следях овулацията и бях решила да отида на лекар, убедена че имам проблем. То и с почти никакво течение какво да мисля..
Около 11 си спомням че започна да ми се гади. Бяхме на Македония и мислех че е от пътя. Тогава много ми се пиеше от тяхното безалкохолно Струмка Joy а по принцип зимата не пия газирано.
Гаденето ми продължи и следващите дни. Реших да  си направя тест преди да ида на доктор или да пия дуфастон. Мислех да е на 17 на имения ден на таткото, но тогава много се бяхме скарали и нищо. На 20 си купих тест и го направих убедена че нищо няма. И отчаяна защото вече си представях как ходя по доктори и немога да забременея лесно. Обаче тогава видях две много наситени черти и не можех да повярвам. Толкова много плаках, плаках. Не знам дали от радост или от страх. И въпреки, че не случих на човек до себе си бебето си е моето чудо, моето късметче! Искам само всичко да е наред и да се роди здраво, а аз да мога да го гледам.

# 113
Момичета вие май повечето ще сте секцио и си знаете кога ще ви се случват нещата. Мен както ми обясняваха, че трябва да родя до 38 г.с заради ГД, така май ще си чакам докато реши госпожицата. АГ за сега казва, че може да се изчака и да се пробва евентуално естествено раждане. Аз все повече се притеснявам да не би да тръгне и да съм сама в къщи. Не знам какво да правя.... Иначе ми е спокойно. Може би повече би ме било страх от операция... но гледам да не се настройвам. Най-важното все пак е бебето и аз да сме добре.
Колкото до това как разбрах, че съм бременна- бях на терапия предписана от ендокринолог за подпомагане забременяване. Уговорката ни беше, че ако не се случат нещата до 3 месеца да се видим и да променяме терапията. В зависимост от това дали съм бременна или не трябваше да си направя различни изследвания преди прегледа. Закъсняваше ми 2 дни. Нямах никакви симптоми, че може да съм бременна, но в деня преди прегледа реших да направя тест и в зависимост от него да си пусна и изследванията. И така видях двете чертички. Преди това все съм си мислила по какъв начин (изненада) ще кажа на МП, че ще имаме бебе, а тогава просто се разплаках и му звъннах по телефона 😄

# 114
  • София
Здравейте мами, минавам да се отчета и аз Simple Smile
Вече официално и аз на финала. Влязох в 37г.с. и съм в очакване. В четвъртък минах консултация с кардиолог и анестезиолог, тонове и преглед, взеха ми и секрет за микробиология. Бебка е 2888гр. Остава само да си взема направлението в понеделник, стискайте палци да не тръгне преди това 😂
Много ми се иска да изчака още една седмица. АГ каза, че вече я чакаме всеки момент, въпреки че още не е слязла надолу. Нали обаче предният път родих в 37ма, та сега е вероятно пак да избърза.

А за това как разбрах, всъщност хем го очаквах, имах си предчувствие, хем до последно се съмнявах. От три месеца бях е спряли да се пазим и правех тестове за овулация. През ноември обаче отново ми се появи полип и малко се бях сдухала, че ще трябва пак да отлагаме и да го махам. Вече един махах с абразио и отлагахме заради него. АГ обаче каза да си продължаваме с опитите и да изчакаме още месец за полипа. И така на 19 януари си направих първия ранен тест и видях бледа чертичка. Не й повярвах много, т.к. и преди ми се е случвало и не исках да се разочаровам пак. На 24ти на рождения ден на мъжа ми направих нов тест, който беше ясно положителен и съответно се превърна в подарък за рождения ден 🥰

# 115
Здравейте, тези от вас, които нямат брак с приятеля си, как ще процедирате с декларацията за припознаване? Предварително ли ще я подготвите при нотариус или след като родите? Дали само бащата може да я вземе или трябва и аз да присъствам?

# 116
Здравейте, тези от вас, които нямат брак с приятеля си, как ще процедирате с декларацията за припознаване? Предварително ли ще я подготвите при нотариус или след като родите? Дали само бащата може да я вземе или трябва и аз да присъствам?
Аз до колкото разбрах, декларацията е от името на бащата и не е нужно присъствието на майката. Издава се веднага  от нотариуса- не се чака. Ние решихме, че това ще е първата работа на МП след раждането, а след това веднага да я донесе заедно с копие на личната си карта. Всичко друго се попълва от майката.

# 117
  • Варна

Аз питах в болницата и ми казаха, че ако бащата е тук и може да отиде да записва бебето няма нужда от никакви документи предварително. Декларация се изисква ако е напр. в чужбина и няма да може да отиде да запише бебето.

# 118
При мен бебето слезе надолу 2 Мин преди да се кача на магарето. Аз усещах напъни, акушерката казваше Не , нагоре е. При проверка от АГ напънах и то слезе.
За припознаването. Таткото дойде в болницата, попълни декларация, донесоха да се подпиша и това беше. Не знам точно при какъв човек го е направил тук, но се случи за 5мин.
Днес ни изписват. Ще са интересни следващите дни, докато напаснем графиците на новородено и дете под 2 г 😄

# 119
И мен това ме чака, Йони... Сподели как е в началото, за да се подготвя психически.

Общи условия

Активация на акаунт