Септември наближава вече, чакаме те, мъничко човече! Тема 7 (2020)

• 45 267
  • 561
  •   1
Отговори
# 480
sunny_bunny и аз бях така с името. Според мен е, защото не бяхме избрали име на 100% . Но вече свикнах и си е неговото. Както и да се казва си е моето бебе 💙
В неделя става на 40 дни и ще ходим на молитва. Забравих да попитам трябва ли да носим нещо, но и не ми казаха. Вие какво ще носите в църквата?
Йони, аз питах днес в църквата и казаха, че се носи само цвете за иконата. Оставят се парички, ако искаш и колкото искаш. И това е.
Нас също ни мъчеха много коликите, но откакто сме на комбинация Лефакс с био гая нещата са много по-добре. Понякога като е много зле положението слагам и топла торбичка с гроздови семки и се гушкаме много.

# 481
  • Варна
Да е честит Самуил и мама бързо да забрави неприятните спомени от раждането! ⚘

# 482
ЗДРавейте мамии:)) Някоя от вас ползва ли чай за колики с копър. Мисля да го пробвам. На почти месец сме и сега ни почнаха. Давам лефакс и мисля че го успокояват доста , но искам и чая да видя каква работа ще свърши:)

# 483
Момичета, ще полудея с това кърмене, малката търси на всеки час, суче по 5-10 мин и заспива. Това ме побърква, особено нощем. Баткото беше по часовник на 3 часа, хапваше по 20 мин и си знаех какво ме чака. Знам, че всяко е различно, но този режим ме влудява

# 484
Ужас! Съни, може да пробваш за нощта да цедиш и да даваш от шише с идеята, че уж казват по-лесно излизало и девойката да си хапне дозата. Не знам друго какво да те посъветвам. Нечовешко е наистина. Ти после през деня как си след това? Прегръдки

# 485
Не пускам на помпата, и с първото беше така. А кърма има, колкото си искаш, но трябва бебе само да си я хапне. Надявам се да се нормализират нещата скоро, все пак е само на 2 седмици детето. Но аз ще полудея иначе. Тази нощ спа от 12. 30 до 3:30 и се почна търсене на през час. До 6.30 не спах и вече бях на ръба. Ако ми беше първо дете, може би нямаше да се впечатля, но и с батко вкъщи, искащ внимание, аз лично нямам мн сили в запас.

# 486
Честито на всички родили наскоро Simple Smile
Жасмин, аз съм с плоски зърна, в болницата и първите 2-3 дни вкъщи се цедях и давах от шише, голяма хамалогия. Много е изтощително. Първият път като пробвах със зърна не засука и реших, че няма да се получи, но след няколко хранения пробвах пак и стана! Вече е на месец и половина и си яде само със силиконови зърна, спасяват ме. Ползвам тези на chicco размер С/М.
Относно чайчетата, в една билкова аптека ми направиха специален за колики с лайка, анасон, копър, мента и май още 1-2 билки, но не помня какви. Не знам колко помага, пие 20-30-40мл на ден, заедно с това му давам и капки Биоамика и пробиотик Биогая. Мисля, че вече попреминават коликите при нас, дано не се върнат.

# 487
CherryCherry_Passion, честит да е Самуил! Да расте жив и здрав и да ви радва!

Ivaila77, аз си взех 2 чайчета на Хип. Сега съм отворила това с копър, анасон и кимион. Другият е само с копър. Давам между храненията. Ето тези са чайчетата:

Благодаря ви за съветите за кърменето, момичета. Аз зърна бях взела на Авент - с тях не се получи. Сега взехме на Медела - те пък са ми големи май. С помпата действаме и дори замразявам кърма, защото има.

Да питам майките с мъжки рожби - какво ви казаха за забелването на пишоната, че на нас различно ни казват педиатрите?

# 488
Забелването го започнахме като навърши месец Simple Smile

# 489
Днес одихме на чиста молитва . Нямам време за погача, ако следващите дни намеря някой друг час ще направя.
Съни и при нас е така. Вчера цял ден кърмих. Чак в 2 през нощта се спря. Дремва 20-40мин и е гладен. Само вечер сучи през 3часа. Кърма има. И аз си мислих за помпата и шише, но се съмнявам вече да мога да изцедя с нея. Вече нямам търпение да го отбия. Но има мноооого време до тогава. Дано си изгради режим, защото иначе ще приключим по-скоро. С две малки деца предпочитам да не се натоварвам психически. А това цокане цял ден ме побърква.

# 490
Консултантката по кърмене която дойде в къщи ме предупреди, че около 3тата и 6тата седмица на бебето ще има увеличаване в количеството кърма което ще започне да приема детето. Това въпросно увеличаване се получавало като детето стимулира кърмата и иска да яде през един час. Така че не се изнервяй.. предполагам, че е само за 1 ден и утре всичко ще е нормално.

Днес одихме на чиста молитва . Нямам време за погача, ако следващите дни намеря някой друг час ще направя.
Съни и при нас е така. Вчера цял ден кърмих. Чак в 2 през нощта се спря. Дремва 20-40мин и е гладен. Само вечер сучи през 3часа. Кърма има. И аз си мислих за помпата и шише, но се съмнявам вече да мога да изцедя с нея. Вече нямам търпение да го отбия. Но има мноооого време до тогава. Дано си изгради режим, защото иначе ще приключим по-скоро. С две малки деца предпочитам да не се натоварвам психически. А това цокане цял ден ме побърква.

# 491
  • Пловдив
За забелването на пишоната и аз се чудех кога и как. Преди 3 дни бяхме на профилактичен преглед при педиатър неонатолог и тя каза да започваме вече. Вечер при къпането във ваната да придърпвам леко кожичката.
Бебчо на 40 дни е 4.400кг/56см
В петък бяхме на чиста молитва, ритуала беше 5-6 мин., почерпихме се с питка и се прибрахме, че беше работен ден. А днес си поканихме три наши много близки семейства да се почерпим.

# 492
Не пускам на помпата, и с първото беше така. А кърма има, колкото си искаш, но трябва бебе само да си я хапне. Надявам се да се нормализират нещата скоро, все пак е само на 2 седмици детето. Но аз ще полудея иначе. Тази нощ спа от 12. 30 до 3:30 и се почна търсене на през час. До 6.30 не спах и вече бях на ръба. Ако ми беше първо дете, може би нямаше да се впечатля, но и с батко вкъщи, искащ внимание, аз лично нямам мн сили в запас.

Същата работа! Снощи не съм спала изобщо, само иска да яде и яде. Накрая дадох и малко адаптирано мляко с   надеждата да я засити. Помогна от части, но не ми се иска това да бъде вариант засега. Днес от обяд е пак кисела, реве и докато не й дам да суче, не се успокоява. Яде малко, уж заспива и затихва и след малко пак пищи по същия начин. Както не съм наспана, нервите ми доста се изтъниха около тези опити. Дано причината да е това, което JeSsi е написала, чее е много изтощително.

# 493
Jasmin,  много от лекарите отричат забелването до 6-ти месец. Колкото по рано се започне обаче ,толкова по безболезно ще е за мъника. Аз имам позната педиатърка и тя каза като навърши месец лека по лека да се започва във ваната Simple Smile)

# 494
Консултантката по кърмене която дойде в къщи ме предупреди, че около 3тата и 6тата седмица на бебето ще има увеличаване в количеството кърма което ще започне да приема детето. Това въпросно увеличаване се получавало като детето стимулира кърмата и иска да яде през един час. Така че не се изнервяй.. предполагам, че е само за 1 ден и утре всичко ще е нормално.

Дано да е това, защото от раждането си яде на 2 часа. Притеснявам се да не качва много и да трябва да го ограничавам. Вече предполагам е около 6кг на 40дни. Кака му също кърмих на поискване, което беше на около 3часа.
Аз веднъж в седмицата го къпя в коритото. Как ще стане това забелване... Дръпвам, но колко точно трябва не знам.

Общи условия

Активация на акаунт