Септември наближава вече, чакаме те, мъничко човече! Тема 7 (2020)

• 45 400
  • 561
  •   1
Отговори
# 300
Честито и от мен на всички, станали майки последните дни! Желая ви бързо възстановяване и много незабравими моменти оттук нататък! HeartpulseFlowers Hibiscus

# 301
Добро утро, момичета! Относно козметиката аз взех Био Дерма, но ми подариха и BioG, които са български със сребърна вода, цената е горе-долу като на Био Дерма. Реших да ги пробвам първо върху мен и много добре ми понася, ще видим за бебчо. Мокри кърпички взехме на Памперс от една група във Фсб, които вкарват стоки от Англия. Пакета XXL май 80 са вътре излезна към 3,50. Понеже ни е първо бебче нямаме много опит и ще видим дали ще ни харесат.
Аз съм вече 38с, от около седмица имам много контракции, които са си болезнени вече. Вчера бях на преглед и шийката е вече 1,5 см, но разкритие още нямам. С тези контракции док, каза бебчето да го очакваме скоро, няма да издържи до термин. 2900гр е, но за моето телосложение каза, че е добре, защото ако стане много голям  трудно ще го родя естествено. Тоновете са супер.
Таа така, чакаме си вече бебето Heart

# 302
  • Terra incognita
Joony,ако ще те успокои, второто ми секцио мина много по- добре от първото, просто никаква болка не изпитах.
А родилните контракции ми бяха толкова по- непоносими и болезнени, че само се молех по- бързо да става полунощ и да ме почват.

# 303
Зайка_Байка, Sisseto Zh и violett7, честити момиченца! Живи и здрави да са и много да ви радват! Бързо възстановяване на вас!

# 304
Аз искам да задам въпрос на майките на момиченца — как се случва интимния тоалет на бебето? Аз имам момче и нз дали за момиче се прави нещо по-специфично 😅 знам, че при някои бебенца може да се получи срастване в тази област или бактериални инфекции.. Изобщо - какви съвети за интимна хигиена получихте?

# 305
Нищо специално не съм прилагала при каката. Не сме и имали проблеми. Когато я родих и майка ми само ми каза "Нали знаеш, че се забърсва към дупето" и това беше 😄 ако се зачерви мажа с Бочко или Судокрем.
С това мъжко достойнство ми е по-трудно. Като почне да пишка хвърчи навсякъде 😅 трябва да надигам от тук от там , за да го измия/изчистя добре.

# 306
Нищо специално не съм прилагала при каката. Не сме и имали проблеми. Когато я родих и майка ми само ми каза "Нали знаеш, че се забърсва към дупето" и това беше 😄 ако се зачерви мажа с Бочко или Судокрем.
С това мъжко достойнство ми е по-трудно. Като почне да пишка хвърчи навсякъде 😅 трябва да надигам от тук от там , за да го измия/изчистя добре.
Joy и ние сме така с мъжкото достойнство. Днес предиатърката ми показа как да започвам малко по малко да го забелвам. Така ме е страх да не му причиня болка Cry

# 307
Момичета, минавам за отчет. Днес бях на преглед, в 38 г.с измерих моята принцеса 4 килограма. Заради големите мерки не искат да чакаме до термин, за това ми препоръчаха да ме предизвикат на 18.09. Ако откажа, ще трябва да раждам секцио, а пък аз искам нормално. Та ако. Госпожицата не дойде тази седмица, другият петък влизам в болницата. Много ми е притеснено, ако някоя от вас е раждала предизвикано, нека каже как минава, много ли е продължително и вярно ли боли повече от естествено тръгнало раждане?

# 308
  • Чикаго / София
violett7 добре дошла на Ния! Да расте здрава и с късмет! Бързо възстановяване на теб!: heart:

Вероника Андонова моето раждане беше предизвикано, но в 37 седмица. При теб, ще е по-лесно, защото бременността е по-напреднала. Иначе предизвиканото раждане е болезнено, затова препоръчвам да си поискаш упойка. Тук /САЩ/ когато раждането е предизвикано, епидуралната упойка я слагат по-рано. Не изчакват да се получи определено разкритие, за да я сложат, както по принцип се прави, а я слагат и по-рано, защото така или иначе Окситоцина си върши работата. А сложат ли ти епидуралната упойка, после вече не е толкова страшно Simple Smile

Успех и да гушкаш малката принцеса скоро. Hug

# 309
Благодаря за съвета. С предишнито ми раждане пак бях с окситоцин, но пък контракциите си тръгнаха естествено и тогава не поисках упойката и може би направих грешка. Поизмъчих се 33 часа и сега съм решила да се възползвам, поне ще ми олекне малко.

violett7 добре дошла на Ния! Да расте здрава и с късмет! Бързо възстановяване на теб!: heart:

Вероника Андонова моето раждане беше предизвикано, но в 37 седмица. При теб, ще е по-лесно, защото бременността е по-напреднала. Иначе предизвиканото раждане е болезнено, затова препоръчвам да си поискаш упойка. Тук /САЩ/ когато раждането е предизвикано, епидуралната упойка я слагат по-рано. Не изчакват да се получи определено разкритие, за да я сложат, както по принцип се прави, а я слагат и по-рано, защото така или иначе Окситоцина си върши работата. А сложат ли ти епидуралната упойка, после вече не е толкова страшно Simple Smile

Успех и да гушкаш малката принцеса скоро. Hug

# 310
Аз имах предизвикано раждане с окситоцин първия път, заради преносване. Болезнената част мина за 2 часа - силни контракции + напъване. Откъм контракции не беше кой знае какво, без упойка. Много зависи с каква скорост ти пуснат да тече окситоцина, при мен за 6 часа от слагането не се беше изнизала цялата банка. Предполагам, че ако го сложат да тече по-бързо, действа и по-бурно. Успех Simple Smile

# 311
  • София
Момичета, и аз вече не съм бременна Simple Smile
Днес в 12:10 се роди Биляна, планово секцио. И двете сме добре, всичко е супер. Сега си отлежавам по гръб че имам да наваксвам Simple Smile

# 312
Честито, Нелка 🌷🌷🌷
Браво! Да е жива и здрава малката и бързо възстановяване ❤

# 313
  • Terra incognita
Честита радост, Нелка! Да е жива и здрава малката Биляна🎀, а на теб бързо възстановяване 🤗

# 314
Честито бебче, Нелка! Да е жива и здрава малката и много радост да ви донесе.

При нас положението от колики премина на запек и колики. Много е неприятно, детето се мъчи по цял ден с тоя запек, пръцка, има газове и нищо не излиза. Притесних се че ние с даването на капки против колили Лефакс първо, после Колинокс прецакахме нещата. Сега спрях капките и се надявам скоро отново да се нормализира акането. Някоя от вас имала ли е подобен проблем? Как се справихте?

Общи условия

Активация на акаунт