Септември наближава вече, чакаме те, мъничко човече! Тема 7 (2020)

• 45 373
  • 561
  •   1
Отговори
# 390
  • Варна
Честито на всички мами родили през последната седмица ❣❣❣ Пожелавам  много здраве и щастие на бебоците ⚘

Ние докато свикнем вкъщи нещо не ми стига времето за форума Simple Smile. Засега сме на кърма,  въпреки че имах запитвания, разранявание, температура и какво ли не. Надявам се да се храни добре все пак Simple Smile Обикновено се храни 7 пъти на ден, понякога 8. През нощта не я будя, когато се събуди тя.

# 391
  • София
Честити да са Анна и Ема!
Ние също се борим с кърменето, с малко ревност от баткото, пълна лудница е.
Постоянно нещо ми виси на гърдите - или бебе, или помпа. Христо си иска вниманието от преди и все с мен да прави нещата. Дано се нормализираме преди да съм полудяла.

# 392
Добре дошли, нови бебета 😊

Аз си чакам. Утре ми е терминът, а сега бях на доктор. Слязла е в таза, понамалели са водите, плацентата и тя готова. Сега чакаме. На тонове съм през ден, като има вероятност да си пренося, както и с първото. Ако не съм родила до неделя, ще пия литър прасковен нектар с лъжица рициново масло, което помагало в 5% от случаите. Иначе движение, полови контакти, ананас и дано някое помогне 😊 Този път много искам да избегна окситоцина, док и той няма против и е съгласен, че това е идеалният вариант.

Забравих да спомена и, че в момента я мери 3400г, като дори преносена, не мисли, че ще е повече от 3700г. Синът ми се роди 3490г, преносен 8 дена.

# 393
Здравейте, аз съм от октомврийките. Съжалявам, че нахлувам така, но искам да попитам как усещате болките и контракциите в деня около раждането? С какво са по-различни от подготвителните и от обичайните разтягания на матката или.от болките, причинени от движенията на бебето?

Моят термин е далече, но от известно време почти всеки ден имам епизоди на регулярни остри пробождания ниско долу , придружени с втвърдявания на корема и бурна активност на бебето. Продържава ок .15 минути и преминава от само себе си, много е болезнено.

# 394
Какво адаптирано мляко използвате мами:innocent: На 12 дена сме, в болницата ни даваха на Hip , за вкъщи му взех същото , но мисля че не го засища. Увеличих дозата и пак понякога се буди през час, а не искам да му разширя стомахчето. Плюс това през нощта сме много по активни , от колкото през деня. Буди се доста по често и стои буден дълго време (около час,два) при вас така ли е?

# 395
Дали се буди от глад наистина? Иначе нямам опит с АМ и не мога да помогна. А за нощното будене, те не знаят милите, че е нощ принципно тогава трябва да се спи. В корема на мама си е било горе-долу тъмница цели 9 месеца и е нямало режим. Така че будуването във всякакви части на денонощието е в реда на нещата в началото 😉
Какво адаптирано мляко използвате мами:innocent: На 12 дена сме, в болницата ни даваха на Hip , за вкъщи му взех същото , но мисля че не го засища. Увеличих дозата и пак понякога се буди през час, а не искам да му разширя стомахчето. Плюс това през нощта сме много по активни , от колкото през деня. Буди се доста по често и стои буден дълго време (около час,два) при вас така ли е?

# 396
  • Terra incognita
И при нас е пълна лудница. Баткото успя да се разболее и сега постоянно притичвам от стая в стая да обслужвам някого. Май бяхме дотук с детската градина. Още едно разболяване би ми докарало инфаркт.

# 397
Честито на всички мами, които са родили и успех на тези, които още чакат!
Ние сме вече от седмица вкъщи и гордо мога да се похваля, че се справихме с кърменето. Млякото ми дойде чак около 7мия ден и преди това бях мн притеснена, защото малкия постоянно търсеше зърното. Като дойде имахме проблем със засукването, но си взех силиконови протектори и нещата станаха. Кърмим се на 3-4 часа, инцидентно на 2, той си определя режима уж 😄
Jasmin и аз мислех, че ще сме заедно ама уви 😄

# 398
Mikonomova, чакам с нетърпение да се похвалиш, че си родила и да разкажеш как е минало Simple Smile
Аз пих рициново и при мен имаше ефект Wink но трябва да го пиеш докато ядеш, примерно докато вечеряш за да има ефект. В youtube има една мацка дето два или три пъти е родила с помоща на рициново масло. Аз нея гледах за повече подробности. Пускам ти клипчето ако се наложи, но дано бебчето да си тръгне само.  Стискам палци всичко да се случи както желаеш!

https://youtu.be/QQx_rtakvtc

Добре дошли, нови бебета 😊

Аз си чакам. Утре ми е терминът, а сега бях на доктор. Слязла е в таза, понамалели са водите, плацентата и тя готова. Сега чакаме. На тонове съм през ден, като има вероятност да си пренося, както и с първото. Ако не съм родила до неделя, ще пия литър прасковен нектар с лъжица рициново масло, което помагало в 5% от случаите. Иначе движение, полови контакти, ананас и дано някое помогне 😊 Този път много искам да избегна окситоцина, док и той няма против и е съгласен, че това е идеалният вариант.

Забравих да спомена и, че в момента я мери 3400г, като дори преносена, не мисли, че ще е повече от 3700г. Синът ми се роди 3490г, преносен 8 дена.

# 399
  • Чикаго / София
Вероника Андонова честита рожба! Със завидни размери е Анна! HeartБраво на теб, чудесно си се справила! Да е здрава и с късмет! Бързо възстановяване на теб!:hugs:

Mikonomova успех на теб! Дано рициновото масло да помогне. И аз пих преди моето раждане, но аз бях в много ранна седмица и не ми помогна особено. Но с първата бременност преди 17г. пих и тогава имаше ефект.

# 400
Здравейте мами.
Да се отбележа и аз:на 20.09.2020 в 00:53 ч. На този свят проплака дъщеричката ми-Габриела 3100 кг. 50см.
Естествено раждане. Все още нямам кърма.
Някоя мама зна е ли каква е дажбата на денонощие ам или кърма и по колко на хранене спрямо възръста на бебето?

# 401
Честити да са ни новите септемврийчета!

michiko, първата седмица АМ върви така
1 ден - 7 хранения по 10-15 мл
2 ден - 7 х 20
3 ден -7 х 30
И така до 7 ден, когато е 7х70.

Имай предвид, че това е ориентировъчно. Кг нямат чак такова значение първата седмица, защото всички се раждат с много мини стомахчета.

Кърмата е на поискване и общо взето бебето не слиза от теб. Аз давах АМ НА 3 часа, а през другото време слагах на гърда, нищо, че се родихме под 2500 и на практика се водехме недоносени и тя нямаше много сили да суче. Секцио 5 ден можех да изцеждам по 60 мл от гърда.

# 402
  • Варна
Здравейте мами.
Да се отбележа и аз:на 20.09.2020 в 00:53 ч. На този свят проплака дъщеричката ми-Габриела 3100 кг. 50см.
Естествено раждане. Все още нямам кърма.
Някоя мама зна е ли каква е дажбата на денонощие ам или кърма и по колко на хранене спрямо възръста на бебето?

Честито! Да е жива и здрава, Габриела ⚘⚘⚘
В първия ден стомахът на бебето е колкото черешка, трябва и съвсем малко коластра. Ако съдя от АМ, което ни даваха На втория ден около 20мл, третия 30мл на хранене, но това са съвсем ориентировъчни при 8 кратно хранене

# 403
Пускам да гледам за рициновото масло. Дано скоро разказвам за раждането Simple Smile Терминът ми е днес на теория.

# 404
Здравейте, аз съм от октомврийките. Съжалявам, че нахлувам така, но искам да попитам как усещате болките и контракциите в деня около раждането? С какво са по-различни от подготвителните и от обичайните разтягания на матката или.от болките, причинени от движенията на бебето?

Моят термин е далече, но от известно време почти всеки ден имам епизоди на регулярни остри пробождания ниско долу , придружени с втвърдявания на корема и бурна активност на бебето. Продържава ок .15 минути и преминава от само себе си, много е болезнено.
През цялата бременност имах стягания. Няколко седмици преди да родя станаха болезнени. Няколко часа преди изтичането на водите не можех да легна. Имах ужасна болка в таза, дупето.. След часове опити успях да легна, чуй пук и водите изтекоха. Та.. когато дойде времето, няма да сбъркаш истинските контракции.

Общи условия

Активация на акаунт