Септември наближава вече, чакаме те, мъничко човече! Тема 7 (2020)

• 45 346
  • 561
  •   1
Отговори
# 405
lili911, честита да е Ема!
Вероника, честита Анна!
michiko, честита Габриела!
Живи и здрави да растат малките госпожици и много да радват всички вас!
Аз ходя на тонове, засичаме контракции, днес адски много ме боли кръст почти цял ден, междукрачието също. Коремът ме стяга през определено време. Чакаме и ние Simple Smile

# 406
Честити бебчета! Да са живи и здрави! 💕 Успех и търпение на чакащите! А за вече родилите и кърмещи мами, имам въпросче.. Избягвате ли някакви храни, за да не създавате дискомфорт на бебешкото стомахче, специално четох за млечните продукти, цитруси, ядки, бобови ... и общо взето остават само ориза и картофите, вие какво правите ?

# 407
Избягвам газобразуващите храни, шоколада, цитроси не купуваме все още. По-скоро ограничавам. Ако ми се яде шоколад, ще изям 1,2 кутийки , а не целият. От млечните ям по малко.
След 2,3 месеца, когато приключат коликите ще спра да се ограничавам .

# 408
  • София
Бобови не съм яла още, но по-скоро заради себе си не смея след секцио. Шоколадът също ограничих, тоест минах на бял а не го обичам особено. В болницата си взех веднъж шоколад и ми се стори че я изнерви, затова известно време ще съм без шоколад.
Млечни ям много, бих ги спряла само ако има причина - предишен АБКМ в семейството или някакво съмнение при бебето.
От ядките, орехите знам че са ОК дори препоръчителни, затова хапвам. Други не съм опитвала.

Дотук Биляна не е яла АМ днес, имам и малко кърма в хладилника. Дано е светлинка в тунела, защото това цедене и дохранване ще ме довърши...

# 409
Ядки ям доста, може би 100гр на ден, ако не и повече. Доколкото знам те дори помагат за кърмата. Избягвам прясното мляко, но ям кисело, както и сирене. Бобови не съм яла също, с изключение на нахут - 2 дни ядох салата с нахут, но не ми е направило впечатление да се е отразило. Шоколад не бих казала, че избягвам, но и определено не ям всеки ден и не прекалявам. Като цяло си ям почти всичко Simple Smile

# 410
  • Terra incognita
Ям всичко, което ми се яде. По- скоро се мъча да ограничавам готови храни, потенциално съдържащи Е- та, консерванти, химия. Кога ми се получава, кога не...😒

# 411
Аз съм в Швейцария и все още сме в болницата. Всеки ден ми дават чаша топло прясно мляко и някакъв цитрус. Явно само в БГ имат други разбирания за храната. Също ми казаха, че организмът иска от всичко и хапвам и кремчета, ванилия, шоколад и др.

# 412
Забелязвам, че в България има странни (или не) практики, които в други държави не са ги чували.
Вие чакате ли бебето да стане на 40дни преди да си поканите гости?
Днес се събрахме с най-близките ни приятели, те също чакат дете. И бебето им показахме, на 30дни е.. Както казва майка ми , свекървата сигурно газ пик*е 😄😄 кара ме да събирам прането преди да залезе слънцето и т.н

# 413
  • Чикаго / София
michiko честита рожба! Добре дошла на Габриела! Здрава и с късмет да расте! Бързо възстановяване на теб!

В първите дни стомахчето на бебето е много малко, колкото черешка. Коластрата, която имаш му е напълно достатъчна ако засуква хубаво.

Ям всякакви храни. Това с ограничването на определен вид храна, наистина само в България го има. Тук не са ми казали да ограничвам или избягвам нищо, а два пъти идва консултант по кърмене докато бях в болницата. И млечни ям, и шоколад, и бобови, и кафе пия. Не съм забелязала бебата да реагира на нещо.

Изписаха ни на втория ден след раждането и още на същия ден дойдоха в нас сестра му на мъжа ми и една приятелка да видят бебето. В следващите 2-3 дни идваха други приятели. Показваме я без притеснения, даваме я да я гушкат, ходим на разходки от ден 2.

# 414
  • София
Честито на всички мами с нови бебчета, да са ви здрави и спокойни дечицата!

Аз вече съм 39+5 и още чакам. Днес цял ден не съм се спряла, чистих с прахосмукачка, разхождах се, готвих и т.н. Накрая вечерта кръста яко ме стегна. Имах леки корекции, но нищо редовно. Мисля че бебка най-накрая слезе по-ниско. Стискайте, моля, палци да се приключва вече и да се ражда, че едвам издържам 🙏

За кърменето и храните, това което знам аз от консултантите по кърмене е, че трябва да се съобразяваме само със собствените си храносмилателни проблеми. Тоест, ако някоя храна ни дразни стомаха я избягваме, ако не си хапваме спокойно всичко, като просто не прекаляваме с количеството. Така правих с баткото и не съм забелязала никакви проблеми с коликите.

# 415
  • Чикаго / София

За кърменето и храните, това което знам аз от консултантите по кърмене е, че трябва да се съобразяваме само със собствените си храносмилателни проблеми. Тоест, ако някоя храна ни дразни стомаха я избягваме, ако не си хапваме спокойно всичко, като просто не прекаляваме с количеството. Така правих с баткото и не съм забелязала никакви проблеми с коликите.

Да, абсолютно съм съгласна с това.
Пожелавам ти да е скоро срещата с малката бебка и всичко да мине леко и безпроблемно!

# 416
Момичета, някой имал ли е опит с фототерапия срещу жълтеница? Имтересуваме колко време продължава и по колко време сте били на лампа?

# 417
Нас ни държаха повече заради жълтеницата, първия ден й направиха една терапия, втория ден-две и третия пак една по 2часа, защото за 24 часа казаха, че не може повече от 6 часа да се пече.. и когато стойностите на билирубина спаднат спират, при нас по-бавно се случиха нещата, има бебета и с по една-две терапии да се оправят..

Момичета, някой имал ли е опит с фототерапия срещу жълтеница? Имтересуваме колко време продължава и по колко време сте били на лампа?

# 418
Ние започнахме снощи и седя 12 часа под лампата, сега чакам резултат от кръвта и ако преценят ще седи и днес 12 часа.
Нас ни държаха повече заради жълтеницата, първия ден й направиха една терапия, втория ден-две и третия пак една по 2часа, защото за 24 часа казаха, че не може повече от 6 часа да се пече.. и когато стойностите на билирубина спаднат спират, при нас по-бавно се случиха нещата, има бебета и с по една-две терапии да се оправят..

# 419
И нашия бебчо седя 12 часа под лампата и беше достатъчно

Общи условия

Активация на акаунт