Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 21

• 40 846
  • 822
  •   1
Отговори
# 630
Хахах, тия брокери - голяма работа са!
Питай фармацевтката нещо фармацевтично - ето, примерно, давам ти жокер. Можеш ли да се снабдиш със Зарзио от нея?

# 631
  • София
Питай фармацевтката нещо фармацевтично - ето, примерно, давам ти жокер. Можеш ли да се снабдиш със Зарзио от нея?
Принципно и аз искам някакъв такъв въпрос, но да е "по-обикновен".
А и какво да очаквам като отговор?

Има работещи и работещи в заведения.

Имам един готвач отскоро (брокера ми беше казал отначало, че е ИТ). Скъсва се от работа момчето, на смени, обажда се и си плаща на датата.
Имам друг "готвач". Току що пристигнал от малък град с приятелката си студентка. Ами още преди да се нанесат изписа с мен 10 страници на вайбър дали имало работа за готвачи в София и дали не знам някоя работа за него.
Вясва се за по няколко дена и после обратно в градчето си стои, и така редува.
Как да си намери работа с тая схема? Така и не знам започнал ли е наистина работа. Младо момче на 19. И сега закъсняват с 20 дена наема, и ми обяснява, че било трудно сега с кризата, работели по-малко.

# 632
  • София
Дрън дрън, Да не си бавачка? или душеприказчик.
Абе няколко са сигурните сфери на работа- аптеки , фармацефтични предприятия, банки, хранителни магазини, куриери, държавни служители ( пак зависи  какво точно) , вече чужди фирми и АйТи служители работещи дистанционно, също са добър контингент на наематели, но те повечето са скъпоплатени и имат собствени жилища. Ако нямат, пак, може да иде в прованса при родителите си и да работи оттам. Thinking
Сега "кастинга" е много по-важен от преди.

# 633
Въпросът е, че мистериозно 2 минути след отказа ми, се обади друг брокер от същата фирма и уговори за същия час оглед с фармацевтка.
Съгласих се, но сега едни съмнения ме глождят Simple Smile
Е, ти вече си "гърмян заек" Simple Smile Щом са ти представили готвач за АйТи.... Не че имам нещо против готвачите, но брокерите лъжат безобразно.
Иначе да, добрите готвачи са търсени, работят много и ще имат работа и в лок-даун. Но момче на 19 не виждам как ще е готвач от тези, които са търсени и изкарват пари, то не е имало време да натрупа стаж и да си създаде име.

# 634
Въпросът е, че мистериозно 2 минути след отказа ми, се обади друг брокер от същата фирма и уговори за същия час оглед с фармацевтка.
Съгласих се, но сега едни съмнения ме глождят Simple Smile

Питай я къде е завършила фармация и колко години е учила и ще ти стане ясно Simple Smile

# 635
  • София

Аз отдавна съм фармацевт и няма да мога да отговоря на това Grinning
По-лесно е да се пита къде е завършила и кога. Лесно проверимо е.
Ние сме си стабилни наематели в момента, съгласна съм Simple Smile

# 636
Жалко, понеже с такива глупави лъжи брокерите губят и времето на наемателите, и на наемодателите.

# 637
Принципно и аз искам някакъв такъв въпрос, но да е "по-обикновен".
А и какво да очаквам като отговор?

Има работещи и работещи в заведения.

Имам един готвач отскоро (брокера ми беше казал отначало, че е ИТ). Скъсва се от работа момчето, на смени, обажда се и си плаща на датата.
Имам друг "готвач". Току що пристигнал от малък град с приятелката си студентка. Ами още преди да се нанесат изписа с мен 10 страници на вайбър дали имало работа за готвачи в София и дали не знам някоя работа за него.
Вясва се за по няколко дена и после обратно в градчето си стои, и така редува.
Как да си намери работа с тая схема? Така и не знам започнал ли е наистина работа. Младо момче на 19. И сега закъсняват с 20 дена наема, и ми обяснява, че било трудно сега с кризата, работели по-малко.
Вметни.`че е чудесно,че работи в бранш,който никога няма да бъде затворен и съответно наемът няма да я затруднява.Миналият месец имах оглед с една такава и след тази вметка последва - ама аз съм търговски представител на лекарства.В крайна сметка не се разбрахме и не последва сделка.Жената е около 30-35г,няма да се изненадам,ако още търси.

# 638
  • пустинята Гоби
Търговските представители на лекарства са завършили я Медицина, я Фармация, така че вероятно не е излъгала жената.

Последна редакция: вт, 24 ное 2020, 12:50 от Mimi Rose

# 639
Значи е излъгала жената - "търговски представител" и няма нищо общо с фармацията или медицината. Защото търговските представители сега са баш във вихъра си - вчера в една голяма аптека бяха баш 3 броя - обикаляха с таблетче, с някакви листЯ, бавеха опашката.

# 640
  • пустинята Гоби
Търговски представител на лекарства, не е като да си търговски представител на бира. За тази дейност вземат хора, завършили определено образование, което често е Фармация. Естествено, че има общо. Не е като да си готвач, пък да се представяш за IT.

# 641

Вметни.`че е чудесно,че работи в бранш,който никога няма да бъде затворен и съответно наемът няма да я затруднява.Миналият месец имах оглед с една такава и след тази вметка последва - ама аз съм търговски представител на лекарства.В крайна сметка не се разбрахме и не последва сделка.Жената е около 30-35г,няма да се изненадам,ако още търси.

Което означава, че жената не е търговски представител на лекарства. Тя не е знаела очевидно нито за изискванията за образование, нито с какво се занимават тези хора. Просто брокерът и потенциалната наемателка са излъгали, за да се "радва" потенциалният хазяин.
И аптеките, и търговските представители на лекарства в момента имат работа до ушите - хората пазаруват ядене и лекарства.

# 642
  • пустинята Гоби
Това, че не е знаел нещо си е негов проблем.

Търговските представители на лекарства вземат много високи заплати, пътуват много в чужбина и страната , и изобщо прекрасно наематели биха били. Това за друг път.

Последна редакция: ср, 25 ное 2020, 23:06 от Не се сърди, човече

# 643
Става дума за фалшив/измислен фармацевт/търговски представител, представен като такъв на оглед за наем на апартамент.
Иначе е ясно, че тези хора са със стабилни доходи, за това никой не спори.

Последна редакция: ср, 25 ное 2020, 23:07 от Не се сърди, човече

# 644
  • пустинята Гоби
Сигурно е казал човека, че се занимава с лекарства и оттам брокера го е нарекъм фармацевт. Което не е опашата лъжа, предвид че си е абсолютната истина. Търговски представител на лекарства е добре платена и перспективна професия, не виждам защо някой би я крил.

Последна редакция: ср, 25 ное 2020, 23:08 от Не се сърди, човече

Общи условия

Активация на акаунт