Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 21

• 40 791
  • 822
  •   1
Отговори
# 735
Студентите освободиха апартаментите, но като почнели присъствено щели пак да ги наемат, да им ги пазел ....

Доста нагло от тяхна страна - като искат нещо да им е запазено, да плащат наем. Така беше дори в общежитията - плащаш за летните месеци, за да си останеш в същата стая, да не се разправяш само да си изнасяш и внасяш вещите и т.н.

Сега ясно е че никой няма да им плаща наем.
Сравнението за студентите и общежитие е смешно ..Сега плащат по 55лв/месец, а лятото като не ползват за пазене 15лв. ..така че няма база за сравнение!!

Това не знам за кой университет важи, но в общежитията на СУ наемът за летните месеци, за да си запазиш същата стая, беше повисок. Но в случая не е важна дори цената, става въпрос за наглост - очакват наемодателят да се откаже от възможен доход - срещу какво, заради сините им очи ли? Ако се появят други наематели, аз не бих се колебала да го отдам на тях.

# 736
  • пустинята Гоби
Какво му е наглото да заявиш желание да наемеш апартамент, ако е свободен след няколко месеца? Не вярвам студентите да да толкова наивни, че да вярват, че специално заради тях, дотогава няма да бъдат давани под наем.

# 737
Студентите освободиха апартаментите, но като почнели присъствено щели пак да ги наемат, да им ги пазел ....

Mimi Rose, наглостта се състои в болднатото от цитата.

# 738
  • пустинята Гоби
Ясно ми е какво те възмути, отворили са си устата децата, голямо чудо. Както е видно и без да ги “пази” наемодателя, няма опашка от желаещи да ги наемат.

# 739
Ясно ми е какво те възмути, отворили са си устата децата, голямо чудо. Както е видно и без да ги “пази” наемодателя, няма опашка от желаещи да ги наемат.

Ами това "отваряне на устата" на "децата" показва отношение. Съвсем различно би било, ако бяха казали, че когато започнат отново присъствените занятия, първо при него ще проверят дали жилището е свободно. Или да бяха помолили, ако междувременно намери други наематели, да им съобщи, за да могат те да си направят сметка. Това би показало елементарно уважение и коректност.

# 740
  • София
Може във ВТ да е различно и да няма много избор, но в СФ, ако ми се изнесат студенти, специално гледам следващите да не са студенти. Поне докато премине ковида. Та не само да го държа празен без наем, ами после пак да наема същите хора, дето са ме оставили празен по никое време. Може, ама ако са били супер, мега коректни и това не е масово качество за района.

# 741
  • София

Ами това "отваряне на устата" на "децата" показва отношение. Съвсем различно би било, ако бяха казали, че когато започнат отново присъствените занятия, първо при него ще проверят дали жилището е свободно. Или да бяха помолили, ако междувременно намери други наематели, да им съобщи, за да могат те да си направят сметка. Това би показало елементарно уважение и коректност.
А ти как разбра, че не са направили точно това? От препредадени чужди думи?

# 742

А ти как разбра, че не са направили точно това? От препредадени чужди думи?

А на база на какво да правя изводи - всичко, споделено в този форум, е препредаване на чужди думи. Също не си представям как точно този израз - "да им ги пазел" - може да е резултат от недоразумение и неразбиране.

# 743
  • София
Според мен са искали да кажат, че си тръгват по обясними причини, но биха искали да се върнат защото им харесва.

# 744
  • София
Ако много искат, могат да платят 1/2 наем за времето, когато ги няма. Ако устройва и 2те страни.
Всяка услуга и стока струва пари и е нормално да се заплаща. Също се заплаща навреме и на място, а не примерно, когато ползващия реши, че е време.

Дали стои празен апартамента, това не е работа на външни хора. Може да стои, може и да не стои. Гаранция - Франция.
Ако си работил при мен, аз мога ли да кажа, ами следващите 3 месеца може да ми работиш за без пари, защото така и така друга работа няма да си намериш и ще си стоиш.
Не е ок, нали?

# 745
  • София
Добре де, не са сложили пистолет на главата да им го пазят.
Намират си нови наематели и готово.
Само дето в Търново не са се избили , та спокойно може да ги изчака.
Дори това да им го пази дава някакво спокойствие, че като се върнат пак ще го наемат

# 746
Simple Smile Каква е гаранцията, че ще го наемат пак...

# 747
Е, как пък реши, че "не са се избили в Търново"?!? Да не е някое село с 20 къщи?!?
Велико Търново си е голям град и много млади хора. Немите със сигурност не са като в София, но си има търсене. Особено, ако жилището е хубаво, няма да остане празно дълго време.....

# 748
  • София
На хората от провинцията издръжката на студент им идва нагорно. А в София или друг град с универиситет,  наемите са високи. Естествено че ще напуснат, ако ще учат он лайн. Гледам ги по ФСБ, че много от тях се пазарят да искат намаляване на таксите в университетите, НБУ и подобни, че ако ще са на дистанционно обучение, смятат че е редно университетът да им намали таксата. Защото и обученето не е същото, особено по някои дисциплини, Та какво остава да държат квартирата?
По-добре касиерка в Кауфланд за наемател, а не студенти

# 749
  • пустинята Гоби
Че какво пречи да се даде апартамента, щом има желаещи? Някой казал нещо и вече се почна.. Ясно е че има криза на пазара, че доста хора остават без сигурен доход, но нито студентите са им виновни, нито потребителите във форума. Всеки е засегнат, под една или друга форма.

Общи условия

Активация на акаунт