Всичко за всички марки гел лакове - 31

• 31 665
  • 770
  •   1
Отговори
# 285
Лепилото на Веналиса се пече 30 сек☝️, не се чака да съхне. Може фолио то ти да не става. Пробвай да избършеш матовата страна на фолио то сес тампон със спирт. Някои скапани фолиа трябва да се нършат, за да отпечатват

# 286
  • Варна
Мелина_3 слънце Heart наясно съм с пазаруването от ибей Grinning. Пазарувам много от там както и от амазон. Въпросът ми беше по-скоро какво толкова марково е купено Grinning.

# 287
Здравейте! Имам нужда от помощ за избор на подходяща база и топ лак, а именно...преди време си бях взела някакъв стартов комплект и  UV лампа с 4 пури, но 2-3 дена след като се лакирам всичко падаше и това предполагам е от евтината основа и топ. Така няколко пъти, но понеже ноктите са ми тънки, чупливи и гънещи се..след гел лак стават направо ужасяващи, чупливи, цепещи и нямат оправяне с месеци... и затова прибегнах отново към добрият стар заздравител и обикновен лак, но ми се иска да дам шанс отново за гел лак в домашни условия и моля за съвет за база и топ лак( а от прочетеното се ориентирах за цветове) ... приемам и препоръка за база с цвят.
И някакви съвети при такива нокти има ли смисъл да се пробвам с гел лак? защото не ми се иска след 1-2 пъти отново месеци да си оправям ноктите
Благодаря предварително!

насочила съм се към тази основа https://makeup.bg/product/359162/  ?
Ако може съвет за топ също

Последна редакция: чт, 17 сеп 2020, 11:23 от Alesanas

# 288
  • София
Alesanas, когато оставя моите нокти голи тогава се разслояват, лющят и изтъняват като за световно. Още по-плачевно става, когато ползвам обикновен лак - хем не се задържа, хем свалям често с ацетон/ или безацетонов лакочистител, хем ноктите пак се лющят.
Нанасям ли гел лак положението се закрепява. Особено, ако се сваля без киснене с ацетон. Възможно е твоите нокти да реагират така не на гела, а на свалянето му.
В темата има изписано много как може да се ползва гел лак с белеща се база и да се получи издръжливост на композицията. За издръжливост броя всичко което е около и над 10 дни.

# 289
А дали мога да използвам още тази лампа или да се насоча към друга

# 290
На мен ми е интересно как успявате да махнете лесно гел лака с белеща се база отдолу. Аз ползвам белеща се на Блускай над каре, накисвам ръцете за по десетина минути в топла вода и пак особено свободният край се бели трудно, а по ноктите ми се получават резки или разслояване и си личи, че ноктите ми са наранени. Моля кажете вие как процедирате. В базата ли е проблемът, или в техниката ми на махане? Коя белеща се база препоръчвате и как я махате, без да има поражения по ноктите.
Махах гел лака няколко пъти с ел. пила и сега ноктите ми са супер тънки и огъващи се, така че този вариант на махане повече няма да го практикувам.

# 291
  • Пловдив
Ох, не е честно, след толкова чакане лампата ми е отишла на митница... Много ли е разправията? Да не ме накарат да платя колкото лампата.. 23долара с доставката, вече колко е стойността за обмитяването?

# 292
  • София
Есмералда, вариантите са два:
- Базата на Блускай да е трудна за махане. За съжаление с нея нямам никакъв опит.
- Да отлепяш гел композицията твърде бързо.

Преди да потопя и започна отлепянето мажа ръцете обилно с някакво масло. Също помага.

Аз ползвам базата на Born Pretty и над нея някоя от каучуковите - на Коди или ФОКС. Накисвам хубаво 10 минути и започвам да отлепям малко по малко. Всичко става под водата. Виждам кой нокът поддава и се захващам първо с него, ако с някой е по-трудно - оставям го за по-към края. Последният път се отлепиха на цели люспи без поражения. Но си нося пораженията от ацетовото сваляне, което направих през април и явно е наранило доста два от ноктите, които се разслояват сега (а може и да ми е проблем с общото състояние, защото не винаги приемам достатъчно протеинова храна, особено сега лятото).

# 293
  • Варна
Ох, не е честно, след толкова чакане лампата ми е отишла на митница... Много ли е разправията? Да не ме накарат да платя колкото лампата.. 23долара с доставката, вече колко е стойността за обмитяването?

Ще искат да внесеш ДДС, към 7.50 лв.

Ето извадка от сайта на митниците:

- За пратки на стойност до 30 лева не се дължат вносни сборове и ДДС (чл. 58, ал. 14, т. 1 от ЗДДС);
      - За пратки, съдържащи стоки над 30 лева, но до левовата равностойност на 150 EUR, не се дължат вносни сборове, но ДДС в размер на 20% остава дължим;

# 294
Harpalike, благодаря ти за подробното обяснение! Ще пробвам така.

Що се отнася до митницата, заплаща се 20% от стойността на продукта+доставката и 15-16 лв за Бг пощи, за да те представляват пред митницата.

# 295
Кристина,аз ли съм изпуснала или съм забравила,но какво те разочарова в Сикретли?

На моите нокти базата се свали изключително трудно с киснене.
Топът се нарани много бързо, за няколко дни.
Нещо не се спогодихме, най-вече топът ме изнерви.
Да уточня, че взех ръбър 2 база и топ.
На по-ниска цена от другите им видове бяха.
 Като издържливост като таьи, която ползвам - универсалната на Cuccio, която обаче махам много лесно, даже някой път беля.
Това са ми впечатленията, може да не е в продуктите проблема, разбира се, а субективна преценка или моята техника.

Знам, че ти работиш професионално с тях, намираш ли разлика между различните ръбър бази и топове?
О,далеч не работя професионално😃 правя себе си и още две три момичета - това ми е просто хоби Simple Smile не съм имала проблеми с тях до момента, а в топа мока да се закълна,ако трябва 😃
Скрит текст:

Това са едномесечни маникюри в перфектно състояние с блясък

# 296
  • Варна
Обичах, перфектни са:) , поздравления!
Аз за това казах, че проблема може да е в мен, не в продукта.
Повече няма да кажа нищо за Сикретли, обещавам Simple Smile

# 297
Изобщо нямам това предвид хах ..просто ми стана интересно Simple Smile мисля,че тайната е в по-дебелото нанасяне на топ,ако ти се занимава - опитай

# 298
Момичета, как мога да разбера дали гел лакът е добре изпечен? Имам съмнения, че новата ми лампа не пече добре.

# 299

Това е третия ми опит с гел лак,първите ми два опита бяха трагедия с плувнали кожи в лак след 1 седмица стърчеше един ръб .Но този път се постарах да избутвам лак с четката към кутикулата😊...и ми хареса,но накрая с топ лака без малко да съсипя всичко.Та въпроса ми е всички ли топ лакове са толкова течни,имам само на pretty топ без лепкав слой и не съм ползвала друг ,за да видя има ли разлика?Има тънкости ,знам ,ще изцеждам четката повече ,но ако може да ми препоръчате нещо по-добро или да пробвам с този още няколко пъти ,за да свикна.

Общи условия

Активация на акаунт