Живеем в чужбина, а мъжът ми иска да докара майка си.

• 14 127
  • 295
  •   1
Отговори
# 165
... Що се отнася до парите-да, аз изкарвам по-малко, но през годините ако не бях до него, нямаше да е стигнал до тук.
В позитивен или негативен смисъл имаш предвид?

# 166
Неслучайно казват виж как един мъж се отнася към майка си, за да видиш как ще се отнася с жена си.
Точно в този случай това не важи. Мъжът очевидно не проявява толкова загриженост и респект към жена си, както го прави за майка си.

# 167
  • София
И какво като баща ти имал остър език, след като доколкото помня ти каза че свеката е много по-проклета интригантка и много по-трудна за изтърпяване? Значи тя може да е постоянно присъствие в живота ви, но майка ти и баща ти - не. Ти четеш ли това което пишеш изобщо?

Напротив, тя чете, но упорито не иска да разкаже как се е стигнало дотам, мъжът й да не иска да вижда родителите й. Само един "остър език" от страна на баща й, няма как да затвори вратата, при положение, че и езикът на свекървата не е от благите.

Трябва да отчетем и друго- не им е забранил да стъпват в апартамента въобще, а само когато той е вкъщи.
Затова и те идват, когато той е в командировки.

# 168
Само да допълня за последно, piano lady. Писали са ви да се съсредоточите върху правно - административната и финансова страна. Ако се съгласите за продажбата  на жилището в България при покупка на такова в страната, където сте, внимавайте как точно ще е оформен документът за собственост. Законодателството на определени страни дава право закупени имоти по време на брака да са ‘ексклузивна’ собственост на единия съпруг.
Съпругът ви сигурно смята, че го прави като инвестиция- хем недвижим имот за детето в бъдеще или даване под наем, хем ще се погрижи за мама.
Емоциите настрана ако можете.

# 169
Явно бащата на авторката е посочил гласно лошите страни на съпруга-особняк и сега родителите на авторката са персона нон грата.

# 170
  • София
Явно бащата на авторката е посочил гласно лошите страни на съпруга-особняк и сега родителите на авторката са персона нон грата.

Не е толкова явно- ти предполагаш, а авторката знае истината.

Дотук, имаме квалификациите "мъжът ми е с особен характер" и "баща ми е с остър език".
Не е достатъчно, за да разберем защо тя е ОК със ситуацията, като същевременно твърди, че мъжът й е предан съпруг и баща, и я уважава.

# 171
Не съм ок със ситуацията, но само разправии до никъде не водят.
До колкото щом искам, няма проблем да се връщам, приех, че свекърва ми ще идва, а ние с малкия ще гостува е при нашите.
Едва ли ако се разведем по тази причина, крайния резултат ще е удовлетворителна за когото и да било.
Мислех, че с добро някак ще се наредят нещата, но виждам, че съм грешила.

# 172
Само да допълня за последно, piano lady. Писали са ви да се съсредоточите върху правно - административната и финансова страна. Ако се съгласите за продажбата  на жилището в България при покупка на такова в страната, където сте, внимавайте как точно ще е оформен документът за собственост. Законодателството на определени страни дава право закупени имоти по време на брака да са ‘ексклузивна’ собственост на единия съпруг.
Съпругът ви сигурно смята, че го прави като инвестиция- хем недвижим имот за детето в бъдеще или даване под наем, хем ще се погрижи за мама.
Емоциите настрана ако можете.
Да, малко така го мисли.
Няма как много да се намеся-това, което ще продава е купено преди брака.
За ексклъзивната собственост - до сега никога не е било така, но нищо чудно сега да е първия път. И да, емоциите още са ми в повече.

# 173
Така или иначе вие ще трябва да се подпишете пред нотариус, че сте съгласни за продажбата на закупеното преди брака ви жилище и къде е семейното ви жилище. Но вие сигурно сте си решили, че няма да пречите.
Хубаво е да обсъдите със съпруга ви нещата и в дългосрочен план, включително и вариант, ако той не може в един момент поради някакви причини да се грижи и помага финансово на майка си.
Имам такива примери тук от другата страна на океана. Възрастните родители си отидоха в останалата си селска къща в България.

# 174
  • София
Нека не бъркаме нещата.
Тя ще попълни само декларация, че на този адрес, не е семейното им жилище.
Няма да се явява пред никакъв нотариус и няма да се подписва никъде.
Апартаментът си е лично негов- на мъжа й, тъй като е купен преди брака.

Вече, как ще процедират  нататък, е друг разказ.

# 175
AbsurT, на нас 2 пъти ни поискаха двамаразлични нотариуси за различни сделки такава декларация. Нотариално заверена, ходихме в посолството. Бихте ли обяснили повече. И в двата случая ставаше въпрос за наследени жилища заедно с брат, сестра. Или нотариусите са превишили изискванията. По емайла ни изпрати нотариусът готова попълнена декларация по член 26 от СК за подпис.

# 176
  • София
AbsurT, на нас 2 пъти ни поискаха двамаразлични нотариуси за различни сделки такава декларация. Нотариално заверена, ходихме в посолството. Бихте ли обяснили повече. И в двата случая ставаше въпрос за наследени жилища заедно с брат, сестра. Или нотариусите са превишили изискванията.

Може би, грешно се изразих.
Декларацията трябва да е нотариално заверена.
Затова сте ходили в посолството.
Но, за сделката не се е изисквало ваше присъствие пред нотариуса, тъй като не сте били сред съсобствениците или сънаследниците.

В нейния случай, имотът не е семейна имуществена общност, поради което, той има право да си го продаде сам и да си прибере парите в своя сметка. Нейно присъствие на сделката не е нужно.

# 177
Да разбрах, благодаря за уточнението. Но така или иначе тя трябва да подпише декларацията. Някъде четох тогава, че може и да не е нотариално заверена. Но нотариусът ни писа, че няма да изповяда сделката.

# 178
Така, стана ясно:мъжлето и мамчето си имат план тя останала изритана след заслуги нейни от другото дете търси път към отхвърления син преди време(когато я е сложил на мястото й).Той пък иска имота й-ОК,но плановете не спират с това свекито идва живее с тях и няма и да се мести според мен.Авторката,вземете й жилището и парите й това е целта ви добре ама не забравяй, че ти ще заплатиш цялата тая постановка на мъжа и майка му.Пък след време, както твърдиш че ще се грижиш за твоите родители.......тоя филм сме го гледали.Кой ще ти позволи бе. Жена да идеш при тях?Той сега не иска да знае за тях пък после,когато са болни и има разходи?Един ден ще разбереш острия език на баща си сигурна съм-ще е имало за какво.Желая успех в семейството и малко разум за теб!

# 179
Особен мъж без приятели. Обаче без мама не може. Прави каквото си иска, съобразява се само с мама. Авторката е последната дупка на кавала, ще става и все по- зле, защото не може да защити интересите си. Абсолютно не разбирам и не съчувствам на този тип жени като авторката. Достойна е за съдбата си.

Общи условия

Активация на акаунт