Майски щъркелови доставки 2021

• 37 812
  • 739
  •   1
Отговори
# 510
Аз съм в 9+5 и се боря от два дни с главоболие. Сутрин се събуждам със запушен нос и леко причерняване като ставам по- рязко. Корема ме прерязва  за кратко при по- резки движения. Чакам с нетърпение 21-ви за ФМ да видя бебчо колко е пораснал 😛

# 511
  • София
Извинявайте ,но нещо се обърках вече . Не се ли прави първо биохимичен скрининг ,а пък ФМ доста след това , към 20 г.с. ? Като записвам час , за какво трябва да си запиша първо? Joy

# 512
Извинявайте ,но нещо се обърках вече . Не се ли прави първо биохимичен скрининг ,а пък ФМ доста след това , към 20 г.с. ? Като записвам час , за какво трябва да си запиша първо? Joy

Тук говорят за ранна фетална морфология, обикновено се прави с БХС. Към 20-22 седмица пак има и след това късната не помня в коя седмица беше.

# 513

Аз казах Бхс и ранна ФМ и те ме разбраха, води се за 1ви триместър.
Аз съм чак на 21-ви, дотогава нямам и преглед вече, беше ми миналата седмица. Не знам как ще издържа дотогава, струва ми се цяла вечност... Grinning Sad

Сий, какво болки имаш и къде, нали и аз имах и затова ходих седмица по рано, но всичко беше наред

# 514
  • София
Яснооо,  благодаря ви за отговорите.  Лека полека ще се образовам на тази тема . Blush

# 515
  • София
От време на време вдясно, посока яйчника, ама не толкова ниско ( Страхотно обяснение) Grinning Аз си ги имам от началото, пия но шпа понякога, но като цяло не бих казала, че е нещо много силно, което да ми притеснява.

# 516
vikonetka и аз съм същата, ама то всичко си върви етап по етап и долу горе се напасваш, няма как да се знае, човек като не е минал през това. И аз се притеснявах и питах за ФМ и БХС тука, че ми беше объркано, ама като звъннах и те си бяха наясно за какво става въпрос, веднага ми дадоха инструкции, защото няма какво друго да е в този период, така че не се притеснявай, хората това го правят всекидневно Grinning
От време на време вдясно, посока яйчника, ама не толкова ниско ( Страхотно обяснение) Grinning Аз си ги имам от началото, пия но шпа понякога, но като цяло не бих казала, че е нещо много силно, което да ми притеснява.
Да, разбирам те, моите бяха само че в ляво и колкото повече мислех, повече ме болеше,чак ме срязваше, после имах чувството, че се разпространява болката, по слабините по краката, абе ужас и филм... звънях на доктора 2 дни, отидох на преглед и всичко точно, трябваше да продължа с но шпа 2 по 2 сутрин и вечер и след 2-3 дни даже се усетих, че не пия но шпа и нямам болки или поне не са осезаеми и не са толкова силни, колкото бяха, когато мислех само затова.
+ че писах в 9874390309 групи във фейсбук и поне 100 момичета ми отговориха, че и те са имали и е нормално, даже някои ми се включиха на ЛС, което е много мило btw.
Но аз съм на мнение, че когато има някакво притеснение, трябва задължително да се консултираш с лекар, защото , не се знае, кога нещо наистина може да е опасно, ако ще и целия форум, да ми е написал, че е нормално и няма нищо, друго си е професионалното мнение и спокойствието ми...

Последна редакция: пн, 05 окт 2020, 13:38 от AnMary

# 517
  • София
Записах си час за ранен скрининг в Надежда чак на 5.11. Тогава ще съм в 12 седмица. От два дни им звъня като си мисля че чакам графика им за октомври Joy пък той бил за ноември, нищо пак се вписвам в нужните седмици.
Иначе малко психясвам, нямам болки, само понякога леко придърпване или при сядане лек дискомфорт. Гаденето е почти изчезнало, но не ям нормално като преди, става ми тежко от две три хапки.
Гледам си корема,все същият си е, ама и преди си имах леко коремче, покрай щастливия живот от 57кг, за 3г станах 70кг,но пък съм висока 170... И тъкмо викам ще ги свалям, ама няма да се получи май май. Днес влизам в 8 седмица ( пък при старият АГ бях миналият вторник 7+3, по-напред уж вървя).
Имам един доста глупав въпрос, защото ми предстои преглед при нов АГ тази седмица, и там нямат пакети за следене. Та се чудя по принцип къде се правят тези изследвания, например кръвни.В лаборатория, която аз си избера или обикновено насочват към някоя? Много ми е зелено всичко просто Cold Sweat

# 518
sea.sea, оказа се че и в коята урина има кетони. Казаха ми, че не пия достатъчно вода, което си е вярно. Трябвало около 3 литра на ден.

Тези от вас, които са минали 8-ма седмица и все още чувстват силна умора - пуснете си витамини Б12 и Д. При липсата на които и да е от двата се усеща силна умора. А бебето смуче много от тях.
То всъщност моят съвет е всички да си писнат тези два витамина, защото са изключително важни за бременността и ниските им нива не са никак добре. И не очаквайте да ви ги назначи лекар, особено гинеколог. Те нямат никаква информация по въпроса. Евентуално имунолог или ендокринолог може да ви ги назначи, но така или иначе не се покриват от ЗК, така че все едно дали са ви назначени.
А колена не е нормално да болят в толкова ранна бременност. Аз съм с наднормено тегло и ме почнаха чак в 7-ми месец.

За първобременните - има 3 ФМ. Едната се прави в 12-та седмица. Заедно с нея се взима и кръв за БХС. Резултата от БХС не може да е пълен, ако няма данни от ФМ. Втората е около 20-та седмица и в чужбина се нарича датираща. На нея финално и окончателно се определя термина и се разглеждат подробно всички органи на бебето. После има още една късна, но нямам идея какво представлява, защото при нас я няма. Ходи се на нея, само ако има някакъв проблем. Аз имах 3-та ФМ с първата ми бременност в 36-та седмица, но беше назначена само заради плацента превиа. Погледнаха плацентата и това беше.

И нещо друго важно - ФМ се прави само на 2D режим на ехографа. Тоест недейте да тъсрите доктор с апаратура, която може да включва и 3D, защото за ФМ не е необходимо. 3D се прави само за кеф на родителите и мисля, че е най-добре да се прави след 24-та седмица, защото тогава може наистина да видите как ще изглежда бебето.

# 519
  • София
Ами то и аз вече се притеснявам, че трудно ще си запиша час на време за ФМ. Предполагам обаче, че понеже бях с късна овулация и всъщност от самото начало вървя с 6 дена назад лекарят не ми е казал още нищо за дата. Ще видим сега в сряда, дано всичко е наред, не смея да записвам преди да ми е минал прегледът. Ако пък толкова никъде няма часове, ще си пусна някой от неинвазивните тестове за аномалии и без това им се чудя от много време.
Primavera мерси за споделеното. Аз си купих домашни тестове. Единствено със сутрешна урина ми показва кетони, през което и друго време да пробвам- няма. Странно ми се струва, защото или ги имаш или ги нямаш според мен. Слезващият път съм решила да си направя експеримент, за който четох във форума даже. Преди урината за изследване да изпия литър и половина вода, пък да видим...

# 520
Ами не е странно, ако не пиеш вода през нощта. Аз каквото изпия, след макс 40 мин съм го изпишкала. И през нощта пия вода. Но сутрешната ми урина винаги е тъмна, защото имам накъде 3-4 часа без вода. А после през деня са прозрачни. А те винаги взимат първа сутрешна за изследване.
И аз си купих лентички за домашно ползване. Утре ще пускам стерилна, че съм сигурна че имам инфекция.

# 521
  • София
Защо мислиш за инфекция? Нещо друго ли има притеснтително, на мен всичко друго в урината ми е ок.
  Не знам, странни са ми тези кетони вече. Ще видя сряда какво ще каже АГ-то. Аз също много пишкам, но рядко пия вода през нощта.

# 522
Не само заради кетоните. Аз правя много уринарни инфекции по време на бременност и вече усещам като имам. Обичайно като ми се появи това усещане и се оказвам права, та вече си пускам веднага урина.

# 523
  • София
E, да, като има нещо е по-добре рано да се хване.

# 524
БХС колко струва?
Аз съм в 6г.с. и 3 дни, чухме сърчице. Ходих на частно, на 15.10 ще нося направление при АГ, който избрах.

Общи условия

Активация на акаунт