Седмокласници 2020/2021 - Тема 2

• 35 820
  • 749
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Сега прочетох в сайта на нашето училище  - тържество ще има само за 1-ви клас. Изискват осигуряване на маска или шлем за учениците. Няма да има местене по етажи и кабинети - всеки клас ще си стои в една стая. Дават възможност на тези, които искат неприсъствено обучение, да подадат заявка за такова и да си останат вкъщи. Предстои публикуване на график за получаване на учебниците, за да няма струпване на хора.

# 16
  • София
Сега видях, че на сайта на нашето училище са сложили писмо, с което се казва, че училището ни е вече със статут Иновативно. Какво означава това, знаете ли? С нещо ще се промени ли формата на обучение от 15-ти, онлайн или присъствено?

# 17
  • София
И аз благодаря за новата тема 💐
Добри, благодаря за идеята. Китайските магазини съвсем ги бях забравила. Другият уикенд ще се разходя до нашите, пък дано има нещо подходящо хем за тийнейджърка, хем за училище.
Раница, взехме миналата година и предвид колко време я е ползвала, ще си бъде и тази със същата.
Курсът по БЕЛ и математика , започва на 13.09, но друга информация засега нямаме.

# 18
Mrs.Jones, нашето училище се води иновативно.Освен шестоъгълни маси (които са супер неудобни), вместо чинове и една интерактивна дъска, която сложиха, но така и не свързаха вече 2 години, друго различно и иновативно не съм видяла.

# 19
Раница на Aspen sport избрах миналата година от Али, сега я намирам в Амазон на същите пари. За една година търкаляне и мятане е повече от ОК на вид.

# 20
  • София
Сега видях на сайта на нашето, че и то е иновативно.
В класните стаи на децата сложиха мултимедийни проектори, но от учителите на девойката само госпожата по география може да се оправя с него и само в този час го използват. Друга иновация мисля, че нямат.
И при нас имаше идея да се подменят чиновете с трапецовидни, но половината от родителите отказаха да дадат пари🙄

# 21
При нас пари не са искали, не са ни и питали. За сметка на това на една родителска среща, госпожата по математика се оплака, че синът ми и обърнал гръб.После като разговарях с него, той ми обясни, че като седнат по трима, няма как по друг начин да застане.Ами право е детето.

# 22
Още са ваканция, в никакви сайтове не влизам. 😀
Тези дни трябва да подсетя набора, че има летни домашни по математика и английски език, да не ги оставя за последния момент.

# 23
  • София
DjuDjo, не би трябвало училищата сами да определят, но пък са длъжни да уведомяват родителите за организацията. А нашето училище нищо не са ни казали как точно ще откриват учебната година, та затова реших аз да си питам.

Dive, къде носите дрехи за щамповане с логото на училището?
При нас униформите са задължителни, но фирмата, където ги шият, има приказни цени. И тъй като за последна година ще сме в това училище, разходът ми се вижда излишен.

Школата по БЕЛ и МАТ ще започне на 20.09. за моят син. Но пък цяло лято се занимаваше с учители, така че ритъм не е загубил.
Още се чудя как да процедираме с тренировките, за които не знам дали ще остава време.
С раницата вече ви се похвалих; чакам доставката във вторник.

За мен думата “иновативно” е една напудрена риторика, която не разбирам. Разлика с не-иновативно училище не виждам.

# 24
  • Варна
Кали, в мола има такъв щанд, където правят всякави щампи върху всякакви неща. На много места правят тениски по поръчка - носиш си тениска, даваш файл с картинка и след час си я взимаш готова. Хубавото е, че сам си избираш материя (памук), размер, кройка.

# 25
...
marini, тази информация от къде е?
В петък гледах по новините интервю с министъра, където обясняваше, че само за 1,5 и 8 клас ще има тържества в двора на училището. За всички останали, пак можело да има тържество, но в класните стаи.

В момента не живеем в БГ, vox, затова написах, че е в държавата, в която сме сега, но може би не е станало съвсем ясно. Съжалявам, ако съм те подвела...

# 26
Да, така е, изгубихме се в превода, marini Simple Smile Благодаря, че уточни.

# 27
  • София
Лулу, за колелото - ще продадете колата Wink
Моят син кара много, но съвсем обикновено колело, не е изявявал желание за специлно, но то и неговите желания са все музикални - сега иска клавесин Grin (едва ли ще се случи, а не се е сетил да го иска, ако)
Раница си има от 5-ти клас и пак ще е с нея - харесва си я, здрава е, запазена.
За 15.09 нашето училище още не е публикувало нищо, но така или иначе по принцип тържество има само за 1-ви, 5-ти и 8-ми клас, тъй като двор почти липсва, а залата, в която се прави концертът, не побира повече Simple Smile
Но и ние по план на 15.09 трябва да сме в Чехия, така че въобще не ме вълнува първият учебен ден Simple Smile
И докато хората се чудят дали да пускат децата си на училище, ние, с риск да скандализирам, мислим да отидем в Чехия 8-18.09, за участие във финалите на музикален конкурс в Прага и после поредица от концерти в рамките на Южно-Бохемския фестивал... Ще слагаме маски, ще ме е страх, разбира се (самолети, хотели, ресторанти, автобуси, концертни зали), но след 6 месеца прекъсване на обичайния му живот, след пълен срив поради тази причина през март-април, мисля, че това е правилно решение. Ще има концерт с оркестър и още 5 солови концерта. Отделно, че организаторите вече са ни взели билети, уредили са хотелите, продават билети за концертите и напълно ще им объркаме програмата, след като не са сигурни дали децата от Русия ще могат да отидат въобще...
Той, разбира се, е в еуфория от така чаканите вече 6 месеца концерти. 15.09 му е последна грижа, свири усилено...
После, на 25.09, би трябвало да има концерт в София, а на 4.10 - в Париж. И за Париж потвърдих вчера... Само да сме здрави.
Та може да се окаже, че ще изпусне присъственото училище Simple Smile (надявам се да не съм права). На курсове за НВО няма да ходи, на АЕ също (учителят в училище е много добър, а младежът по неволя говоримо е доста напред). Може би само ще възстановим уроците по италиански от октомври.

Последна редакция: нд, 23 авг 2020, 21:47 от rally

# 28
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
много се радвам за вас.
след толкова дълъг застой е разбираемо да е в еуфория.
за него е важно да се върне към своето нормално.

казах ли, че госпожата така и не намери време да каже какво става със задачите по математика? Sad

# 29
  • В светлината на слънцето
Аууу, нова тема. Да ни е честита и да я напълним само с хубави емоции! Kally, благодаря!

Раница няма да сменя. С една обемна, черна, но супер здрава и удобна е от 5 клас, харесва си я много. Униформи нямат, за голяма моя радост. Някъде през септември трябва да почне с курсове и уроци. Не му се почва.
rally, колелото при него си е важно да е добро, защото кара по разни байк трасета, прави екстремни скокове и се е запалил сериозно по този спорт. Което съвсем ми боядиса косата в естествено бяло. Аз като казвах, че ще сложа катинар на колелото от Нова година, бях съвсем сериозна. То всеки път се прибира разкрасен. Което естествено не значи, че ще получи онова скъпото, ама шшшштт. Засега си тунингова неговото, което с всичките промени вече намирисва на златно.

Общи условия

Активация на акаунт