Седмокласници 2020/2021 - Тема 2

• 35 611
  • 749
  •   1
Отговори
# 60
Синът ми още Пролетната ваканция като чете Старопланински легенди ( Под игото преди това, беше чел По Жицата вече, както и На браздата) стигна до извода че повечето произведения са тъжни. Така и коментира литературата за седми клас - поредната тъжна порция. Сега прочете цикъла "Под манастирската лоза". Питах дали са тъжни - каза аааа не, на религиозна тематика са.

# 61
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
миналото лято гледахме театър под звездите в Стара Загора. постановката беше базирана на "Вечери в Антимовския хан".
хареса я, помни я и все се възмущава, че учат само тъжните и (по негови думи) по-лоши произведения на авторите.

# 62
Поне няма да ни е скучно тази година.
Ходи на Алианс в неделя от 8.30 до 12.50 /това вече шест години, така че е свикнал/.
Сага и в събота ще ходи до обяд - математика и БЕЛ.
Ще ми се да вмъкнем през седмицата и Телерик.
Имат някакви униформени блузи, които носи вече две години и са за смяна. Май беше единствения, който ги носеше. Тази година най-после узря за идеята, че няма смисъл от спазване на правила, които никой друг не спазва и за чието изпълнение никой не следи. Ще поръчам само една блуза - за всеки случай.

# 63
  • На морето!
Чета сега за Мъци и се сещам какво говореше навремето баща ми за Нирвана, Гумените глави и други подобни групи, които слушахме със сестра ми в различни периоди. Моят непоискан съвет е да не приемате толкова сериозно клиповете, които децата гледат в тубата.

Относно школите - вчера звънях в "нашата", за да потвърдя мястото при конкретни учители на седмокласника, човекът отсреща ми обясни с благ тон, че все още са в отпуск и ме съветва също да си починем поне до 1ви септември. Стана ми много смешно и някак успокоилно.

# 64
Министърът на здравеопазването предлага ИЕОбстановка до края на септември. Чудя се какво да мисля за старта на новата учебна година и фОрмата/формАта ѝ...

# 65
Ще започне присъствено по форма, класически формат, пък после, октомври, ще видим

# 66
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
в мен се промъква съмнение, че ще се почне присъствено, стъкмистиката ще излезе с ужасяващ пик и ще се премине към ДО... Sad

# 67
  • Варна
Записвам се и аз. Имам седмокласник.  Училището ни няма униформа, но лятото смениха директорката и не се знае.
Незнам за школите но за индивидуалните уроци се оказа, че сме закъсняли.

# 68
Аз това го чувам от няколко места вече.  Две седмици присъствено и преминаване на дистанционно. Ще го видим.

Преди време се гледаха доста ютюбъри- Айде бг, Стан, Стефи, Анди студио. Сега по-малко.
Тик ток не ползва, в социалки почти я няма. За комуникация ползва  вайбър.

Школата ще отнеме съботата при нас за двата предмета. През седмицата ще има английски допълнително.

# 69
  • София
Управляващите досега се съобразяваха с това какво се случва в Западна европа и най  - вече в Германия по отношение на коронавируса.
Племенникът ми живее в Берлин и казва, че в  Германия започват да затварят училища. За сега са единични случаи, но предвид броя на заразените, вероятно щели да преминат отново на ДО.
Ако това се случи там, съм сигурна, че и у нас ще ги затворят ☹

# 70
  • София
Наистина ли учебната година в Германия е почнала?

Аз не съм сигурна във връзката с Германия, там не отвориха ли накрая част от училищата? Но не съм убедена и в управленските способности на нашите.

Не знам вече какво да си мисля, хем не вярвам в конспирации, хем вярвам, че има вирус, но някак си на рационално ниво отказвам да повярвам, че целият свят се затвори и промени само за няколко месеца заради един вирус (докато първоизточникът вече е далеч в класацията).

# 71
  • София
catty m, не съм сигурна дали навсякъде е започнала учебната година, но в няколко от провинциите започва между 5 и 10 август.
А мен пък ме е яд за това затваряне на училищата, защото нищо и никой не може да ме убеди, че те са най  - големият развъдник на коронавирус.
Моля само темата да не се превръща отново в за и против присъственото обучение 🙏

# 72
Надявам се тази година учителите да са по-подготвени за дистанционно обучение. Миналата година по повечето предмети имаха напълно нормални часове и само от детето зависи дали ще внимава и ще взема участие в час или ще  си губи времето.

# 73
  • София
Попитах за Германия, защото мернах някаква подобна новина във Фейса и ме домързя да ровя за началото на учебната година кога е. Внушила съм, че е началото на септември заради завръщащите се гастарбайтери, а и в Белгия е тогава.

Споделете моля мнение по друг въпрос (може и да съм питала вече, ама не помня Rolling Eyes) - по колко време оставяте децата си да играят на тъпи игри и как смятате да процедирате през учебната година. Моят е много запален, лимитът е сега 4 часа на ден, като вдигнахме на 5 часа ако почне да решава задачи. Мрънка се много, големи драми. Не знам как да подходя през учебната година, когато все пак през деня нас ни няма, той ще е първа смяна първия срок. Ако му е свободен достъпа, сигурна съм, че ще играе и ще ме лъже. В събота ще е на курс до следобед. Не знам какъв лимит да дам седмично и как да контролирам нещата. Той реално ако не играе на телефона да гледа тъпи клипчета. Няма много мобилен Интернет и ползва wifi-а вкъщи.

# 74
  • София
catty m, на телефоните и таблетите на моите ММ им е инсталирал family link и имат ограничения да ползват всяко устройство в нашия случай по 2 часа. Когато започне учебната година времето се намалява на 1/2. Компютърът пък е с парола и ако искат да го ползват баща им го включва ( той работи от вкъщи). В началото, когато им ограничи времето беше голяма драма, но постепенно свикнаха и сами се ограничават. Много рядко се случва да не им стигнат тези часове, но ако се случи баща им, ако е в настроение им отпуска допълнително.

Общи условия

Активация на акаунт