Седмокласници 2020/2021 - Тема 2

• 35 799
  • 749
  •   1
Отговори
# 90
catty m, по принцип всяка година се изисква "здравно-профилактична карта" от ЛЛ ( и при нас представлява лист изпринтен от компютъра). Но сега се разисква, заради "обстановката", такава да се иска само от децата в ново училище, не от всички. Така, че ще почакаме още малко за да разберем изискванията Simple Smile

# 91
Здравейте и от мен.

За бележките - както всяка година, здравна профилактична карта от преглед при личния лекар.

Нашата седмокласничка няма да ходи на школи, а на частни уроци, съответно всички разходи по две.
Направо ми се реве, но мислехме и така решихме. Първоначално мислех да ходи в Материка, но като си я знам, там ще си мълчи и няма да задава въпроси, за да не се 'излага". Преди време ходеше на школа, а вкъщи ми разправяше, че не разбирала. Записахме индивидуален час с госпожата: тя е пита всичко ясно ли ти е? Тя, да и пак блуждае. Сега това какво е? Надявам се, вече като по-голяма да не срамува толкова, че и ако и на тази ѝ мълчи не знам...

# 92
  • Варна
Как се радвам, че се събрахме Варненска дружина!
Бегби, защо те притесняват уроците? Заради цената само или заради преподавателите конкретно? В Материка дъщеря ми ходеше на занималня във втори клас, само първия срок, но английския си го продължи там за цялата година. Бях доволна от организацията, от обучението също. Но знаеш, във всяка група има недисциплинирани деца, които пречат на останалите, така че може би е добре да е индивидуално. И аз се бях замислила за школа там по математика, защото имат по-различен подход.

# 93
Dive, само заради двойните разходи, но поне да си заслужава накрая Simple Smile
Преподавателите на този етап ми харесват много.
Ще видим..

# 94
  • София
Dive, само заради двойните разходи, но поне да си заслужава накрая Simple Smile
Преподавателите на този етап ми харесват много.
Ще видим..
Здравейте, бихте ли споделили каква е цената за индивидуалните уроци, ако е удобно разбира се. За лична информация питам, просто искам да си сверя часовника

# 95
  • София
catty m, по принцип всяка година се изисква "здравно-профилактична карта" от ЛЛ ( и при нас представлява лист изпринтен от компютъра). Но сега се разисква, заради "обстановката", такава да се иска само от децата в ново училище, не от всички. Така, че ще почакаме още малко за да разберем изискванията Simple Smile
О, това ако стане, ще бъде чудесно, защото моите хлапета от две години ходят сами да си ги правят, но тази малко преди началото на учебната година съм отпуска и им предложих аз да свърша тази работа и те разбира се, се съгласиха. Ако се случи ще си спестя един ангажимент.

# 96
  • София
Като ви чета, все повече се убеждавам, че моето прекрасно момче го мързи толкова, че чак боли. Днес (след опит да си спомни задачи по математика), си зададох въпроса какво ще стане ако изкара 2-ка на някоя матура?? Ако завърши например с четворки по бел и математика, но хууубавичко се провали на матурите, какво би станало, какви училища да гледам.... Трябва да имам и такъв сценарии.

# 97
Няма как да изкара двойка, тъй като няма оценки. Може дори да не се яви. Отделен въпрос е за къде ще му стигне резултатът.

# 98
  • София
[quote author=Дидева link=topic=1246021.msg41284177#msg41284177 date=1598457989
Няма как да изкара двойка, тъй като няма оценки. Може дори да не се яви. Отделен въпрос е за къде ще му стигне резултатът.

Да, аз неправилно се изразих с оценка 2-ка,имах в предвид точки като за двойка. Не е ли решаваща матурата, за да се продължи в 8 клас.
Иначе ви благодаря за отговора.

# 99
Погледнете справката за вашия град за баловете, с които се е влизало във всяко едно училище тази година и ще се ориентирате.

# 100

Да, аз неправилно се изразих с оценка 2-ка,имах в предвид точки като за двойка. Не е ли решаваща матурата, за да се продължи в 8 клас.
Не, не е решаваща матурата (НВО). Приемът е по бал. Две шестици от училище по БЕЛ и МАТ( или балообразуващ друг предмет) са общо 100 точки, две  5-ци -общо 78 точки, две 4-ки - 52 т., дв 3-ки - 30 точки...
Само за нагледен пример - в Професионална гимназия по горско стопанство и дървообработване във Варна - през 2018 (защото справочника ми е под ръка сега  Wink) в три специалности минималния бал е бил 30 точки. Т.Е с 2 тройки от училище по балообразуващия предмет, без да ходи на НВО изобщо (защото не е задължително) ще е приет там! Simple Smile
Има и други училища, разбира се.
п.п. по-актуално ако искате -ПГХРТ Провадия- "производство и обслужване в заведенията за хранене и развлечения" на трето класиране - 30 бал. тази година!

И последно да допълня: Това е пример при 0 точки от НВО. Но дори и да отбележи всички отговори А, без да чете въпросите, ще изкара повече точки от 0 Simple Smile

Не вярвам който и да е тук, в тази тема, да стигне до тези варианти Simple Smile)))

Последна редакция: ср, 26 авг 2020, 23:33 от MollyBy

# 101
  • София

Не, не е решаваща матурата (НВО). Приемът е по бал. Две шестици от училище по БЕЛ и МАТ( или балообразуващ друг предмет) са общо 100 точки, две  5-ци -общо 78 точки, две 4-ки - 52 т., дв 3-ки - 30 точки...
Само за нагледен пример - в Професионална гимназия по горско стопанство и дървообработване във Варна - през 2018 (защото справочника ми е под ръка сега  Wink) в три специалности минималния бал е бил 30 точки. Т.Е с 2 тройки от училище по балообразуващия предмет, без да ходи на НВО изобщо (защото не е задължително) ще е приет там! Simple Smile
Има и други училища, разбира се.
п.п. по-актуално ако искате -ПГХРТ Провадия- "производство и обслужване в заведенията за хранене и развлечения" на трето класиране - 30 бал. тази година!

И последно да допълня: Това е пример при 0 точки от НВО. Но дори и да отбележи всички отговори А, без да чете въпросите, ще изкара повече точки от 0 Simple Smile

Не вярвам който и да е тук, в тази тема, да стигне до тези варианти Simple Smile)))

Изключително много ви благодаря за отговора.

# 102
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1NFd9UFiSz31tdOHuQrphvvFO … it#gid=1558799386

Видях, че сте в София. Ето статистиките за мин.бал за приема тази година по училища в София.  (Трябва да благодарим на Дидева за систематизираната и леснодостъпна информация)

Но, още ни е рано за тревоги. Тепърва предстои подготовката за НВО. Ще се справим - и ние, и децата Simple Smile
Само исках да Ви успокоя, че варианти винаги има. Информация също! А и тук ще си помагаме Simple Smile

Последна редакция: чт, 27 авг 2020, 08:05 от MollyBy

# 103
Справочникът с училищата и специалностите дали е достъпен някъде онлайн?

# 104
Точно справочник не съм срещала онлайн, но държавния план-прием е публикуван на много места Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт