Седмокласници 2020/2021 - Тема 2

• 35 882
  • 749
  •   1
Отговори
# 210
  • София
хрема и кашлица не са винаги ковид, едното може да е с ковид, а другото с алергия, заедно ли ще ги слагат?
Да не говорим, че при ковид може да няма и никакви симптоми.....

# 211
  • София
Най-много ме притеснява това с маските, защото децата като нямат вода и сапун в стаята как ще си ги слагат в междучасията, като досега са пипали всичко - учебници, тетрадки, чин, крака и т.н
Пари за будки и изолатори имат, но кой да мисли за децата и учителите. Да вземат и да ги ги пренасочват за хигиена по ще съм съгласна. Цяло лято имаха възможност, но това не е належащо явно...

Редактирам се, защото на два пъти ми се случи без да ми има нищо от маските да се задуша и да почна да кашлям докато не я махнах и не пих вода. Правила съм два теста и са ми отрицателни - но по голяма глупост от маските няма. Ще се види как децата ще бъдат в пъти по болнави тази година заради тях за съжаление...

# 212
  • София
Редактирам се, защото на два пъти ми се случи без да ми има нищо от маските да се задуша и да почна да кашлям докато не я махнах и не пих вода. Правила съм два теста и са ми отрицателни - но по голяма глупост от маските няма. Ще се види как децата ще бъдат в пъти по болнави тази година заради тях за съжаление...
Да, и аз съм на същото мнение.
Тази година няма да могат нито да се изкашлят нито да кихнат. Всички ще бъдат поставени под
общ знаменател 😟

# 213
И на мен не ми е ясно, как ще прецени мед.сестра в училище, кое дете има признаци на Ковид 19 и кое на сезонен грип, вирус. Или всички кашлящи в изолатора и после какво? Ще правим "стрес" тестове и ще се мъкнем по болници та да имаме по-големия шанс да се заразим от Ковид, ако досега не сме.

# 214
Най-много ме притеснява това с маските, защото децата като нямат вода и сапун в стаята как ще си ги слагат в междучасията, като досега са пипали всичко - учебници, тетрадки, чин, крака и т.н

Както си ги слагаме всички навън, когато няма вода и сапун- носим си спирт или дезинфектант, пръскаме си ръцете и слагаме маската.
Иначе съм съгласна, че следва във всяко училище да има топла вода и сапун в тоалетните.
Ние носим маска винаги зимата пред лекарски кабинети и те уверявам, че не сме станали по-болнави от маските. Също при личния ни лекар болшинството от пациентите са с маски още преди Ковид.

# 215
Бихте ли ме насочили от къде се купуват предпазни шлемове за лице? Ще трябва да вземем такъв по изискване на школата.
Питам принципно в какъв тип магазин да търся. Дали ще има в големите вериги?
А някой от Варна може и конкретно да ме насочи Simple Smile

# 216
Може ли да ми кажете тук или на лични добри ортодонти в София, без тези с космически цени. Някой, от който сте много доволни за децата си. Предварително благодаря.

# 217
  • Sofia
Бихте ли ме насочили от къде се купуват предпазни шлемове за лице? Ще трябва да вземем такъв по изискване на школата.
Питам принципно в какъв тип магазин да търся. Дали ще има в големите вериги?

Поръчах от амазон. Има в ebay, aliexpress и др. По българските сайтове също се предлагат, например:  https://excelldent-bg.com/products/предпазен-екран-комплект/

# 218
За шлемовете- виждах преди време в магазините на Офис1, а лично съм си поръчвала от аптека.

Школата ни ще започне присъствено, казаха че ще имат възможност за дистанция.

Другата седмица съм на родителска среща да видим какво са измислили там. Дистанция в класната стая-абсурд- децата са около 30 в класа.

Нещо не ми се започва тази учебна година, гледам и девойката не изгаря от желание.

# 219
  • Варна

Преди време бях виждала в една малка книжарничка, до бившите хали Шипка, но беше поне преди месец. Но предполагам вече са причислени към "ученическите принадлежности" Smirk и може би ще ги продават и в други книжарници.

# 220
  • София
Школата ни ще започне присъствено, казаха че ще имат възможност за дистанция

Може ли да споделиш коя е школата ти?
Нашата е същата като на bebcho_fb , и аз съм като полята с гореща вода с обявлението за онлайн обучение и се отказахме, търся решение...

# 221
  • София
“Междучасие” ще провеждат занятията си присъствено; родителските срещи ще са онлайн.
Родителите няма да се допускат в сградата на училището, само децата ще влизат.
Предполагам, че учител ще ги вземе от входа до класната стая, поне първия път.

# 222
  • София
Kally May мерси за инфото.
Lothen, забранила си получавамето на лично съобщение и не можах да ти пиша там.

# 223
Може ли да ми кажете тук или на лични добри ортодонти в София, без тези с космически цени. Някой, от който сте много доволни за децата си. Предварително благодаря.
д-р Иванова, кабинета й се намира на ул. Цар Иван Асен ll. Телефона обаче явно съм го изтрила по погрешка.
На моят син преди два дни му свалиха брекетите след три годишно носене. Доволни сме от резултата.

# 224
д-р Иванова, кабинета й се намира на ул. Цар Иван Асен ll. Телефона обаче явно съм го изтрила по погрешка.
На моят син преди два дни му свалиха брекетите след три годишно носене. Доволни сме от резултата.
Много благодаря, както и на всички други дами, които бяха любезни да отделят от времето си и да ми пишат.Purple Heart

Общи условия

Активация на акаунт