Седмокласници 2020/2021 - Тема 2

• 35 654
  • 749
  •   1
Отговори
# 465
Странно ми се струва изискването за активно /колко активно?/ писане в поне три теми. По същата логика можеха да са пет или четири.
Чета абсолютно стриктно всичко, но рядко пиша, защото обикновено нямам какво да кажа.
Сега преглеждам осмокласната тема /в частта й около изпитите/ и мнението ми е, че е полезна, но и че спамът е много.
Школата по БЕЛ и математика /събота, СМГ/ ще бъде онлайн. В Алианс засега - присъствено. Един час по-малко, за което не бяхме предупредени. 6 години ходеше в неделя от 8.30 до 12.50. Сега ще бъде до 12.10. На сайта им нищо не е написано.
Общо взето започваме с неприятни изненади от извънкласните занимания.
Не му завиждам за входните по всичко, но това е положението.
Напълнила съм му пощата с материали от фейсбук групата.

# 466
  • от Луната
Според информацията, която вадя супер трудно с чингел от наборката е минало входното по биология и не се била справила, че било основно за някакви растения, а тя била учила друго (гърмящото човече). От 3 дена се притеснила и влиза в уча се по география, че утре имали входно там, а тя нищо не знаела и ако имала двойка да не ѝ се карам, че и аз нищо не съм била знаела (препитва ме на някакви въпроси докато работя и не винаги отговарям правилно, изхитрила се е).
Уж взех решение да не се ядосвам, но направо ме влудява на моменти.
Днес ходи и в балетната школа за графика на репетициите и както винаги изобщо не знае кога ще бъдат, но пък приятелката ѝ щяла да я държи изкъсо и да я подсеща.

# 467
Странно ми се струва изискването за активно /колко активно?/ писане в поне три теми. По същата логика можеха да са пет или четири.
Чета абсолютно стриктно всичко, но рядко пиша, защото обикновено нямам какво да кажа.
Сега преглеждам осмокласната тема /в частта й около изпитите/ и мнението ми е, че е полезна, но и че спамът е много.

Пощата се предоставя от предходните набори и условието си е било такова и преди. Логика има. Все пак трябва да има някакъв подбор, а той в анонимен форум не би бил много лесен. Доколкото ми е известно, пощата е претърпялвала вече зловредно участие, мисля е било изтрито всичко в нея. В последствие - възстановено.
Това е ФОРУМ, темите са наборни, не чисто информативни за изпити или друго. Ако Ви е нужна само информация, бих препоръчала блога на Дидева. Там има всичко нужно, без излишния спам Simple Smile

# 468
И аз като Olive разочарована от комуникацията с школата. Решили лятото заради Ковид да разделят предварително записаните групи и уж се обаждали на всички. На мен и на приятелка със седмокласник, не са. Сега вместо предварително уговорените часове, графикът се измества, реално се скъсява, вярно, че щели да са по-малко деца, но най-вече ме възмути, че е имало вариант сутрин или следобед и не ни дадоха избор. По принцип трябваше да е на школа в събота от 8,30 до 15,00ч. с  почивка за похапване, а сега ще е по двата предмета от 8,00 до 13,15ч., което ми се струва доста свиване на часовете. Уж били намалили почивките, ама то и това не е добре. И имало опция за следобедно, което тя би харесала повече, за да си поспи, но никой не ни е питал кой кога предпочита.

# 469
  • София
А, блогът на Дидева вече ми е настолно четиво Simple Smile

# 470
Може ли линк към този блог? На първа страница не го откривам.... Ако не е позволено да се слагат линкове във форума - моля за лично съобщение, благодаря. Аз също предпочитам да чета, много рядко пиша.

# 471
И ние минахме едно входно ниво-по география. Разочарована бе, но без преговор-толкова.  Сега  чакам да видя какво ще направи по математика и БЕЛ. Цяло лято не пожела да погледне нищо, имам чувството, че  нарочно ! Сега очаква аз да й разясня забравеното. Категорично отказвам тази година, нямам толкова нерви!
Иначе курсовете й започнаха- по БЕЛ са в малка стая 19 деца, без маски. Миналата година бяха 12 и пак им бе тясно.По математика мисля да се ориентирам към частни уроци, че на курсовете блее и преписва машинално, без да мисли, дано не съм закъсняла.

# 472
Не се ядосвайте за пощата. Аз сигурно пазя паролата откакто големия син беше 7 клас. Още преди 5 години беше пълно с материали. Хем нямаше толкова школи и ПИ. Но поне тогава беше голям хаос. Сега въобще няма да влизам. Със сигурност има полезни неща, но как да ги изрови човек сред толкова много. А и голяма част не са по нашата програма и може да объркам детето.
Ще имаме достатъчно пи от тази година във фб групата.

# 473
Аз да се покъхаря, нищо че някой беше написал, че се спами с теми извън НВО-то, но наборите и други неща ги вълнуват, а нас покрай тях. Та за мой ужас, моят син си хванал гадже. Не че е ужас гаджето, но точно сега ли, преди НВОто. И е разсеян, и бърза да излезне. В понеделник си забравил суитчъра в училище. Установи го сутринта, като тръгваше. Добре, че го бяха прибрали хората. Домашното по уроците не беше направил, абе главата му на друга страна. Ама и той дечко, питал брат си какво следва и как се процедира, като вече са гаджета. Той нали пък и онзи много опитен, с една 3 месечна любов. Скици 😄

# 474
  • София
Не се ядосвайте за пощата. Аз сигурно пазя паролата откакто големия син беше 7 клас. Още преди 5 години беше пълно с материали. Хем нямаше толкова школи и ПИ. Но поне тогава беше голям хаос. Сега въобще няма да влизам. Със сигурност има полезни неща, но как да ги изрови човек сред толкова много. А и голяма част не са по нашата програма и може да объркам детето.
Ще имаме достатъчно пи от тази година във фб групата.
И аз днес влязох в пощата. Много ненужни неща има определено, голямо пресяване трябва да падне, а толкова време нямам. Разчитам повече на Фейсбук групата.

Да споделя само, че имам картите по литература за 6. и 7. клас, полезни са много. Общо 4 варианта са, по два за клас. Лятото успешно преговаряхме материала за 6.клас.

# 475
Сега...и на мен фейсбук групата миналата година ми беше по-полезна от пощата, но за какво пресяване и търсене говорите? Като влезете след кутия, изпратени и т.н. има "папки" и всичко си е по теми. Всичко си е подредено! Вярно има по-стари материали, но зависи кой какво търси. На мен например точно тази седмица ми беше много полезен сканирания сборник на Веди по математика Simple Smile

Силно се надявам и нашата фейсбук група да е толкова активна, като миналогодишната за НВО и да се споделят много ПИ. Дано!

# 476
Извинявам се, а ФБ групата как да я намеря?
Аз не съм доволна от Междучасие още от миналата година. Постоянно сменяха часове и място на провеждане, а като минаха на онлайн обучение, групата от 9 деца стана от 29....

# 477
# 478
  • София
Влизам тук само за да споделя за самостоятелния концерт на нашия Ивайло (дете от темата) след 2 дни - на 25-ти септември от 19.00ч. в Сити марк арт център.
Аз ще отида,  откога се каня! Надявам се да се видим с някои от вас!

Темата избягвам, защото искам да ми е по-широко около врата Simple Smile
Не искам и достъп до пощата Simple Smile))

# 479
Темата избягвам, защото искам да ми е по-широко около врата Simple Smile
И аз, и аз! Smiley

Само да успокоя дамите, които "драпат" за пощата: Абе, при толкова курсове, помагала под път и над път, фейсбук групи, пробни изпити споделени, уча.се, неуча.се /също много известен сайт/  Sweat Smile за кво ви е тази поща?

И да кажа на тези, които "стискат" паролата: Ами дайте на хората паролата, бре. Sweat Smile

Общи условия

Активация на акаунт