Седмокласници 2020/2021 - Тема 2

• 35 657
  • 749
  •   1
Отговори
# 450
  • София
Дидева, това даже е полезно - затвърждаваме материала Simple Smile

# 451
  • София
Извинете, пропуснала съм инфото по-горе.

# 452
Девойката не е искала сама да остава да нощува или да ходи по почивки с приятели. Засега е с нас. Някой път не й се идва много охотно, особено по планините, където няма хубава интернет връзка, но ще го преживее. Иначе и на лагери не иска. Вечер е стояла сама вкъщи, като сме на театър или друго, а тя не е поискала да дойде, но винаги се прибираме.
От събота почва школата, засега присъствено, дано да е все така.

# 453
  • София

Врячо беше миналата събота на школа... почна се то.
В училище май вече е единственият с маска.
В школата почти всички са били с маски, при това правилно поставени.
Изобщо в обозримо бъдеще не бих го пуснала на самостоятелна почивка.
През нощта също не е оставал сам.
При майка ми - да, много пъти, от много млък, но при баба и дядо не е като да е сам.

Последна редакция: ср, 23 сеп 2020, 00:15 от katiABV

# 454
  • На морето!
При нас и в училище, и в школата контролът е на ниво.
На почивка без възрастен не бих го пратила, сам вкъщи в оставал до полунощ, не му е било проблем.
Днес написа първата си теза по опорни точки на учителката по БЕЛ, не беше много зле, но не е и много добре.
Чудя се дали да го напъна да учи автори и цитати от произведения от помощните материали в пощата или не. Според него щял да ги научи от повтаряне в училище, но аз се съмнявам.

# 455

Чудя се дали да го напъна да учи автори и цитати от произведения от помощните материали в пощата или не. Според него щял да ги научи от повтаряне в училище, но аз се съмнявам.

Ето това смятам за нужно да се знае! Но, какво си представяш като учене? То трябва да познават добре всяко произведение за да могат да се справят с тази задача... Нещо конкретно като материал за целта ли има? Би ли казала кое от пощата мислиш да използваш за да го препитам и аз? Simple Smile

п.п. Видях картите! Сега ще ги разгледам!

Последна редакция: ср, 23 сеп 2020, 08:02 от MollyBy

# 456
Аз нищо няма да изисквам да учи.
Смятам, че от много повтаряне неминуемо ще наизустят най- важните цитати.
Имам голямо доверие в учителките му и им се доверявам за подготовката.
Пък каквото стане.

# 457
  • София

Смятам, че от много повтаряне неминуемо ще наизустят най- важните цитати.

Това е на 100 %. Пък и колко тези ще изпишат именно върху най-важните цитати. Така че няма смисъл да ги карате да ги учат. Картите не са лоши и преди НВО ние ги минахме един, два пъти.

# 458
какви са тези карти и как се сдобиваме с паролата за пощата?

# 459
Хмм...странно...запомнила съм те като редовно пишеща тук, а сега не намирам твои постове в предните теми. Simple Smile Може би за малко си поизчезнала? Това е условието за пощата - активно писане в 3 поредни теми. Информацията трябва да я има на 1 страница.

п.п. Щом не знаеш за пощата, да попитам да не би да не знаеш и за фейсбук групата? Simple Smile)) Там условия няма!

# 460
Хмм...странно...запомнила съм те като редовно пишеща тук, а сега не намирам твои постове в предните теми. Simple Smile Може би за малко си поизчезнала? Това е условието за пощата - активно писане в 3 поредни теми. Информацията трябва да я има на 1 страница.

п.п. Щом не знаеш за пощата, да попитам да не би да не знаеш и за фейсбук групата? Simple Smile)) Там условия няма!
Пропуснах две-три теми , мислех че почивате лятото  Laughing Сега ще наваксам
Днес се включих и във фейсбук групата

# 461
  • София
А много ли нагло ще бъде, ако помоля, направо в групата да се качат тези карти? Simple Smile

Младежът яко го тресе мързела... ако може на състезания и тренировки да ходи и да седи на компа- чудно щеше да му е Sad Много обича да се сравнява с нас (когато му отърва, де) - кой какво бил свършил, колко време прекарвал пред дивайси... По повода, баща му заплаши, че ще постъпи както майка си едно време и ще го спре от тренировки, в момента, в който не успее да си разчете времето и ученето изостане.
Вчера, добре че в 12 беше приключил с домашните. В 12.15 му звъннаха, че им били насрочили две контроли от 13, та се наложи "на пожар" да се приберем от село, за да го закарам... и чух заветното "благодаря, че го направи за мен" Simple Smile

# 462
  • София

Аз отдавна пиша във форума, но не съм писала в 3 поредни теми. Сега ще ми дадете ли достъп до пощата? Blush

Ядосах се преди малко на мениджмънта на Междучасие. От май или юни записахме дъщеря ми и една нейна съученичка там в седмична група, на Гурко. Оказа се, че на Иван Симеонов не му харесало помещението при първото занятие /малко е очевидно/ и сега местят и мат, и бел в офиса им на Дондуков, до 1ва АЕ. За нашите деца това е абсолютно неудобно като локация, ще сменят още поне 1 транспорт, за да стигнат до там, или ще ходят много повече пеша, после към дома по същия начин, като и двете неща не са ми ок при дъжд/сняг и при Ковид /да  се блъскат в още един трамвай/. И някой от родителите да ги кара/взима, пак е много по-далече и ще седи много повече в трафик. И ситуацията сега е take it or leave it, само ние 2 сме били недоволни от другия офис и ако искаме, може да ни върнат парите, за да си търсим друга школа. Много некоректно ми се видя и не ми харесва как започваме. Ясно е, че преподавателя също не е виновен, той за първи път е видял помещението, ама това са си проблеми на мениджмънта и на планирането, не мои. Confused

# 463
  • София
И аз пак за пощата да помоля, не съм от най активните, но като цяло се включвам по въпроси касаещи мен и дъщеря ми. Във фейс групата съм от началото, но ако има повече материал в пощата ще помоля, защото се очертава интересна година

# 464
Започна се с  входно по история днес, а вчера девойката чете до по нощите. Тази седмица и другата ще минат по всички предмети.

Аз съм хепи, защото най-накрая прочете задължителните по литература.
 Не беше много очарована, но все пак ги прочете. Даже ми разказва. Установих че почти нищо не помня Simple Smile.
Спомням си само, че преди ен на брой години, на изпита след 7-ми клас, писах ОЛВ върху Немили недраги.

Часовете са им ги направили на блокове, но пък сменят стаи- по ИТ и МАТ и биология.
За физическото се преобличат се в тоалетната ....
Маски в коридор и в междучасията.

Нас в последния момент в школата ни изненадаха с нов учител по МАТ, а така харесвах възрастния господин, който преподаваше там. Имаше подход човека, обясняваше материала, докато не се увереше, че са го разбрали...
Сега, не знам каква ще е новата им учителка.
Хубавото на дистанционното обучение беше, че можех да видя кой, как преподава.

Общи условия

Активация на акаунт