Седмокласници 2020/2021 - Тема 2

• 35 657
  • 749
  •   1
Отговори
# 435
  • София
Моята щерка тази година за първи път спа сама 2 нощи при това в къщата на баба си на село. На баба и и се наложи да ходи в болница за няколко дни и тя категорично заяви, че ще остане там сама и да не я прибирам. Имаше приготвена храна в хладилника. Комшиите я проверяваха всеки ден, както и аз и звънях сутрин и вечер. Доста страх брах, но все пак реших да не убивам желанието и да бъде самостоятелна.

# 436
Скрихте ми шапката със спането сами. В къщата на село леко ме е страх да спя аз сама, въпреки че имаме аларма и камери. Сложихме и решетки на прозорците. В апартамента денем стои сама, но нощем дори не ми е минавало през ум.

# 437
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
ядоса ме и се заканих, че ще го оставя сам за два дена.
съвсем сам - ние нямаме баби, дядовци, чичо има, но все едно няма...
да го видя как ще заспи като е сам през нощта.
нямало да има проблем - нямало да спи, щял да играе цяла нощ, да види какво е.
на думи е як и смел, на дела по-малко...
не ми се вярва да го оставим, а и не ми се вярва той да е толкова навит. само си приказва Wink

училището започна ударно, той се помотава... забравил е какво изискват учителите и сега всичко му е нагорно.
подозирам, че скоро ще имаме разговори. Sad
започна се с математиката - госпожата искала да представят на лист как са решавали задачите за домашно. а той ги решава наум.
Sad вярно е, но как да я убедя.

# 438
  • от Луната
Балерината днес седна да учи по география, че се сетила колко е зле, а щели да имат входно в сряда. Казвам ѝ първо да си научи по предметите, които ще има днес, защото утре ще има цял ден време да си учи по география, но едва я навих, че то по биология било лесно и нямало драма там, но все пак чу урока в уча се. Ще посягам към "аптечката" рано-рано ми се струва Wink
Сама не е спала, но се е случвало да се приберем с баща ѝ в ранните часове и лампите в апартамента са запалени всички, а тя си спи. Харесва ѝ през деня да е сама, но за през нощта не мисля. Спала е и с нейна приятелка без възрастен с тях.

# 439
И ние не сме ги оставяли сами нощем. Нямам и намерение. Не виждам как ще се отпусна където и да съм ако те са сами у дома.
Най-късно са стояли сами до към 12 вечерта. Казаха, че не ги е било страх, но все пак...
На баби - въпреки че имаме 2 - почти не сме ги оставяли дори и когато бяха малки. Просто моите разбирания са такива.
На семейна почивка все още идват с ентусиазъм. На самостоятелна с приятели - смятам че им е още рано. Ходят на лагери - това е друго - има ръководители. Изобщо не си представям дори какво е почивка с приятели на 13 години. Може би все пак има възрастен???

# 440
  • Варна
И нашата дъщеря пътува винаги с нас, както и с нея си имаме традиция за пътувания "по женски" - само двете или със сестра ми и племеницата. Досега, откакто се е родила, сме я оставяли само за едно пътуване (беше на 3 и наскоро беше прекарала шарка, та не ми се искаше да я мъкна с паднал имунитет) и за една командировка, която беше съчетана и с почивка през уикендите, но там просто нямаше как да я вземем. Засега сякаш й харесва да пътува с нас, ще видим докога. Сама е оставала и иска да остава, но и аз съм шубе и само когато излизаме до късно с приятели се случва да седи сама. Цяла нощ още не се е случвало. А само като си помисля, че във втори клас бях си хванала автобус до гарата, от там влак до село и на никой не считах, че има нужда да се обяснявам къде съм... Знам, че времената са различни, но пак май съм overprotective.

# 441
Изобщо не си представям дори какво е почивка с приятели на 13 години. Може би все пак има възрастен???

Моли, 18 годишният ходи на самостоятелни почивки с приятели.
13 годишният с приятели е по лагери и прочие с ръководители или учители.
Чак толкова ларж не сме у дома, че да го пуснем сам на почивка все още.
Но доколкото се познавам ще сме едни от първите за възрастта. 😀

# 442
  • София
Споделям подробна информация от МЗ относно действията при коронавирус (не дай боже!) в училище:

https://www.mh.government.bg/bg/novini/aktualno/kakvo-tryabva-da … 0CVvPGgTdsyOmxbs8

# 443
  • София
Май сме при един учител по БЕЛ в Междучасие - Кирил Тодоров? Малко ме притеснява това с идването в много...дано да е интересен учител! В четвъртък ще видим, днес има математика при Иван Симеонов. Аз избрах седмични с идеята уикендите да са свободни, но се оказа, че имаме няколко заети недели, тъй като материала не се побирал в седмичните курсове. Изпуснах и РС на школата /незнайно защо не съм получила мейл/, нещо особено освен тетрадка/химикал трябва ли да носят? Така и не ми изпратиха запис на РС.

При Тодоров часовете не са скучни,  защото той материала им го преподава интересно и тя още от миналата си го хареса, а благодарение на него много неща научи и си повиши успеха. В повече й е дошло, защото преди това е имала математика и още не е свикнала на това темпо.
Това, което той иска е тетрадка А4 и учебника по литературата, нищо друго.

# 444
Изобщо не си представям дори какво е почивка с приятели на 13 години. Може би все пак има възрастен???

Моли, 18 годишният ходи на самостоятелни почивки с приятели.
13 годишният с приятели е по лагери и прочие с ръководители или учители.
Чак толкова ларж не сме у дома, че да го пуснем сам на почивка все още.
Но доколкото се познавам ще сме едни от първите за възрастта. 😀

Така разбирам Simple Smile Не схванах, че за 18 годишен говориш. Иначе и ние на 18, а може би и по-рано бихме ги пуснали. Просто 13 ни е рано Wink

# 445
  • София
Относно оставането сами Дъждец е написала как е.
Inanna, благодаря.

# 446
# 447
Аз бих предпочела оригинала. Макар че най-вероятно е копи-пейст.

# 448
  • София
Оригиналът вече е публикуван малко по-нагоре на същата страница Simple Smile

# 449
Да, извинявам се, че съм го пропуснала. Следя ограничен брой теми, но темата е номер едно във всички тях и вече започвам да губя нишката къде и какво е публикувано и съм го прочела.

Общи условия

Активация на акаунт