Седмокласници 2020/2021 - Тема 2

• 35 660
  • 749
  •   1
Отговори
# 420
  • София
Марти, децата са ни в една школа, но са при различни учители явно.
Моят също днес започна, много е доволен и от двете учителки. По МАТ ги е препитала на няколко задачи, видях в тетрадката решени около 15 и отделно записвани правила. По БЕЛ им е дала тест, направил го е за шестица без нито една грешка; беше много щастлив. Каза, че в неговите групи повечето били момичета. Направило му впечатление, че само две от тях през междучасието са извадили да хапнат нещо, та не му е станало неловко, че и той яде. Бях му направила сандвич, каза, че било супер, тъй като със сигурност щял да "умре от глад" докато се приберем. Стоят с маски и по време на часовете.

В тази връзка искам да изкажа ОГРОМНАТА си БЛАГОДАРНОСТ към
Rodiva, жива и здрава да си, че сподели по-рано за плексигласовите маски Flowers Hibiscus !
Хем може да се диша, хем не е пречка за очите на дете, което носи очила.
Признателна съм много!

# 421
  • Варна
И в школата на дъщеря ми правиха входни нива този уикенд. По БЕЛ без литература, теза и преразказ, по математика от всеки тип задачи, но по по-малко в сравнение с НВО. Справила се е добре, по БЕЛ била запомнила грешно две времена, но после си ги научи правилно, по математика е решила вярно трудните задачи (как е разписала не знам), а е сгрешила втора задача (!) и още 2-3 бакалски сметки... Дано й подейства отрезвяващо, че липсата на тренировки води до там. Сега предстои да правят входни и в училище, та ще видим какво е положението и по другите предмети.
И не знам да се хваля ли, да се оплаквам ли, но пак е на готварска вълнА и хем се мотае в кухнята, вместо да пише домашни, хем вечно нещо дъвчем (а не сме изпосталяли), хем чистя като след природно бедствие. Мрън. Грух.

# 422
Dive, жива хвалба си е Simple Smile
Пу-пу, да не и е уроки Wink
Ние за първи път бяхме на почивка /за три дни/ без синковецът. Не иска вече да идва с нас, скучно му било /магаре такова/. Кога пораснаха..
И други промени настъпиха, ама да преглътна залъка и тогава ще пиша Rolling Eyes

# 423
  • София
Kally May, моята госпожица е при Гьорева по математика. Може и да са в една група, съдейки по това което пишеш за препитването.
По БЕЛ, обаче са при различни учители. Тя е при К. Тодоров.
vox, нашият син е на 14 години и каза, че като стане на 15 вече няма да идва с нас на почивка 🙄
Dive, хубаво е, че се навърта в кухнята. Моята пък като поискам нещо да ми помогне и веднага изкача някое забравено домашно. И аз като чуя домашно я оставям и сама си свършвам работата.

# 424
И наборът предпочита да не идва с нас на почивка. В същото време и двете деца много държат да правим семейни почивки, четиримата. Но отказват да идват поединично с нас.

# 425
  • Пловдив
Семейните почивки са за семейството. Време за другари, екскурзии и т.н има бол. И на двамата им е обяснено, че ако искат да са част от това семейството имат и отговорности в него. Номер 1 е на 20, но 5 дни отделя за нас. Тази година даже 9. Взима и приятелката си.
Номер 2 все още не е мрънкал - той обича да ходи някъде (където и да е).

Но семейството е семейство, когато хората са заедно. Така мисля аз.

# 426
Съгласна съм. И ние държим на времето заедно.
Но в същото време със съпруга ми искаме да си имаме и нашето си време.
Устройва ни всички този начин на почиване.
Децата си имат почивки с приятели, ние по ергенски и общи за 4та.

# 427
Аз не смятам да вменявам на децата си подобни задължения. В случая бяхме голяма компания, имаше и други деца. Той знаеше кои са, но прецени, че не иска да идва.
Настройвам се, че вече е голям човек и все по-често ще трябва да се съобразявам с неговото мнение.

# 428
  • София
Моята девойка започна днес курсовете. Беше много доволна от госпожата по математика. Часовете били минали много бързо. Правили и мини тест и успяла всичко да си реши правилно 🙂.
По БЕЛ също й било интересно, но към края на часовете вече и идвало много, но ще свикне, няма друг избор.
Май сме при един учител по БЕЛ в Междучасие - Кирил Тодоров? Малко ме притеснява това с идването в много...дано да е интересен учител! В четвъртък ще видим, днес има математика при Иван Симеонов. Аз избрах седмични с идеята уикендите да са свободни, но се оказа, че имаме няколко заети недели, тъй като материала не се побирал в седмичните курсове. Изпуснах и РС на школата /незнайно защо не съм получила мейл/, нещо особено освен тетрадка/химикал трябва ли да носят? Така и не ми изпратиха запис на РС.
Това с постоянното носене на маски сега го осъзнах. Може ли линк за тези плексигласови маски - моята дъщеря също е с очила?

Последна редакция: пн, 21 сеп 2020, 08:55 от Olive

# 429
  • На морето!
Хубаво нещо са семейните почивки, особено когато децата са големи и в ежедневието всеки си има свои задачи и прекарваме малко време заедно. Но, при нас също се е случвало да не вземем децата, ако знаем че няма да им хареса, ще мрънкат и вместо да си починем ще се изнервим и натоварим и 4мата. Ако, обаче им се идва или знам, че мястото и компанията ще им хареса- идват с нас.

# 430
  • София
Kally May, радвам се, че съм била полезна.

Olive, заповядай.
https://bioadva.com/adva-face-mask-afm-predpazna-maska-za-lice-z … nevna-upotreba-55.

С тях поне наистина се диша спокойно. 
За почивките и аз мисля, че трябва да има баланс - с деца и без, та всеки да може да релаксира качествено. Да са живи и здрави бабите и дядовците, които могат да помагат. 

# 431
  • София
Аз пък не мога да си представя да го оставя сам и да заминем на почивка. Че аз ще го мисля постоянно, струва ми се малък (и безотговорен) все още да стои сам 2-3 дена. Той не е и проявявал такива желания още, де.

Тези маски само за устата ми се струват много проформа, но определено улесняват дишането.

# 432
Разбира се, че не е съвсем сам. За обед и вечеря е при баба си, както и за спане.
Спирам по темата.

# 433
Моя син седи сам. Справя се, разхожда кучето сутрин и вечер. Оставям малко храна, а също си приготвя нещо лесно и поръчва. Поръчката е част от кефа му да е сам.
Миналата година се наложи да го оставим сам за 3 дни докато беше болен. Тогава свекърва ми идваше следобедите.
По принцип моите са доста отговорни и нямам притеснения. А и те се кефят, особено като са по-малки, (12, 13 годишни) да останат в къщи и се чувстват отговорни и пораснали.

# 434
  • София
Моят досега не е спал сам, с брат си останаха веднъж. Понякога съм го оставяла до малките часове, но все пак се прибираме. Като се замисля, той проблем няма, аз имам. Но пък аз съм малко луда на тема контрол...Laughing

Общи условия

Активация на акаунт