Сладко от сини сливи

• 19 966
  • 58
  •   1
Отговори
# 45
И аз пекох сини сливи с орехи.

# 46
Здравейте! Тази година за първи път правя сладко от сини сливи със захар и ми харесва. Бих искала да попитам дали някой е правил с еритритол и колко се слага?
Не разбирам защо при сухи и чисти буркани с капачки, не се превъртат, но след като сипя сладко,някои превъртат - това става с нови и от използваните. Къде ми е грешката?

# 47
  • Sofia
Може ли да се консервират печени сливи без захар и лим.к-на?

# 48
Не знам за захарта, но аз лимонена киселина никога не слагам на сладкото. Вероятно ще трябва да се стерилизират.

# 49
Като заварите бурканчетата ще се стерилизират.

# 50
Толкова добро ми станаааа, със сушени сливи. Направо невероятно вкусно. Ако някой иска ще дам рецептата

# 51
Давай.

# 52
Сварих сливите буквално на око с вода, която да ги покрие,и да идва малко над тях, за около 10-15 минути. Оставих да се изтинат и да си допопият колкото вода искат. След това ги сложих пак на котлона, добавих захар на вкус, като завря сложих малко агар агар, за леко сгъстяване. В никакъв случай желатин. Стана невероятно вкусно и бързо, сливите станаха като свежи.

# 53
  • Колибите
А агар-агар къде се продава?

# 54
всеки здравословен магазин, вече може би и по веригите да има - била, кауфланд.. но иначе всяко здравословно магазинче ще го има

# 55
  • Колибите
всеки здравословен магазин, вече може би и по веригите да има - била, кауфланд.. но иначе всяко здравословно магазинче ще го има

Много благодаря✌️!

# 56
Няма защо, супер е Агарчето, много по-добре от желатина, и е изключително полезен. Ако пробвате рецептата да кажете. Моите сливи бяха доста сухи, може би ако са по-меки ще се сварят още по-бързо

# 57
  • Колибите
Няма защо, супер е Агарчето, много по-добре от желатина, и е изключително полезен. Ако пробвате рецептата да кажете. Моите сливи бяха доста сухи, може би ако са по-меки ще се сварят още по-бързо

А някакво ориентировъчно количество и съотношение на сухите сливи, водата и агара? Захарта е ясно, че ще е на вкус. В смисъл за две бурканчета горе-долу  1 кг сушени много ли ще са?

# 58
Ох, първата проба беше тотално на око. Ще измеря някой път и ще кажа. Но ориентировъчно - 3 шепи сливи, които при мен точно покриха дъното на тенджерката, залих с вода колкото да дойде над сливите. От това излязоха две малки бурканчета, които не затворих, а буквално изядохме за 2 дни.

Общи условия

Активация на акаунт