За зелените лампи в нашия живот

• 9 156
  • 325
  •   1
Отговори
# 180
И аз не съм за промените и изгражданията. Или приемаш човека такъв какъвто е, нали затова ти е харесал, или не си с него. Голям човек, накъде да го преизграждам, майка му, баща му, обществото вече са се погрижили за това. На мен само може да ми хареса и до го приема или не. Това, че като заживеем заедно, щем или не някак се нагаждаме един към друг, е неизбежно, но трябва да става нормално, по наше желание и не насила.

# 181
The Catcher in the Rye,може би затова трябва да си имаш червени лампи.
За зеленото ограничения няма..
Само да не залитнеш и да забравиш себе си,защото ти е хубаво да сте двама.
Четейки съседните теми го вмятам.

# 182
  • Агент под прикритие
То И твой избор е довел до това, така че това не е много за хвалене. Simple Smile

# 183
То И твой избор е довел до това, така че това не е много за хвалене. Simple Smile

Като те чета, се питам имал ли си поне една грешка в живота и изобщо знаеш ли какво е това да сгрешиш? В противен случай ще си първият идеален човек, когото срещам, макар и виртуално, в живота си.

# 184
  • Агент под прикритие
Като те чета, се питам имал ли си поне една грешка в живота и изобщо знаеш ли какво е това да сгрешиш? В противен случай ще си първият идеален човек, когото срещам, макар и виртуално, в живота си.
Неправилен въпрос задаваш. Не е това въпроса, дали правя грешки или не. Трябваше да питаш дали поемам отговорност за последиците от "глупавите" си избори след това. И отговорът е "Да, винаги". Виж, такива, които първото нещо, което им идва на ум, когато ги питат за някакъв провал, е да хвърлят вината върху Сульо, Пульо или някой друг..... там вече е ясно как са с поемането на персоналната отговорност като цяло. Simple Smile

А безгрешни хора няма. Ама някои насъпваме лопатата един-два пъти, преди да се усетим, че този път не е правилен, пък други по три-четири, че и повече...

Последна редакция: ср, 26 авг 2020, 09:31 от Phoenix Wright

# 185
Феникс,
Да, изборът си  беше мой. И точно за това съм си понесла всички последствия, както и съм си платила с лихвите за грешката си. Седнала съм си на д-то и съм го прекратила.
Как точно докара бройката до 3-4?
2 брака официални имам и 2 раздели.
На 47 съм.. преди година най-накрая срещнах човек, с когото знам, че ще остарея мирно и спокойно.
Но ако ме предаде - няма да му го простя, пак ще си тръгна и той го знае..
Ако съм разказвала за опит с мъже, било от лични наблюдения и опити за връзки между тях (гаджета им викат, сигурна съм че и ти имаш бройки там). 14 г - първи брак, 3 г - втория.  Още 10 г поне общ съзнателен и “полов” живот.
Много е лесно да даваш осъдителна оценка за нещо, което не си преживял лично.
Не ми е било лесно да направя изборите, даже доста болезнено беше. Ако си мислиш, че е голям купон, да смениш среда, град и да започнеш всичко от нулата с малко дете и сама, ок. Нямаш никаква идея колко ми е коствало това решение, важното е, че в твоите очи изглежда лесно..)

Последна редакция: ср, 26 авг 2020, 10:04 от Angel_wing

# 186
Скрит текст:
Неправилен въпрос задаваш. Не е това въпроса, дали правя грешки или не. Трябваше да питаш дали поемам отговорност за последиците от "глупавите" си избори след това. И отговорът е "Да, винаги". Виж, такива, които първото нещо, което им идва на ум, когато ги питат за някакъв провал, е да хвърлят вината върху Сульо, Пульо или някой друг..... там вече е ясно как са с поемането на персоналната отговорност като цяло. Simple Smile

А безгрешни хора няма. Ама някои насъпваме лопатата един-два пъти, преди да се усетим, че този път не е правилен, пък други по три-четири, че и повече...

Е, чудесно, че поемаш отговорности. Може и да не съм те разбрала, то понякога очи в очи си говорим и не се разбираме, пък тук пишем, та, имах предвид реплики от твои два-три поста, не ми се рови сега да ги търся всичките, подобни на тия например:
Цитат
Както писах в една друга тема, хора с два - три развода не могат да те научат на нищо друго, освен това как се взима поредица от лоши решения. И тези решения се взимат напълно съзнателно, пък нека хората да си обясняват колко пъти трябвало да се спъне човек и какви му били намеренията.
Има хора, които и след пет развода или не знам колко раздели, ни отговорност поемат, ни сметка си дават, що така става. Но, повечето, които съм срещала, са много наясно за причините. Понякога човек има и лош късмет, не винаги опира до съзнателен избор. То и ябълките ги гледаш - червени отвън, пък току налетиш на някоя гнила отвътре, ама след като си отхапал. Та хората ли с целия тоя натрупан житейски багаж, скрити желания, умения да се представят за каквото не са......цели вселени и все различни. Не е лесно да ги разгадаеш.

# 187
  • Агент под прикритие
Уинг, бройката беше условна и не се отнасяше конкретно за теб. Не знам каква точно беше идеята на това да се хванеш точно за това... Simple Smile

A с отговорността за последиците как си, си ми повече от ясна. Става перфектно ясно от постовете ти, на които сюжетната линия се върти основно около теб, а останалите се споменават като второразряди актьори с епизодични роли.
С мемоарите ти почти всички във форума (че дори и аз като сравнително нов) сме наясно, така че предлагам да спрем с театралниченето кое, какво и що. Това, което съм преживял аз, аз си нося отговорността за него. Твоето си е твоя отговорност.

labrex, вината за провала на една връзка винаги е И в двамата. Всеки има своя "принос" за това. И по това дали инстинктивно в такива ситуации посочва другия или не, си правя съответните изводи, пък нека след това да се оправдава с багажи, умения, желания и каквото там искат...
Изборът на партньор би трябвало да бъде повече съзнателен, отколкото късмет. Ако не е, проблемът НЕ е в човека отсреща.

Относно цитата - на средно интелигентен човек ще му стане ясно, че след промяна на мисленето в следствие на тези "случки" трябва да промениш И пътя, по който вървиш, най - малкото за да избегнеш "лопатата".
Защото няма никаква практическа полза от пренастройването в главата, ако продължаваш да вървиш по същия път. Или в контекста на темата, да си вземеш "поука" (уж), но да продължиш да гониш същия тип мъже.

# 188
Нещо си много голяма грешка..но като нов ти е простено..)
Сюжетната линия се завъртя около мен, именно когато си научих най-накрая урока и смених Пътя, както ти се изразяваш.
Ама аз и това многократно съм го заявявала - че съм се променила много, а с това и живота си.
За мен беше истинска трансформация да се преобърна и да стана Аз център на сюжетната линия, за това и така въодушевено ти звуча - изпитвам истинска радост и наслаждение от това, което изживявам. В по-голямата част от съзнателния ми живот обаче не беше така.
Без грам самочувствие, липса на обич, и вяра в себе си - така съм израсла и вследствие на това съм и правила изборите си. И съм задълбавала проблемите си, вместо да ги оправя.
Темата на авторката е точно за това, нали?
И тя търси начин да се промени, за да може да излезе от “грешния” кръг на избори на мъже, в който се върти и очевидно не е щастлива.
Всеки тук дава мнение от собствената си камбанария, дано тя успее да отсее това, което на нея ще й е полезно и да се опита да го приложи.

# 189
Ужасно рано е да се говори с такова самочувствие за зелени светлини при нова връзка едва на месеци-година, Уинг. На мен това ми прави впечатление. Намерила си поредният проект, ще го отслабваш, ще го правиш бизнесмен, ще, ще, ще, тема след тема го разкостваш... Ще направиш Друг Човек и от него, и той ще... Той вече е човек, а не do-it-yourself занимавка в гаража.

# 190
Не, той мен ме направи свободна и щастлива. Даде ми пълна свобода да покажа всичко “лошо” в себе си - изискваща, мрънкаща, критична, перфекционистка и тн.
Взе си това, което и той също искаше за себе си, адаптира си го и започна да си действа по неговия начин.
А аз само го подкрепям и мъркам, както домакинствам непривично за мен, но с огромно удоволствие..)

Може и да е рано в твоите очи, но пък годините опит определено скъсяват времето, което ти в нужно да се убедиш.
И не се заричам, абсолютно наясно съм, че всичко е възможно да се случи на този свят, предпочитам обаче да не храня страховете си, а да се радвам на живота, такъв, какъвто е.

# 191
Уингче, ти си красавица. Без самочувствие ли си била? Защо?
Докога това?

# 192
  • Агент под прикритие
Oryon, взе ми думите от устата... Grinning

Уинг, може да не съм прав винаги, но това не значи, че греша. Светът не е чак толкова черно - бял. Simple Smile

Последна редакция: ср, 26 авг 2020, 11:04 от Phoenix Wright

# 193
Красива е Angel_wing, така е. Но по-добре красавица без самочувствие, отколкото с кухо такова. Красотата е една екстра, но не ти решава проблемите в живота. Нали казват и богатите също плачат, та и с красивите е така, не всичко им върви по мед и масло само защото са красиви. Когато е красива и мисли, вече е съвсем различно. Пък аз така я възприемам Уинг. И си признавам, че не съм чела за нова връзка.

# 194
Не, той мен ме направи свободна и щастлива. Даде ми пълна свобода да покажа всичко “лошо” в себе си - изискваща, мрънкаща, критична, перфекционистка и тн.
Взе си това, което и той също искаше за себе си, адаптира си го и започна да си действа по неговия начин.
А аз само го подкрепям и мъркам, както домакинствам непривично за мен, но с огромно удоволствие..)

А преди какво беше, не беше ли пак свободна, реализирана, осъзната, правеща си каквото си иска, щастлива? На 47 чакаш мъж да те освободи - от какво? И сега си свободна да си изискваща, мрънкаща, критична перфекционистка, все качества, насочени основно навън, към него?

Те манипулаторите точно така казват - то жертвата се кефи да я манипулират, всичко е ок, аз само лекичко я тласкам в Правилната посока, тя жертвата всъщност натам беше тръгнала и сама, честна дума. От добро сърце е всичко.

Общи условия

Активация на акаунт