За зелените лампи в нашия живот

• 9 163
  • 325
  •   1
Отговори
# 120
  • Linz
Може да съм краен, но емпатия (съчувствие, както го разбирам аз) мога да изпитвам само към животни. Те винаги отговарят на любовта с любов.

Това също може да се смята за "зелена лампа" - да обича животни. Впрочем трябва и ти самия да ги обичаш, иначе е "червена".
И аз мисля, че най-чистата форма на емпатия е към животните (и тук неизменно се включва веганството). Човек, който не обича животните, не може да обича и хората. А този, който не обича децата, освен своите, всъщност не обича и тях- това е илюзия за любов,чисто его е.

# 121
Може да съм краен, но емпатия (съчувствие, както го разбирам аз) мога да изпитвам само към животни. Те винаги отговарят на любовта с любов.

Това също може да се смята за "зелена лампа" - да обича животни. Впрочем трябва и ти самия да ги обичаш, иначе е "червена".
И аз мисля, че най-чистата форма на емпатия е към животните (и тук неизменно се включва веганството). Човек, който не обича животните, не може да обича и хората. А този, който не обича децата, освен своите, всъщност не обича и тях- това е илюзия за любов,чисто его е.
Обичта е много силна емоция.
По-скоро изпитвам симпатия към животните.
А към децата изпитвам различни неща - симпатия, антипатия или безразличие.
А моите деца ще ги обичам, разбира се. Simple Smile

# 122
  • Агент под прикритие
То това е валидно за всяка една форма на демонстрация на отношение. Пример: когато човек се държи грубо с другите, а с теб се държи добре, трябва да ти е ясно, че е въпрос на време и ти да минеш по този път.

Когато видиш лошото в един човек, това значи, че това е той, без значение колко маски на "добър човек" си е сложил.

# 123
Човекът, когато е способен да изпитва силна любов, е способен да изпитва и силна омраза.

Отношението към околните хора не е добро мерило за същността на проявяващия го човек.
Случаите с чудовищата от клъстър Б го доказват.

Последна редакция: вт, 25 авг 2020, 12:53 от Дракарис

# 124
  • Бургас
Зависи кой през каква призма гледа.Аз например,заради любовта си към животните,напълно отказах месото,но продължавам да нося кожени изделия..Това прави ли ме повече или по-малко любяща..И въпреки,че съзнавам лицемерието си в случая,пак намирам начин да се оправдаят пред себе си и да продължавам да го правя.
Истината е,че колкото и светофари да светят,дали ще са в червено или зелено, хората сме като далтонистите.

Последна редакция: вт, 25 авг 2020, 13:35 от Nina_Z

# 125
  • Агент под прикритие
Човекът, когато е способен да изпитва силна любов, е способен да изпитва и силна омраза.

Отношението към околните хора не е добро мерило за същността на проявяващия го човек.
Случаите с чудовищата от клъстър Б го доказват.
Отношението на човек към не толкова важните за него хора е перфектното мерило за това с какъв човек си имаш всъщност работа. Начинът, по който се държи с тях, трябва да ти говори за начинът, по който може да се държи и с теб при подходящи условия. Самият факт, че е способен да се държи така с хора, които не са му важни, е достатъчен барометър.

# 126
Този барометър може да те подведе при анормалните хора (говоря особено за тези с нарцисизъм).
Те могат да са добри приятели, добри колеги и помагащи безвъзмездно на непознати, но да не са в къщата ти и в леглото ти. Те са вълци в овча кожа.

# 127
  • Бургас
Абсолютно вярно

# 128
  • Агент под прикритие
Този барометър може да те подведе при анормалните хора (говоря особено за тези с нарцисизъм).
Те могат да са добри приятели, добри колеги и помагащи безвъзмездно на непознати, но да не са в къщата ти и в леглото ти. Те са вълци в овча кожа.
Не знам. Когато наблюдавам явление, подобно на описаното от мен, последното нещо, което ме интресува, са мотивите за този двоен стандарт.
Нямам такива хора в близкото си обкръжение точно поради тази причина. Имам такива познати, но си остават просто познати и дотам. Такива "Джекил и Хайд" не допускам до себе си.

# 129
Темата леко се измества. Нека задам така?

Как се държат добрите мъже? Тези, които обичат, които уважават, и не са насилници?

# 130
  • Пловдив
Скрит текст:

Как се държат добрите мъже? Тези, които обичат, които уважават, и не са насилници?
Отговорът е лесен. Не се държат като лоши мъже. Обичат, уважават и не са насилници.

# 131
Най-важна си им..

# 132
  • Обран бостан ;)

Обичат те, уважават те (и в двата смисъла Trollface ) и не те бият.

# 133

С някои жени в вероятно да не се държат така, както очакват. Много хубаво го видях написано някъде - за способностите и резултатите.

Simple Smile

# 134

Сигурно различно, но от моя опит: спокойни са, изслушват, казват си мнението без да го налагат, съобразяват се с теб, с желанията ти, когато не са съгласни, просто го съобщават без скандали, заплахи, сърдене, цупене. С една дума, възможна е нормална /за мен/ комуникация. Не са комплексари. Не се държат "мъжкарски" в лошия смисъл на думата, а имат мъжко държание. И едни приятни моменти - подаряват цветя /при мен/ без повод, ей така, не забравят рождения ти ден, на родителите. Правят ти подаръци, които харесваш, т.е. не отбиват номер, това е защото добре те познават. И пак ще уточня - всичкото това според мен и моя опит.
Ама да не решите, че всичкото мъж, дето съм познавала и срещала е така, имам предвид ММ и живота ми с него. Затова писах по-горе, че се усеща е ли или не даден мъж твоят човек. Има опасност да си го въобразиш, обаче, просто защото много ти се иска да е така. И после идва разочарованието.

Общи условия

Активация на акаунт