Настъпи лятото - любовният сезон, бременните тук ще сме милион! ~бебеправене 378~

• 31 266
  • 743
  •   1
Отговори
# 570
Гледам че обсъждате изследване на НК клетки и се чудя дали и аз да не го пусна предвид че съм с Хашимото Thinking
Може ли да ми кажете на кой ден от цикъла е най-добре да се пусне? Имам предвид, има ли значение преди/след О, на чист ден ли трябва да е?

# 571
Аз съм си пускала изследването за НК клетки с други кръвни изследвания докторката ми беше казала че няма значение кога ще го пусна.
Влизам с въпрос към момичета които са ползвали кринон гел - по едно гелче на ден достатъчно ли е преди трансфер? Много ми е притеснено защото няма да имам нито изследвания нито някакви други медикаменти освен този кринон гел Scream
Иначе пункцията ми мина имам 3 яйчица и се надявам на чудо Hands Pray m-angel беше писала че е успяла с по-малко Я, може ли да споделиш какво взимаше преди трансфера, преди съм ползвала утрогестан и понеже от него съм слагала по 3*2 или 3*3 и сега този кринон по едно гелче ми се вижда много малко Sad
Желая успех на всички по пътя към мечтаното бебе People Baby

# 572
Winter11, обикновено дават кринон или утрогестан освен ако няма индикации че трябва повече прогестерон. Трябва да се пусне изследване за да се каже дали е достатъчно, но след второто инвитро и на мен ми дадоха по един кринон на ден. Вторият път ми дадоха и естрофем, а първият не. В новата ми клиника са фенове и на преднизолон Ф.
И разбира се фолиевата.
Стискам палци скоро да ни се похвалиш! Two Hearts

Raulista, и аз съм пускала НК клетки и другите имунологични изследвания без специални изисквания.

# 573
  • София/Севлиево
НК няма значение кога се изследват.Добре е да се видят резултатите от лекар,мисля имунолог,който да реши дали и каква терапия да има.Преди неуспешната ми тризнашка бременност имах вливка с липо-нещо си(еквивалент на интралипид) около 7 дни преди трансфера.Обаче при нормално настъпила бременност не знам кога се прави тази вливка.Сега като стартирам пак ще правим вливка с интралипид,но все още не знам кога.И моите НК са само с 1 завишени,само общият им брой.

# 574
Моите НК са на границата и въпреки това ми правиха вливка с интралипид.
И в клиниката , в която съм, са фенове на повече хапчета- естрофем 3х1 , утрогестан 3х1 орално и 3х2 вагинално и преднизолон кортико.

# 575
Честит Празник, момичета ! Бъдете здрави и благословени ! Heartpulse

Iren - Съжалявам, дано измислите някакъв вариант и да не чакате толкова много !
Oдри - дано повече не ти се налага да си на такава терапия ! Искам положителни новини от теб, настройвай се психически за такива ! NMN - не го знам какво е, ама не знам и дали искам да знам Grinning
Локо - Grin винаги ме разсмиваш ! Да, чувала съм и за такива случаи , докато спят хората ... Оврат е, дано на никоя от нас не се случи!

На всички нашите бременни орисници - стискаме Ви палци ! Flowers Four Leaf Clover

От мен днес - категорично отрицателен тест и никакви наченки на ПМС ! Ще изчакам тази седмица и ако не ми дойде ще отида на лекар. Какво пък сега се обърка, да не се прецаках сама с този витекс... Искам да ми дойде и да ми олекне, пък уж гледам да не го мисля. Едва се удържам да не чета, освен силния стрес каква може да е причината.., че хипохондрията ще се мине в онлайн.

# 576
Честит празник и от мен! "Смята се, че в нощта срещу Кръстовден Господ слиза на земята и изпълнява всяко откровено желание".
Antonelly - и аз бях така и също имах опасения, че може нещо да съм си навредила от Витекса. Нямах никакви ПМС симптоми (подуване, болезнени гърди, акне), дори не бях раздразнителна Laughing Имах 2 дни закъснение, но нарочно не правих тестове, защото се е случвало да ми дойде на 33 ден и ето - днес на 32-рия ден дойде... Следих овулация - най-наситена черта имах на 18-тия ден, след това избледняваше. Този месец ще се трудим повече, пък дано ни е на късмет.
Мисля да си пусна изследвания на щитовидната жлеза и витамини, защото и косата ми е почнала много да пада.

# 577
Antonelly, Амнел, преди да забременея и аз пиех витекс и благодарение на него още от първия месец ми се регулира цикъла. Преди това ми идваше на 37-42 ден, а когато го пиех на 32-36 ден, което за мен беше супер.
От репродуктивния доктор знам, че за редовен цикъл се брои да е между 28 - 36 ден. Не е задължително да е на 28 ден.
А и имаше и друго. Не ми идва, правя тест, виждам, че е отрицателен и до два дни ми идва, така че психиката и самовнушението са страшно нещо.
Успех!

Последна редакция: пн, 14 сеп 2020, 14:48 от m-angel

# 578
Мисля да си пусна изследвания на щитовидната жлеза и витамини, защото и косата ми е почнала много да пада.

При нисък хемоглобин също пада, при липса на магнезий и при повечко мъжки хормони.

# 579
NK клетките най-общо казано служат за предпазване на организма от външни "гости" като вируси и според имунолозите от ембриони. Ако тялото ни произвежда повече нк клетки от необходимото, имунната ни система се престарава и се получава автоимунен процес в тялото, но реално би бил проблем само при бременност. Не по принцип в живота. Затова се правят вливания с Интралипид и други препрарати според вида на отклонението ( октагам, имуноверин и т.н).
Като цяло са малко специалистите в Бг за тези неща като най-търсения имунолог и то репродуктивен е доц.Русев в Малинов. При мен той ми назначи изследването на целия НК панел и въпреки, че имах леко отклонение в един от показателите, ми назначи вливане.Мисля, че около 360лв излязоха , най-скъпите ми изследвания до тук.
По това , което съм чела, особено значение имат в комплект с мутацията на PAI при хомозигот 4g /4g (като при мен) , тъй като самата мутация има общо с имплантацията, за което е вливането на Интралипид.

Аз нали щях да ходя да ми вливат в събота, ама от сутринта почна едно кихане и духане на нос(косиха тревата в квартала, а аз имам някаква алергия), та ме достраша да ида в болницата да не ме изгонят показно и викам на ММ неделя ще да е. Отивам аз във Вита, там три пъти бях звъняла в родилното да питам дали може и кога да отида. Чаках 1ч и 20мин и точно ми попълниха документите и викат "дайте Интралипида". Ще ви дам....Три пъти се обаждах и ни веднъж не се сетихте да вметнете , че трябва да си го купя от някъде и да ви го донеса да ми го забодете само. Платихме 4лв паркинг и супер, тръгваме с ММ да търсим Интралипид в София, в неделя. Токуда - не работи, Пропопис вече не продавали, почнахме по болниците - ВМА, Александровска, Пирогов, Майчин дом - не работят. И така, печално с подвита опашка хапнахме и се прибрахме вкъщи в 16ч Grinning Реших, че явно няма да го бъде. Аз и Интралипида не може да се срещнем за пореден път... The end

Последна редакция: пн, 14 сеп 2020, 14:53 от lokofenka

# 580
  • София/Севлиево
И моята пада направо на кичури,но при мен е обичайният сезонен косопад.В тази връзка ще задам въпрос извън бебеправенето-някой може ли да ми препоръча някакви ампули за коса?Такова чудо не съм ползвала,а се надявам да помогне.От дете съм с този вид косопад и понякога чак се плаша.Иначе изследванията показват,че съм ок.
Русев чета,че на всички прилага еднакво лечение.Така и не записах час при него,а минах само в Надежда при имунолог.Тя ми назначи подобно лечение,но с доктор Станулов решихме да влееем само интралипид,че е най-безопасен.И добрата новина от днес за мен-имам си номерче от ЦАР и като гледам докъде са стигнали с раздаването на заповеди съвсем скоро ще получа и моята Simple Smile

Последна редакция: пн, 14 сеп 2020, 15:47 от Елислава

# 581
Ели, честито номерче и дано скоро да получиш и самата заповед, а най-важното да е с успешен край процедурата.
Относно косопада бих препоръчала един български шампоан и вода за коса с хинин. Евтини са и според мен имат ефект. Ще ти ги драсна на лично, за да не се сметне за реклама.

# 582
Амнел - явно си се регулират. За косопада е хубаво да се приема и някаква добавка, и да се набляга на повече протеини и полезни мазнини, но първо изследвания - после добавки.
M-angel - Да, съгласна съм. Цикълът трябва да е редовен през определен интервал от време., горе-долу на 30-32 дни е при мен, но вече сме 36-ти. По същата логика и аз така правя с тестовете,  преди бях писала, че "да го извикам да дойде" и психически да се успокоя.
Ели - честито номерче, надявам се този път да ви е късметлийски и успешен до финал ! Flowers Four Leaf Clover За косопад и домашна маска съм правила и е имало голям ефект.
Локо - Интралипида бяга от теб...Пак си имала приключения !

# 583
lokofenka благодаря за подробното обяснение за НК клетките. Може да прозвучи лаишки, но погледна ли онлайн дали някъде няма инфо за наличността на Интралипида?
Аз днес пуснах в Цибалаб и утре ще имам резултат. Надявам се поне тук да няма какво да лекувам Sad
Ели честито номерче, това си е повод за празненство Hug

Бърз отчет и от мен за моята 'любима' ЩЖ. Днес ми излязоха резултатите след първите 45 дни на Л-тироксин (0.25мг). ТСХ-то от 3.36 днес е на 2.85. Добре, но не достатъчно. Още цяла единица минимум трябва да падна.Confused
Звъннах на Начев да каже на колко да променя дозата, той ми разправя или минаваш на 0.50 мг всеки ден или един ден 0.25, един - 0.50 ти прецени Joy Хем се разбахме ако няма бременност да се чуваме по телефона, сега трябвало да види...Еми няма да чакам за час и после 100 лева още да дам за консултация само за да ми каже на колко точно да сменя дозата... Сега просто се чудя дали директно да скоча на 0.50 на ден, защото съм чувала че сърцебиене се получава. Същевременно ми се иска тази 1 пуста единица да я сваля следващите 45 дни Thinking
Приемам съвети Simple Smile

# 584
Ели , честито номерче , това си е половин заповед Wink
Локо , много тъпо да не ти кажат , че ти трябва да си осигуриш Интралипид. В нашата клиника си го има винаги, няма само по-скъпото(забравих кое) и предупреждават пациентките да си го набавят.
Рали , аз съвет не мога да дам, ама нещо много бавно пада това тсх. Тъкмо си погледнах резултатите , че с половин таблетка Л-тироксин, т.е. 25 микрограма за 10 дни съм го смъкнала от 3,48 на 1,42. Може да е защото по принцип нямам проблем с ЩЖ и според док от естрофема се е вдигнал.

Общи условия

Активация на акаунт