Настъпи лятото - любовният сезон, бременните тук ще сме милион! ~бебеправене 378~

• 31 264
  • 743
  •   1
Отговори
# 585
Ели, явно заедно сме си подавали документите, номерата са ни с много малка разлика. (видях твоя в темата на ЦАР) Ще си чакаме заповедите заедно.
Аз и да си я взема първо трябва да си оправя инфекцията, де...

# 586
Рали , аз съвет не мога да дам, ама нещо много бавно пада това тсх. Тъкмо си погледнах резултатите , че с половин таблетка Л-тироксин, т.е. 25 микрограма за 10 дни съм го смъкнала от 3,48 на 1,42. Може да е защото по принцип нямам проблем с ЩЖ и според док от естрофема се е вдигнал.

Аз съм с Хашимото и всичко ми е високо, но аз съм си виновна защото на 33 години за първи път попаднах на на нормален АГ който да ми пусне ЩЖ хормони... Нищо де, аз си имам надежда за Б и междувременно, понеже знам че има жени с доста по-високо ТСХ от моето които забременяват успешно Blush

# 587
Raulista, според мен по-добре да видиш как ще ти се отрази 50 като го почнеш през ден, защото и аз получих страшно сърцебиене. Свалих от 3.9 на 1.2 за 2 седмици и беше ужасно. В последствие разбрах че не трябва да го пия това въобще, но мисълта ми е че явно между двете дози има някаква огромна разлика

Успех със заповедите момичета! Чакаме добри новини от вас!

Локо, май съдбата ти казва да не се занимаваш с този интралипид :р
Antonelly, стиснати палци за другия месец!

# 588
Във връзка с ТСХ, в началото моето беше 17, спадна за около година, като на 2-3 месеца правех изследвания и ходех на доктор след всяко, той ми увеличаваше дозата с малко или я оставяше същата, но насоките му бяха логични и аз в момента интуитивно си регулирам дозата според изследванията и това, което съм научила от едното. Според мен можеш да увеличиш на 25 + 37,5 ( тоест един ден пиеш една таблетка, на втория една и половинка, после пак една и редуваш) и виж как се чувстваш. Хашимотото изисква много дълъг период на приемане на хормона (да не кажа за винаги) и ако на всеки 2 месеца ходиш на доктор ще дойде много нанагорно. С времето ще се научиш как да си определяш сама дозите, важното е да не я увеличаваш рязко, да си следиш нивата на 2 месеца минимум и ще намериш своята златна среда. Освен това през лятото от толлото време ТсХ само си пада по малко и това също трябва да се съобрази с дозата, която приемаш.

# 589
Малечка благодаря ти за отговора и напътствията. Може би ще почна 0.50-0.25 за 2-3 седмици и после ще мина на 1 таблетка всеки ден, за да не шокирам организма с двойна доза от раз. Мен ТАТ-а и МАТ-а не ме притесняват толкова колкото ТСХ-то и ФТ4-то защото те са ми най-критични за да се случи Б.
За референция, първите ми резултати преди Л-тироксина бяха: ТСХ 3.36; ФТ4 12.86; ФТ3 3.78; ТАТ 44.9 и МАТ (изкъртваш всички показатели) 367.9
Резултатите от днес (45 дни по-късно) са: ТСХ 2.82; ФТ4 12.35; ФТ3 3.05; ТАТ 43.9 и МАТ 376.1:grinn:

# 590
Включвам се по повод тсх.
При мен се откри случайно хашимото, почти без оплаквания,  с тсх 4, 98. За 40 дни прием на еутирокс 0 .25 беше паднало на 4.00. Доктора увеличи дозата 1 ден 0.25,  1 ден .50,  и след 2 месеца  вече е 2.77. Каза да продължавам със същата доза, докато падне още. Не трябва да се увеличава рязко, за да не се стресира жлезата.
Важното е да се чувстваш добре, да нямаш оплаквания.

# 591
Минавам за последно днес да се оплача...явно не ми е ден днес и това си е. Сбогувах се с надеждата за бебе този месец. На фоликуломертията днес която трябваше да потвърди ЖТ се видя задържан фоликул/киста... Confounded
Почвам от утре дуфастона и да се надяваме че тъпата киста ще се изчисти щом ми дойде цикъла. Следващия месец док каза че ако пак има изгледи за задържане, ще пукаме фоликула с инжекция (предполагам Прегнил или там каквото се слага) както и ще адресираме лигавицата с някакъв хормонален препарат. Та така...оплаках се Pensive

# 592
Рали , аз съвет не мога да дам, ама нещо много бавно пада това тсх. Тъкмо си погледнах резултатите , че с половин таблетка Л-тироксин, т.е. 25 микрограма за 10 дни съм го смъкнала от 3,48 на 1,42. Може да е защото по принцип нямам проблем с ЩЖ и според док от естрофема се е вдигнал.

Аз съм с Хашимото и всичко ми е високо, но аз съм си виновна защото на 33 години за първи път попаднах на на нормален АГ който да ми пусне ЩЖ хормони... Нищо де, аз си имам надежда за Б и междувременно, понеже знам че има жени с доста по-високо ТСХ от моето които забременяват успешно Blush

При мен първото изследване на ТСХ беше 3.80 - АГ ми назначи Л-тироксин 0.25 всеки ден  - след месец беше паднало до 3.12, за това отидох на ендокринолог и жената ми каза да пия по следната схема - 0.25 от понеделник до четвъртък и 0.50 от петък до неделя - за 2 месеца падна до 1.52 Simple Smile Та мисля, че тази схема също е добра и по-"щадяща" от сърцебиене, макар че всеки организъм си е индивидуален, де.

# 593
Момичета да се включа и аз за ТСХ с моя опит - юни месец ми откриха Хашимото, и тсх ми беше 16, два месеца лечение с Л-тироксин 0.50 и тсх спадна до 1.69.. нямала съм сърцебиене или нещо смущаващо ме.. и така някой от Вас знаят, докато регулирах ТСХ и не следях О (а даже уж избягвах), чудото ни се случи.. четвъртък съм на преглед - нямам търпение да чуем сърчице, стискайте палци всичко да е наред. Ели, Кристи успех с процедурите Heart Eyes Следя Ви момичета и Ви мисля Heart

# 594
Влизам на бързичко да пожелая успех на Ели и Крис_ти със заповедите. Пожелавам да надуете едни сладки коремчета съвсем скоро!

# 595
Одри, m-angel, Antonelly , благодаря за отговорите. Утре съм решила да отида да си пусна едни полови хормони и на щитовидната жлеза.
m-angel , може ли и на мен на лично шампоана и водата за коса с хинин?
Ели и Крис_ти и от мен успех!

# 596
Jessi Hug

Аз съм на Еутирокс от 2011-та. Започнах с 25mg, сега съм на 125mg. Тази седмица ще пускам контрола. Научих се и аз сама и интиутивно да си регулирам дозата. Лятото обикновено ТSH-а е по-ниско от зимата. Последната ендокриноложка ме научи , да си записвам всеки път върху изследването каква е дозата и да си нанасям данните в таблица (примерно ексел), защото така нагледно се проследява и е по-лесно като отида , при който и да е специалист.

Амнел - Щитовидната задължително пусни с FT4, FT3 , сам по себе си TSH няма да даде точна картинка на състоянието ти. Пускаш ги в ЧИСТ ден ! Без да си пила кафе и на гладно. За половите , ако са FSH и LH се пускат заедно с други на 2-ри или 3-ти от Ц. На мен са ми ги искали на 2-ри. То зависи и какво ще пускаш, де.

Крис_ти - Присъединявам се към пожеланието на Лилло , дано имате късмет и всичко е наред ! Аз на всички ни го желая ! Flowers Four Leaf Clover

Време ни е за положителна новина..Дано !

# 597
Antonelly, не знаех, че за щитовидната трябва да е чист ден. Значи ще ги пусна след като ми свърши (мислех да мина с едно боцкане Laughing ). Иначе ще пусна TSH, FT4, FT3, TAT, MAT. Преди време съм пускала Т3 и Т4 и нямах проблеми, но да видим сега как е положението.
За половите мисля да пусна LH, FSH, Пролактин, Естрадиол, Прогестерон (направо пакет). Утре ще ми е трети ден, ще влезна в сроковете Grin

# 598
Аз съм в дебрите на базалната температура.
Както казаха този месец нямах ЦС и не съм правила тестове. Сега го държа термометъра 1 мин след пиюк и определено са малко по-високи стойностите, ма дали е от това или пък са си по-високи така или иначе 36.8 е най-високото дето съм измерила сега е към 36.5 - 36.6 и си прави каквото си иска, може би е тъп месеца без овулация.  Другия месец ще се старая повече - този беше пробен.
Обаче: Докато бях на кортикостероиди бях с по-къс цикъл към 24-25 дена. Днес ми е ден 26ти и няма цикъл, и приложението ми преизчисли изведнъж предполагам на база БТ, да го чакам след 33 ден Simple Smile с ову на 21ви.  Защо не знам, тогава има спад за два дена. Стана ми още по-интересно.
Пак да помоля ако някой иска да ми обясни как си тълкува собствената графика. И мерси за всичката помощ.
Аз ще пускам наново половите и АМХ на 2ри ден, ако сме в София тогава, че мина време и пих какво ли не.

Амнел мен за последната година ми капа косата по 3 различни причини, нисък хемоглобин, нисък белтък (от заболяване) и после от кортикостероидите. Фризьорката ми каза че на 90% косата ми е нова - не е подстригвана никога Sad ... дано се оправи  милата

Купих си шампоан с хинин - мерси за препоръката.

А и предложение за заглавие: "Ето идва най-щастливият ден, когато две черти ще има и за мен"
Моля давайте още предложения Simple Smile

Последна редакция: вт, 15 сеп 2020, 12:33 от Одри

# 599
Одри, прати ми графиката си, заинтригува ме Grinning  А за предложението за заглавие Heart , мен хич ме няма в тази област и винаги ви се възхищавам на креативността.
На Ели и Кристи честито за номерчетата и ви желая скорошни успехи. Аз в момента още се ослушвам за час в репро клиниката, нещо като за последно много се закучи ситуацията на работа, но скоро ще трябва да се обаждам ако искам да се вместя някак в графика за тази година ("зарадваха ме", че можело да чакаме месеци за одобрение от новата здравна каса и хич не съм оптимистично настроена).
Raulista, добре, че си намерила АГ, на който му се занимава, а не махва просто с ръка да чакаш. Дано промяната в стратегията даде скоро резултат.
За ТСХ и дозата - пия л тироксин от 14 години, почнах с 25, сега съм на 125 и ми е добре. Увеличавали сме винаги постепенно - 25, 37,5 , 50 и т.н., като за междинните дози делях на две таблетките.
Да чукам на дърво аз не страдам от косопад, от време на време лек сезонен, но на  ММ съм купила шампоан, от който е много доволен: на Dercos (Vichy) червения. Преди това беше ползвал разни прехвалени, от които нямаше особено полза. А аз за годината, в която вземам всякакви възможни добавки, не забременях, но поне си подобрих косата, кожата и ноктите Grinning

Общи условия

Активация на акаунт