На море в Гърция 2020 - VII

• 54 361
  • 755
  •   1
Отговори
# 255
# 256
Момичета много благодаря!
Мъжа ми е повече по плажовете,  така че трябва да се съобразя.
Колко дни да ми отделя на Нафплио? Може там да се позиционираме и да обиколим в района ..
Ще оставя няколко нощувки за Елафонисос4-5.. това е,че сме само 10 дни, а като ета има доста за гледане в района.
На връщане ли да минем през Мани? Освен и там няколко нощувки.. И в Гитио се загледах, освен оттам някъде да тръгнем към София..

# 257
# 258
  • София, България
Ние вече сме на Лефкада, настанихме се в Нидри, вила Palmyra е разкошна, препоръчвам, плажче да починем и от утре почваме да обикаляме... Ще потърся с търсачката, да видя какво сте писали, дано открия нещо, че трудно се оправям с нея Sad Трябваше да дойдем с кануто, но много шумеше като тръгнахме и в край на сметка се върнахме и го оставихме. А и ММ е с операция и не може много да гребе. На първо време искам да попитам как е най добре да идем до Порто Кацики, с колата ли? И нещо друго ако препоръчате ще се радвам Simple Smile

Много е живописно тук, но плажа е много каменист, не ми харесва, ще трябва да мислим други плажове

Последна редакция: пн, 31 авг 2020, 17:16 от радос

# 259
Споделям програмата на нашето пътуване до Пелопонес през 2015 може и да ти е полезна някоя част от нея.
1. Пилос 2 нощувки- освен градчето разгледахме Войдокилия, Метони, Финикунда, Корони и още 1-2 плажа.
2. Ступа 3 нощувки - Кардамили, Лимени, Ареополи, Геролименас и Ватия
3. Елафонисос 2 нощувки - успяхме бързо да му се наситим и съкратихме едната нощувка прехвърляйки я към Нафплио
4. Нафплио 2 нощувки - Микена и Епидавъра
5. Спецес 3 нощувки - 1 ден до Хидра
По пътя между дестинациите за спане разгледахме Каламата(крайбрежната за кафе), Гитио за обяд и Монемвасия.
На плаж не ходихме само по време на престоя в Нафплио и екскурзията до Хидра и затова ми се виждат много 4-5 нощувки на Елафонисос, но ни беше и ограничено времето и решихме да отделим повече време на Нафплио, където ни хареса и най-много(навсякъде ни хареса де Smile). Може би ще е добре да си направите 2-3 варианта на почивката и да не запазвате предварително нощувки, а на място да решавате като имате и лични впечетления. Предполагам, че сега ще има достатъчно свободно настаняване навсякъде, ако не са затворили Mask

Последна редакция: пн, 31 авг 2020, 18:33 от noideass

# 260
Търся препоръки за зехтин от Корфу. Има доста местни производители... нещо изпитано?

# 261
Търся препоръки за зехтин от Корфу. Има доста местни производители... нещо изпитано?
Повечето производители дават за дегустация.

# 262
Nnoideass вие сте минали през  целия Пелопонес, аз обмислях само една част да обикаляме, не знам дали от толкова мног път ще успеем и да плажуваме, мъжа ми много ходене не обича, ще го сметне за екскурзия,а не за почивка Smile
А има ли готини плажове около Напфлио? Друга дестинация, за която се колебая е о. Милос, помня Параход беше миналата година, отдавна ми е мечта, а тази година може да не е толкова пренаселено...

Последна редакция: пн, 31 авг 2020, 18:45 от milena12345

# 263
Идеята беше да видите къде колко време сме отделили и какво долу-горе сме правили и да си прецените от вашата гледна точка и предпочитания. Около нафплио не сме ходили на плаж, но знам, че има не лоши варианти в посока Толо.

# 264
  • София
Здравейте! От вчера вечерта сме на Патмос. Днес беше прекрасен ден, защото бяхме на круиз до няколко съседни малки островчета. Беше уникално изживяване, думите не ми стигат да го опиша. Току-що се насладихме и на прекрасен залив над морето.

# 265
  • София
Плажът Каратона е близо до Нафплио. Там открих сезона на морското къпане на 1 януари.

Толо е още на юг.

# 266
Плажът Каратона е близо до Нафплио. Там открих сезона на морското къпане на 1 януари.

Толо е още на юг.
Аууу побиха ме тръпки посред ужасно горещ летен ден ScreamLaughing  Кажи, че беше с неопрен, че иначе не мога да си го представя.

Утре е брифинга в Гърция, нали? Днес все още не са добавили нови региони към тези със задължителни маски на открито.

Малко офтопик въпрос за маските за гмуркане. Събрах смелост и обгорих нашите, нищо им няма, и с паста ги минах, за по-сигурно с елекрическа четка за зъби ги изтърках. Купих за детето цяла маска от Декатлон, нея не смея да я търкам, а и би трябвало да не се замъглява. Тук някой ползва ли такава цяла маска? Притеснява ме, че тя е на  8 г. ама главата й е почти колкото моята. Купихме маската за деца, защото беше маркирана до 10 г, а на другите пишеше, че са над 10 г. Маската на мен ми става, на нея обаче отгоре на челото й остава едно малко пространство, от което сигурно ще влиза вода. Тая маска цялата ли се потапя във водата като се плува с нея, или горната част с шнорхела по-скоро остават над водата? Предполагам трябва да я стегнем повече, ама тя сама не може, а пък аз се притеснявам да не й я стегна прекалено много. Отделно като я пробвахме много се запотява, аз мислех, че тези маски въобще не се запотяват.

# 267
  • София
Съвсем по бански си беше. В някоя от темите все още си стои клипът.

# 268
Помня го, много смело от твоя страна. Не харесвам много плажовете в Арголида, около Нафплио също, но мога да се включа с няколко снимки от града (разкош), Монемвасия, Мани и скромни кадри от напълно празния през м. май Елафонисос.
https://www.flickr.com/photos/78710182@N06/albums/72157644649032752
https://www.flickr.com/photos/78710182@N06/albums/72157644648761781
https://www.flickr.com/photos/78710182@N06/albums/72157644662030205

Дейтрип до Идра (Хидра) си струва всяка минута, но не знам дали ще успеете да вместите и това.
https://www.flickr.com/photos/78710182@N06/albums/72157679432931764

# 269
С риск да ме увикате, но до тук каквото съм прочел се отнася само за семейства. В моя случай аз пътувам заедно с един приятел, той е попълнил всичко за QR кода, но за мен единственото което е позволил формуляра да бъде попълнено е име и фамилия, без абсолютно никакви други данни, та в този случай следва ли и аз да попълня qr формуляр или е достатъчен неговия, независимо че единствените мой данни са име и фамилия? Днес си направих pcr тест, утре ще видя какви са резултатите и ако всичко е ок, ще резервирам ферибота. но четох някъде че и там се попълва формуляр подобен на този за qr, бих искал да знам обаче къде точно следва да попълня този формуляр? Компанията, с която ще пътуваме е blue star ferry от Волос до Алонисос.

Общи условия

Активация на акаунт