На море в Гърция 2020 - VII

• 54 350
  • 755
  •   1
Отговори
# 270
Eто това е формулярът, който ти е нужен за ферибота.
https://www.bluestarferries.com/images/COVID19_ATTICA_PRE_BOARDI … ORM_en_220520.pdf

# 271
Плажът Каратона е близо до Нафплио. Там открих сезона на морското къпане на 1 януари.

Толо е още на юг.
Аууу побиха ме тръпки посред ужасно горещ летен ден ScreamLaughing  Кажи, че беше с неопрен, че иначе не мога да си го представя.

Утре е брифинга в Гърция, нали? Днес все още не са добавили нови региони към тези със задължителни маски на открито.

Малко офтопик въпрос за маските за гмуркане. Събрах смелост и обгорих нашите, нищо им няма, и с паста ги минах, за по-сигурно с елекрическа четка за зъби ги изтърках. Купих за детето цяла маска от Декатлон, нея не смея да я търкам, а и би трябвало да не се замъглява. Тук някой ползва ли такава цяла маска? Притеснява ме, че тя е на  8 г. ама главата й е почти колкото моята. Купихме маската за деца, защото беше маркирана до 10 г, а на другите пишеше, че са над 10 г. Маската на мен ми става, на нея обаче отгоре на челото й остава едно малко пространство, от което сигурно ще влиза вода. Тая маска цялата ли се потапя във водата като се плува с нея, или горната част с шнорхела по-скоро остават над водата? Предполагам трябва да я стегнем повече, ама тя сама не може, а пък аз се притеснявам да не й я стегна прекалено много. Отделно като я пробвахме много се запотява, аз мислех, че тези маски въобще не се запотяват.
Моето дете плува с такава. Беше на пет когато за първи път купихме. Сега е на седем. Тогава май нямаше детски в декатлон и бяхме взели хs размер за възрастни. Не й влиза вода.
Маските досеха не са ни се запотявали, а не са третирани по никакъв начин.

Ние приключваме нашето море за тази година. Със смесени чувства съм. Плажовете определено не бяха мой тип, но аз си бях подготвена, че тази година няма как да обикаляме с лодки, плуване и без хубава сянка, при наличието на бебче на два месеца.
За последните дни бяхме на Писо Крионери, Крионери, плажа на Амудя, Алонаки Фанари, Саракинико, Луца Врахос, като май само Саракинико повторихме.
От Писо крионери съм безимно разочарована. За първи път ми се случва на гръцки плаж да е толкова мръсно, че да ме е гнус дори да стъпвам по земята. Какви ли боклуци не видях, включително презервативи.
Крионери беше една идея по-добре. Претъпкан, но пък имаше много рибки за гледане, както и островче с параклис, до което се стига лесно.
Луца Врахос не е мой тип плаж, харесвам заливче та, макар че водата беше толкова топла, че голямото дете не излезе цял ден.
Саракинико ми хареса. Два пъти ходихме там, потретъпкан е, но някак беше спокоен, водата хубава и чиста.
Амудя не ми хареса. Огромна ивица, пясъчен плаж, но водата беше мътна и студена.
На Алонаки Фанари остахме съвсем малко, защото сянката бързо изчезна. Там така и не успях да се изкъпя, но мъжът ми и детето казаха, че имало интересни неща за гледане.
Утре ще минем през Агиа Параскеви и Сивота, като след това ще останем още няколко дни в Анилио.
За догодина май съм хвърлила око на Скопелос, пък да видим ❤️

# 272
Здравейте, момичета ! Опитах се да прочета всичко което сте написали но не успях . Ще Ви помоля за помощ и се надявам да не обидя никого ( не се оправдавам с близнаците си , но почти не ми оставят време за нищо ) .
Ще пътуваме в понеделник , притеснявам се , че ако направим тестовете в петък - кога ще вземем резултатите . Търсих информация за лаборатории в Варна който правят тестове през уикенда но не намерих . Ако някой може да ми помогне ще съм благодарна .
За плажове с пясъчна ивица - тиганици , Кариди , портокали , Сарти и Арменистис ( ние отсядаме там вече 10 години )

# 273
Здравейте, момичета ! Опитах се да прочета всичко което сте написали но не успях . Ще Ви помоля за помощ и се надявам да не обидя никого ( не се оправдавам с близнаците си , но почти не ми оставят време за нищо ) .
Ще пътуваме в понеделник , притеснявам се , че ако направим тестовете в петък - кога ще вземем резултатите . Търсих информация за лаборатории в Варна който правят тестове през уикенда но не намерих . Ако някой може да ми помогне ще съм благодарна .
За плажове с пясъчна ивица - тиганици , Кариди , портокали , Сарти и Арменистис ( ние отсядаме там вече 10 години )
Понеделник все още сте в 72 часа, аз днес направих тестовете на 03.09 пътувам, проверил съм го Simple Smile

# 274
Аmélie благодаря за коментара за маските. Ще я пробваме сега как е и тя ще я носи, може и аз да я тествам. Дъщеря ми си има маска на Креси и шнорхел, тествала ги е в басейн и казва че са ок, обаче това лято на Ситония не пожела да ги сложи, може би не й е приятно да захапва шнорхела знам ли, тя има проблем със захапката и носи силиконов апарат, та може би не може хубаво да захапе шнорхела, затова реших такава цяла маска да й взема и да пробваме с нея.
Впрочем ако има възрастни с интерес към цяла маска за шнорхелинг, сега в Декатлон са по 28 лв. За деца са на пъ лна цена.
В Декатлон Подуяне има заредени и всички видове спасителни жилетки.
От мен лека нощ и се надявам утре да ви пиша от Кефалония Animal Dolphin

# 275
  • София, България
На мен ми се разърдихте, дето първия път не харесах Потамос бийч, затова ли вече не ми отговаряте? Вчера и оня ден пак ходихме там, но по към носа и беше много хубаво. Даже видях огромна синя медуза. Та ето ме с още един тъп въпрос: Към колко часа става слънчево на западните плажове на Лефкада? Като гледам сутрешни снимки, целите плажове са в сянка от скалите.

Anbibian, За маските, имаме такава цяла, от Декатлон, детска, утре ще я пробваме. Наши приятели миналата година изкараха 2 седмици с такива и нямаше никакви грижи. Чак не повярвах. Кажи как се грижиш за маските. Плувам много в морето и ползвам само очила, но от широките, че от малките, от вскума ме болят очите. Обаче от морската вода ли, не знам, бързо се прецскват, почват да изпускат, да се замъгляват... Със сапун май не трябва, нещо все ги надрасквам напоследък.. И всяка година купувам нови, и дори не могат да ми изкарат до края на лятото Sad Сега ще пратя някой до Декатлон да вземе една две от целите щом са на промоция, въпреки, че на мен пак няма да ми върши работа за плуването.

Последна редакция: вт, 01 сеп 2020, 01:10 от радос

# 276
  • София
Радос, на Порто Кацики обикновено ходим късно следобед, за да стоим по време на залеза. Все пак имам снимки от круиза, които са правени в 11,30 часа на 24 септември. Плажът е частично в сянка:

Не знам какво друго си питала. Пясъчни плажове на Лефкада на практика няма. От източната страна е като езеро. От западната са обли бели камъчета. Дано имате късмет морето да е спокойно и да им се насладите! Агиофили не е за изпускане, но сигурно е пренаселен. Ако на запад има големи вълни, можете да видите Микрос Гиалос. И той е с камъчета, но обли и шарени. За разходки - има водопад край Нидри, манастир над столицата с прекрасна гледка и малък зоопарк. Може да се отиде и до фара, който е на най-южната точка на острова. Съчетава се с Порто Кацики и е много красиво. Като атмосфера ми харесаха столицата, Агиос Никитас и донякъде Василики и Сивота. Не съм била, но наскоро попаднах на снимка на някакъв малък параклис в планината, от който се откриваше прекрасна гледка към морето в източна посока. Уж си го записах, но сега не мога да го намеря в записките. За пясъчен плаж може да се отиде около крепостта в началото на острова. Много обичам и Агиос Йоанис, но никога не съм се къпала там. Ветровито е и е рай за кайтове. Но пък е красиво - голям пясъчен плаж с мелници. Около провлака съм виждала доста пъти ята с розово фламинго, но май им е рано. Появяват към края на септември. Ако обичате круизи, така нареченият "7 острова" е много приятен.

# 277
Добро утро от Гърция Grinning
На границата имаше 20 коли преди нас. От българската страна минахме транзит, на гръцката българин проверяваше лични документи, грък тестове и qr. Нашето е с 93 казаха ни go, bay и втори път ни се размина тестове на границата.
Преди нас всички ги пуснаха така, може би защото имаше автобус с туристи и се бяха заели с тях.
Родос, солената вода съсипва плувните очила. Те не са от стъкло и трябва много да се внимава да не ги търкаш с пръст примерно, защото солта полепва и се драскат супер лесно. Накисвай ги и ги изплаквай без търкане. Аз имах едни доста скъпи и на Санторини им видях сметката. Аз също плувам с очила-маска, не класически. Последните дето купих са от Лидъл и са в пъти по издържливи и удобни от марковите.
Маските за шнорхелинг са най-често от темперно стъкло и имат силиконов слой отвътре, който трябва да се отстрани, за да не се запотяват. Това е неприложимо и ненужно при очилата за плуване. Креси имат плувна маска с темперно стъкло, имам я, но е само един размер и за мен се оказа голяма.

# 278
  • София
Радос, Таня ти е написала много подробен отговор, само един плаж е пропуснала, който обаче за нас беше фаворит. И това е Милос, до Агиос Никитас. Тръгва се от селцето по една пътечка и се върви 10-15 минути. Не е тежък преход, но не всеки иска да върви. Плажът е прекрасен и за мен е пясъчен. Има и едри камъни на места, но основно е пясък. Преди 2-3 години го обсъждахме - тогава сложих и снимки, ако потърсиш - ще ги намериш в темата. През 2017 бяхме септември и тогава плажът беше напълно натурален т.е. без чадъри, шезлонги и нищо за купуване - задължително е да си носите вода. Катизма също е пясъчен, но за мен е прекалено урбанизиран. А естествената сянка на Порто Кацики ми е голям плюс, защото иначе пече убийствено. Ние сме били преди обяд, сянката е частична, така че не пречи, има си и слънчеви места. Задължително си носете аква обувки, че без тях много трудно се излиза от водата или ходи изобщо.

# 279
  • София, България
А какво беше писала за обгаряне и паста за зъби?

Таня, много ти благодаря

# 280
  • Veliko Tarnovo, Bulgaria
На Лефкада препоръчвам това място вечер
https://www.google.com/search?client=ms-android-samsung&sour … Xo,trex_id:a7Ocxb

# 281
А какво беше писала за обгаряне и паста за зъби?

Таня, много ти благодаря
Това е за маските за шнорхелинг. Те са със стъкло. За очила за плуване не. За маската на Декатлон също мисля че не. Тия дни ще я пробвам и ще видим.

Резервирах след границата апартамент в Агия Ефимея.

# 282
Nnoideass вие сте минали през  целия Пелопонес, аз обмислях само една част да обикаляме, не знам дали от толкова мног път ще успеем и да плажуваме, мъжа ми много ходене не обича, ще го сметне за екскурзия,а не за почивка Smile
А има ли готини плажове около Напфлио? Друга дестинация, за която се колебая е о. Милос, помня Параход беше миналата година, отдавна ми е мечта, а тази година може да не е толкова пренаселено...

За 10 дни се съсредоточи само в едната част на Пелопонес. До Нафплио Каратона е съвсем приемлив вариант, както ти е писала Змия. А в Толо е чудесен, но доста туристик. За всекидневно пътуване Монемвасия - Елафонисос е малко далеч. Пътя не е много като километри, но е бавен. Вариант е настаняване в Неаполи и обикаляне на плажовете наоколо, вкл. и на острова.
В момента сме на Пелопонес и е много горещо за моя вкус. Нощем под 25 градуса не пада. Има си доста туристи.

# 283
  • София
Предстои ми утре PCR тест. Казаха ми (недостоверен източник), че преди теста не трябвва да съм яла и пила нищо, за да не излезе фалшив резултат. Има ли такова нещо? На мен не ми звучи логично. Ще се радвам ако не е така, защото поне кафенце ми се иска да пия сутринта.

# 284
Предстои ми утре PCR тест. Казаха ми (недостоверен източник), че преди теста не трябвва да съм яла и пила нищо, за да не излезе фалшив резултат. Има ли такова нещо? На мен не ми звучи логично. Ще се радвам ако не е така, защото поне кафенце ми се иска да пия сутринта.
Не, не се безпокойте, не се влияе от храната. Можете да пиете кафе спокойно Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт