На море в Гърция 2020 - VII

• 54 296
  • 755
  •   1
Отговори
# 495
  • София
Ние след доста екстремно пътуване, включващо четири часа висене на границата, попътна нощувка в Неа Каликратия и проблем с колата, решен с помощта на чук от гръцката пътна помощ изпратена от каско асистънса Simple Smile ,вече пети ден се размазваме на Илия, само гърци има в селото, което е с десетина къщи и две-три таверни. Плажът е пред студиото, мързелът е пълен.
В Лутра Едипсос е пусто, призрачно и празно, чак тъжно.

# 496
Благодаря за хубавите разкази, снимки и емоции!
Постът на Salex ми е много полезен, макар уж да съм била пет пъти на Пелион досега, имам някои пропуски.

# 497
  • Варна

Хотелът празен. Тъжно ми беше малко. Предните години се пукаше по шевовете.

Къде това ?
Анаис ?
При Дениз ?
А що да е лош плажа?Дори в къмпинга има бгкаравани които са там целогодишно и постоянно  Simple Smile

# 498
Днес минахме през калогрия биич. Уникална вода, за наше съжаление биич баровете и т.н. работеха, за нашия вкус имаше и хора. Та само минахме.

# 499
Да ви споделя снимка на Фтери (Кефалония). За съжаление не е моя. От гръцката медия ΘΕΜΑ е.

# 500
Вървим си ние по крайбрежната на Никити към 23 часа и пред нас една будка в която продават някакви дребни неща, цигари и други. Спира една очукана мнооооого стара кола, не й работеше единия заден фар и слизат мъж и жена от нея. Пред будката имаше двама човека, които като видяха мъжа и жената с бърза крачка се отделичиха  в две посоки и мъжа и жената приближиха будката. Беше леко тъмно,  не можах да видя с какво са облечени, обаче забелязах пистолетите и веднага им викам на моите хора -маски горе- те ни бяха на вратовете в тоя момент. След няколко метра се изравняваме с будката и вътре един изпотен и зачервен човечец тъкмо си нахлузваше маската и нещо се обясняваше. А полицаите вече попълваха акта, явно им е бил в ръцете още със слизането. Колата беше без никакви отличителни знаци, полицаите бяха с някакви тъмни дрехи, само пистолетите ги издаваха, че са полицаи. Така, че работата с маските не е шега.

# 501
Брейййй, и ние бяхме на крайбрежната по това време. Но 🐕 ни има стомашни проблеми, та се бяхме разсеяли. Иначе днес щерката яде няква тортичка в сладкарницата. Беше гадна. Значи баклавата и сладоледа са топ. Портокаловия особено.

# 502
Брейййй, и ние бяхме на крайбрежната по това време. Но 🐕 ни има стомашни проблеми, та се бяхме разсеяли. Иначе днес щерката яде няква тортичка в сладкарницата. Беше гадна. Значи баклавата и сладоледа са топ. Портокаловия особено.
Ще те убия Smile  Как така гадна, благодарение на твоята препоръка купих от всички видове торти по няколко Smiley

P.S. Опитах ги сега от любопитство. Чак гадни не са....но сега не мога много и да ги оценя, след толкова друго ядене.
Препоръчай някое заведение,  в което ходят основно местни ако сте попадали на такова?

Последна редакция: пт, 11 сеп 2020, 01:18 от axxxelll

# 503
Как бе, човек, изрично ти казах - баклава и сладолед Joy бе не са гадни, изхвърлих се.
Ама виж ся, децата ги харесаха, аз просто съм много капризна на торти (щото правя  превъзходни... Да отменя Сиганката малко Stuck Out Tongue Winking Eye).
Ох, ние по заведения не ходим с тази менажерия.....не си го причинявам. Но наемодателката препоръча нЕкви гироси в нетуристическо заведение, мога да видя линка. Но били огромни (щото не знае ние с ММ колко ядем....).
Отивам да пробвам на щерката тортичката отново.

# 504
  • Силистра
Вървим си ние по крайбрежната на Никити към 23 часа и пред нас една будка в която продават някакви дребни неща, цигари и други. Спира една очукана мнооооого стара кола, не й работеше единия заден фар и слизат мъж и жена от нея. Пред будката имаше двама човека, които като видяха мъжа и жената с бърза крачка се отделичиха  в две посоки и мъжа и жената приближиха будката. Беше леко тъмно,  не можах да видя с какво са облечени, обаче забелязах пистолетите и веднага им викам на моите хора -маски горе- те ни бяха на вратовете в тоя момент. След няколко метра се изравняваме с будката и вътре един изпотен и зачервен човечец тъкмо си нахлузваше маската и нещо се обясняваше. А полицаите вече попълваха акта, явно им е бил в ръцете още със слизането. Колата беше без никакви отличителни знаци, полицаите бяха с някакви тъмни дрехи, само пистолетите ги издаваха, че са полицаи. Така, че работата с маските не е шега.
Браво на гърците, така и трябва, като има приети мерки трябва да има и контрол върху изпълнението им. Не е разграден двор като в България.
Иначе, като гледам новия рекорд на заболели в Гръция, не е на добре работата, засилват и мерките:

Health authorities on Thursday reported 372 new coronavirus infections in one day, the highest daily tally since the start of the pandemic.
https://www.ekathimerini.com/256829/article/ekathimerini/news/ne … -cases-amid-probe

# 505
Да ви споделя снимка на Фтери (Кефалония). За съжаление не е моя. От гръцката медия ΘΕΜΑ е.

Eто една моя от миналата седмица
На снимката е водното такси, което ходи до там. Има и пешеходен маршрут и от него дойдоха някои ентусиасти.

И ние се завърнахме от Кефалония. В обобщение мога да кажа, че толкова много ми хареса, че вече обмисляме второ ходене там селдващата година. Като цяло всички плажове са прекрасни, някои ми харесаха повече, други по-малко, просто на някои не случихме подходящото време, имаше 3 дни с голямо вълнение и влъни почти навсякъде.
Между Миртос и Петани, Петани ми хареса много повече, там обаче не можах да се окъпя заради вълните. Миртос го посетихме два пъти, веднъж по залез, когато имаше големи вълни и веднъж в тихо време в последния ден от почивката ни. До обяд там беше супер, но след това във водата се появи някаква мазна течност като слуз и се изнесохме към таверна Миртос, която се оказа много приятна, страхотна храна и едни от най-ниските цени тук на острова. За сравнение сардините на грил са 6,40 евро, като навсякъде другаде са над 8 евро. Тук за пръв път хапнах цял октопод /13евро/, беше страхотен. В деня на пътуването ни отидохме пак там на обяд в 12, но все още не бяха отворили и повторихме The Old stone house, където също много ни хареса.
Плажовете, които най-много ми харесаха са Фоки, Петани, Антисами, Фтери и Кси.
Настаняването в Агия Ефимия се оказа много добро попадение, мястото е удобно за обикаляне на острова, пропуснахме само южната част, където посетихме едиствено Песада.
За догодина умувам дали да не направим 2+5 нощувки Итака + Кефалония. Като на Кефалония ще вземем апартамент в южната част на острова. Този път ще пътуваме и с двете деца и с малкото ще обиколим пясъчните плажове. Със сигурност ще посетим отново Петани, Фоки и Антисами.
Последния ден в края на деня шнорхелувахме в Агия Ефимия на най-отдалечения плаж в ляво при големите хотели и таверна Парадайс. Плажът се оказа находка. Рибите бяха повече от тези на Антисами, малки, големи всякакви, тук видях поне 2 различни риби, които не бях виждала преди, включително една която изскочи изпод един камък, кацна отгоре му и се наежи, като драконче й щръкнаха перките.
Не помня дали писах преди, но посетихме и Магас Лаккос, той си е продължение на Кси. По пътя към плажа спряхме в една таверна, с добри отзиви в Трипадвайзър, Ostria. Останах потресена, беше доста мръсно, но все пак седнахме, имаше около 6 маси, които се обслужваха от 2 сервитьорки, останалите маси бяха празни и висяхме повече от 15 минути без дори да дойдат да ни кажат ясас. Аз много се ядосах, обаче ММ настоя да изчакаме. В краяна сметка по някое време ми писна и си тръгнахме. За пръв път ми се случва подобно нещо в Гърция. Наложи се да обядваме в бийчбара на плажа, който е доста приятен, но цените бяха доста завишени. Там опитах бира то Тинос - Нисос, хареса ми.
За любителите на бирата на Кефалония - задължително потърсете и пробвайте Кефалония ред. Имаше я само на Антисамос и е страхотна. Другият вид бира Кефалония не ми хареса, като сода е.

Последна редакция: пт, 11 сеп 2020, 11:01 от anbibian

# 506
anbibian, имаш ли снимка от Фоки? Преди време змия беше пускала една страхотна баш от там, друга не помня да съм виждала из темата. До там не стигнах аз, и до Фискардо трябва да се върна на поправителен, обаче пък си го донесохме вкъщи върху камък от Миртос.
Скрит текст:

# 507
  • София
Фоки

# 508
змия, благодаря! Blue Heart

# 509
Снимките на Змия го правят Фоки по-атрактивен, отколкото е. Иначе е едно малко смотано плажче, но и на мен ми е симпатично. Ето тук се вижда колко е ню-ню. Оттатък улицата имаше нелоша таверна.

Общи условия

Активация на акаунт