На море в Гърция 2020 - VII

• 54 265
  • 755
  •   1
Отговори
# 585
  • София
И аз бих избрала нощувка в Атина или направо в Пирея - на мен много ми хареса, има много заведения, яхтено пристанище, приятна крайбрежна алея и т.н. Има директен автобус Х96 от летището до Пирея - движи се цяла нощ и струва 6 евро на човек. https://www.athensairportbus.com/en/timetable/x96airporttopiraeusport.html

# 586
  • София
Единственото нещо, което харесвам в Пирия (да не кажа и в цяла Атина) е яхтеното пристанище.

# 587
  • Варна
Това че гръцките сирена не миришат е мит . И наши има такива - всичко си зависи от паша , порода , технология.Ако се забучим в държави традициони производители дето имат по 400 - 500 вида сирене става страшно , помня едно във Франция отлежало 12 г. и на умопомрачителна цена , даже не помня колко , но със сигурност над 100Е , е бога ми на дядо ми вълнените чорапи миришеха прекрасно.А и кулинарията изумително различнА  - примерно  гулаша в 10 различни ресторанта в Унгария не помня да е имал еднакъв вкус !

# 588
Всъщност френското 12-годишно мирише по съвсем други причини от обсъжданата миризма на козе или овче мляко. И затова е ужасно скъпо и ценено.
Преди години питах един мъдър селянин, занимаващ се се отглеждане на огромно количество овце и кози. Освен хигиена и вид храна, начин на отглеждане, е и до порода. Освен това, както и при хората, има много миришещи и изобщо не миришещи животни от една порода при еднакви условия на отглеждане.
Гърците имат цяла индустрия, която ние унищожихме. Те са в 21-ви век, а ние в първобитно-общинния строй по отношение на отглеждането на тези животни, както за мляко, така и за месо. Всички сме виждали по чукарите им мизерни овчарници, но това изобщо не трябва да ни заблуждава.

Последна редакция: пн, 14 сеп 2020, 15:04 от Fancy

# 589
  • София
Докато се натуткам и хубавия полет от Икария е разпродаден.

Някой с малко помощ за влак Солун-София... има полет, който каца в 17:30 там, после къде мога да видя какви влакове има? И как се придвижваме от Летището до гарата, освен такси?

# 590
Няма влакове , аз юли търсих!
Някъде има ли вече инфо за ПСР-а махат ли го от утре или остава..че за 22ри планувам

# 591
  • Варна
И как се придвижваме от Летището до гарата, освен такси?

Не е чак толкова далеч летище Македония и до него има градски автобус .

# 592
  • София
Има и редовни автобуси до София, но започват от полунощ до ранния следобед. Виж Юнион Ивкони и Ардатур.

# 593
  • София
Преди време някой беше питал за един критски зехтин - Лацимас или нещо подобно беше името.
Открих го в един месарски магазин до минералните чешми до Централната баня в София.

# 594
  • София
Да, видях за автобусите, не знаех за влаковете. Явно за това не мога да намеря.
Как е предвижването Летище-Гара?

# 595
  • София
На сайта на летището пише за транспорта https://www.skg-airport.gr/en/category-detailed/ctg_id-37/nd_id-294.

# 596
  • София
Анаис е това. Ние много харесваме мястото. Аз не съм казала, че е лош плажът, даже напротив - за мен е един от най-хубавите плажове. Но като ви гледам в темата, все ходите по разни екзотични места на юг, обикаляте по 2-3 плажа на ден, пък ние едва ли не сме се цопнали на първия сносен плаж след границата. Но да си призная това ни беше и целта. Размазване 5 дни, мързел, спане и пак мързел. Това ми е на мен почивката за зареждане на батериите.

То това е малко исторически.Първите пробиви за пътуване в Гърция бяха преди 20 тина години едни многобройни автобусни екскурзии по за 2-3 дни в Паралия Катерини -  една глъч , гмеж , ма то и сега е така там с тюрлю гювеч от сърби , македонци , руснаци и съвсем обяснимо българите избягаха от там. Все пак останалите 150 , че и 300 км.  вкл.Коринос от горна страна , Неа Пори , Агиокампос , т.н. Лариски плажове и вкл. Пелион чак до Волос са доста добри с много екзотични места и хубави плажове и все повече българи ги обикалят.
В Паралия Катерини и аз съм ходила, и не бих стъпила пак. Този плаж на Коринос е съвсем различен. Огромен и доста празен, поне в началото на септември.
Може ли да ме насочите към място, да не е много далече с кола от София, да има хубав плаж и да си наемем апартамент или къщичка близо до плажа? Събирам инфо, досега правихме гръцко море без деца, догодина искам поне едни 8-10 дни да направим море с децата там. Трябва ми хубав плаж и прилично място да отседнем блзо до плажа.  Досега сме били на ол инклузиви в БГ заради децата. Знаете как е, по 5 манджи на малкия нареждам, докато разбера какво ще яде. Е вече порасна и е готов за свободна консумация, а след последния ол инклузив много се разочаровахме от буламачите. Искам да е близо, защото децата се изнервят от пътя и става ужас. Ние даже до нашето море пътуваме с преспиване по пътя.

# 597
  • София
Няма влакове , аз юли търсих!
Някъде има ли вече инфо за ПСР-а махат ли го от утре или остава..че за 22ри планувам
За съжаление мернах информация, че са ги удължили до 29-ти

# 598
  • София
На мен на Коринос ми се виждаше хубав плажа, докато не се опитах да плувам и срещнах огромни медузи, даже една опари мъжа ми. На друго място в Гърция не ми се е случвало. Освен това морската вода няма красивите тюркоазени оттенъци, така типични за гръцкото море и някакси плажът ми прилича на нашите черноморски, дали заради източното изложение или заради не толкова чистата вода не мога да кажа.
Иначе на въпроса - бих избрала Халкидики - Ситония или Атон (Кумица, Неа Рода).

# 599
  • София
На мен на Коринос ми се виждаше хубав плажа, докато не се опитах да плувам и срещнах огромни медузи, даже една опари мъжа ми. На друго място в Гърция не ми се е случвало. Освен това морската вода няма красивите тюркоазени оттенъци, така типични за гръцкото море и някакси плажът ми прилича на нашите черноморски, дали заради източното изложение или заради не толкова чистата вода не мога да кажа.
Иначе на въпроса - бих избрала Халкидики - Ситония или Атон (Кумица, Неа Рода).
Медузи нямаше, явно сте уцелили някакво течение. От всичките пъти, когато сме били, имаше само 1 ден медузи, появиха се след вълнение. Иначе водата е чиста и прозрачна, когато няма вълнение, но за тюркоазените отенъци е така - липсват.

Общи условия

Активация на акаунт