На море в Гърция 2020 - VII

• 54 256
  • 755
  •   1
Отговори
# 615
Удължено е до 30.09.

В същия срок - маските на открито и закрито остават в Халкидики, Пиерия, Иматия и Килкис, Крит - Ханя и Ираклио, Лесбос, Закинтос, Миконос.
В област Атика маски на открито се изискват само за пространства със значително струпване на хора - спирки, площади, организирани събития.

ЕваНиколова,
благодаря за разказа и снимките! На всички тези острови съм била отдавна (най-скоро беше Наксос преди 5 години), припомних си ги с удоволствие.

# 616
Анаис е това. Ние много харесваме мястото. Аз не съм казала, че е лош плажът, даже напротив - за мен е един от най-хубавите плажове. Но като ви гледам в темата, все ходите по разни екзотични места на юг, обикаляте по 2-3 плажа на ден, пък ние едва ли не сме се цопнали на първия сносен плаж след границата. Но да си призная това ни беше и целта. Размазване 5 дни, мързел, спане и пак мързел. Това ми е на мен почивката за зареждане на батериите.

То това е малко исторически.Първите пробиви за пътуване в Гърция бяха преди 20 тина години едни многобройни автобусни екскурзии по за 2-3 дни в Паралия Катерини -  една глъч , гмеж , ма то и сега е така там с тюрлю гювеч от сърби , македонци , руснаци и съвсем обяснимо българите избягаха от там. Все пак останалите 150 , че и 300 км.  вкл.Коринос от горна страна , Неа Пори , Агиокампос , т.н. Лариски плажове и вкл. Пелион чак до Волос са доста добри с много екзотични места и хубави плажове и все повече българи ги обикалят.
В Паралия Катерини и аз съм ходила, и не бих стъпила пак. Този плаж на Коринос е съвсем различен. Огромен и доста празен, поне в началото на септември.
Може ли да ме насочите към място, да не е много далече с кола от София, да има хубав плаж и да си наемем апартамент или къщичка близо до плажа? Събирам инфо, досега правихме гръцко море без деца, догодина искам поне едни 8-10 дни да направим море с децата там. Трябва ми хубав плаж и прилично място да отседнем блзо до плажа.  Досега сме били на ол инклузиви в БГ заради децата. Знаете как е, по 5 манджи на малкия нареждам, докато разбера какво ще яде. Е вече порасна и е готов за свободна консумация, а след последния ол инклузив много се разочаровахме от буламачите. Искам да е близо, защото децата се изнервят от пътя и става ужас. Ние даже до нашето море пътуваме с преспиване по пътя.
Защо не ходите на ол инклузив в Гърция?

Последна редакция: вт, 15 сеп 2020, 23:23 от Анонимен

# 617
  • Sofia
Защото при всички хубави таверни и възможности за приготвяне на прясна, вкусна храна не си струва.

# 618
  • София
Нека го кажем така:

Силата на гръцкия туризъм не е в ол инклузива. Който иска ол инклузив не случайно избира Турция. Поради тази причина, много хора се объркват и отиват на ол ин в Гърция, и после се разочароват, с много, ама много малки изключения.

Всъщност и в Гърция ще откриете един чудесен вид ол инклузив Simple Smile : прекрасно чисто море, страхотни плажове, чудесна храна, и не на последно място прекрасно и топло отношение. Ей така го разбирам ол инклузива аз Simple Smile и му се наслаждавам и в момента, седя на терасата, гледам и слушам морето.....

# 619
мисля ясно е, че повечето посещаващи Гърция не си падат по бетон, мастодонти и гадна храна.
чух от местни, че плажът агиос йоанис на ситония е продаден на руснаци, които са започнали да строят нещо огромно. по0зната картинка, жалко.

# 620
Няма да го построят скоро, споко, а и както го гледам втора година вече, сградите са в единия край на парцела и са малко. Другото го терасират, изравняват, отводняват и се замислих, дали няма да е аквапарк огромен.

# 621
Между Пилос и Гиялова има голф игрище, което е част от хотелската верига The Westin Resort. Малко над Войдокиля има още едно игрище + уникален ризорт Costa Navarino на същата верига. Та до Пилос веригата хотели строи втори комплекс с изглед към Сфактерия - Navarino Waterfront.
Старият комплекс е много далече от концепцията ал инклузив и честно казано точно там бих отишла с кеф на едноседмична мързелива почивка. Но качеството и разбира се цената там са на светлинни години от Турция.

# 622
Няма да го построят скоро, споко, а и както го гледам втора година вече, сградите са в единия край на парцела и са малко. Другото го терасират, изравняват, отводняват и се замислих, дали няма да е аквапарк огромен.

дано. има построена и хотелска част. като знам руснаците на какви неща се кефят - жалко.
обаче имаше някакви странни хора в единия край и нещо леко покопаваха. не знам дали не е излязло нещо историческо. един даже снимаше с дрон.

# 623

Да,точно такова е, делвите се виждат.

# 624
Скрит текст:

Да,точно такова е, делвите се виждат.

да видим как ще им се получи строежът на руснаците.....кой знае какви са им законите на гърците.

# 625
ЕваНиколова страхотни са снимките и много приятни спомени ми навяха от Наксос и Санторини, на Миконос още не сме били.

# 626
"Много лошо" ...

# 627
Здравейте, освен в Блиц и групата Промахон, някъде официално пише ли, че изискването за PCR остава валидно? В това, което аз успях да намеря, се говори за вътрешните мерки в Гърция и никъде не се споменава тест при влизане.

# 628
Здравейте, освен в Блиц и групата Промахон, някъде официално пише ли, че изискването за PCR остава валидно? В това, което аз успях да намеря, се говори за вътрешните мерки в Гърция и никъде не се споменава тест при влизане.
Например тук. https://travel.gov.gr/#/

Просто не се съсредоточават върху това гръцките печатни медии, защото туристическият сезон приключи, а и с изключение на Испания задължението е само за маргинални държави, но информацията е от вчерашния брифинг.

# 629
Здравейте! Не знам дали следите такива новини, но мен лично ме притесни това предстоящо събитие: Ураган в Средиземно море В случай, че на някой му предстои пътуване в този период (както на нас) да има представа просто. Преди две години точно в края на септември едва се прибрахме от Родос, заради един такъв ураган, та се надявам сега да отмине по-бързо и по-леко.

Общи условия

Активация на акаунт