На море в Гърция 2020 - VII

• 54 247
  • 755
  •   1
Отговори
# 645
Значи вариант: Кацането 15:10, хваща се метро или автобус X до центъра, настаняване и после свободно време. Звучи постижимо 17:30 да е на Акропола и до 20:00 има време. Полетът на следващия ден е 12:10, така че има време за наспиване и обратно. Харесала съм ей този апартамент:

Или до летището и малко крайморско градче близо до летището, примерно ей тук:

Добра е локацията в Атина. Автобусът до града имайте предвид, че е бавен и има задръстване понякога.

# 646
  • София
Бърз въпрос във формуляра от падащото меню , за избор на страна в която си бил последните 14 дни ...няма Гърция?!  тогава празно ли оставяме?

Празно оставихме ние и двата пъти, въпреки че имаше Гърция.

Брадли, нали уж метро има от летището до центъра?

# 647
Има, метро,да. Но е малко по-скъпо. Доплаща се защото е извън зоната на града (поне 2016-та беше така).

# 648
Може и с метро, може и с автобус. Автобусът е по-евтин, с метро май десетина евро беше линията от летището. Автобусът е по-бавен, но в условия на коронавирус бих избрала него, метрото имам спомен, че беше доста претъпкано. А и по принцип е по-комфортен, ако не бързате.
Рейни, апартаментът в Атина е направо без пари! Локацията не е лоша, до Акропола не е много близо обаче.

За втория - Спата е точно до пистата (може би ще е шумно от самолетите) и не е на морето, не съм сигурна, че бих отседнала точно там.

# 649
  • София
rainy..., имайте предвид, че последното влизане на Акропола е в 18,30 ч. при работно време до 19,00 и това е до 30.09. В края на септември ще излезе работното време за октомври, но е възможно да е още скъсено. Сутрин обаче отваря в 8,00 и също е вариант, ако сте ранобудни. Тук има информация http://odysseus.culture.gr/h/3/eh355.jsp?obj_id=2384
Относно транспорта от и до летището, ние избрахме автобуса, за да можем да гледаме през прозорците, докато пътуваме. Стига за около 45 мин. при положение, че към града пътувахме в петък следобяд. Нямаше особени задръствания и се движи доста бързо. Метрото стига може би за около 10 мин. по-бързо, но е възможно да имате и смяна, ние обаче така и не го пробвахме. Цената на метрото до летището беше 10 евро на посока. Мисля, че не е променена.

# 650
  • София
Чудни сте, от голяма помощ...
Аз се опитвам да намеря близо до Акропола, този ми изглеждаше близко на картата, към 15тина минути, но явно съм сбъркала.
Иначе и на мен ми се видя екстремно евтино. Явно защото е извън сезона и в условия на коронавирус.. знам ли.

# 651
Иначе и на мен ми се видя екстремно евтино. Явно защото е извън сезона и в условия на коронавирус.. знам ли.
Сигурно е затова, преди време разцъквах някакви места в Солун, където сме отсядали (май пак съфорумка питаше) и бяха на шокиращо ниски цени. Хем беше още лято. Явно никой не ходи при тези обстоятелства на градски туризъм.

# 652
  • София
Хубаво де, ама двуспален, хубав апартамент на центъра на Атина за 50 лв... Има доста отзиви, все положителни, та сигурно не е някоя дупка, а гледах, че цените са подобни. Ние за проста каравана (без баня и тоалетна) на къмпинга плащахме повече.
А да, като се развали колата и се наложи да спим в Петрич на супер прост хотел, платихме 40 лв за стаята.

Иначе не знам вие дали сте усетили, но кризата тази година по островите се усеща много. Липса на персонал най-вече.. викнали са всички от семейството и правят каквото могат, но разликата от минали години е огромна.
На Халкидики не е толкова, но страшно много заведения и хотели изобщо не са отворени. Сигурно сте обсъждали, ама и аз да си кажа...

# 653
Rainy,
ние бяхме на Сирос в края на юни, още когато не се бяха разразили простотиите с тестове на граници и летища, та всички бяха супер спокойни и макар да имаше много малко туристи (за този остров в този сезон това не е нещо шокиращо), всичко си работеше нормално. А преди това бяхме в Глифа на сушата, която си е гръцка губерния и там беше по-пълно, отколкото съм го виждала евър. Персоналът също си беше както обикновено. Може би на местата, които разчитат на големи маси западни туристи, е ударило по-силно, не знам ...
После не ходихме повече, защото съм живяла в соца и в Шенген и пътуване с условности, ограничения и унижения достатъчно съм имала. Гръцкото море вече много ми липсва, дано 2021 да е по-нормална.

# 654
Не знам в Атина как е бил сезонът, но нали като цяло гърците се бореха за около 50 % от нормалната заетост.... Та вероятно по добре 50 лв да вземат за апартамента, отколкото 0 лв.

# 655
Та вероятно по добре 50 лв да вземат за апартамента, отколкото 0 лв.
Точно! Даже през нормалните години много съм се чудила как масово не го разбират - обикновено се правят такива супер оферти на топ туристическите места в края/началото на сезона.

# 656
  • София
Аз все повече тръпна да не затегнат мерките и да затворят границата.
След две седмици трябва да пътуваме.
Не ме притесняват нито маски, нито тестове. Само се надявам да можем да влезем и фериботите да пътуват.

# 657
  • София
Параход, ние мразим тълпите и многото туристи. Ходихме Юни месец на Паралия Офринио - там традиционно, защото е супер близко, правим едно първо море. Да, там разчитат на българските туристи и беше нормално да се оплакват от липсата на такива. Хора имаше събота/неделя, предимно гърци.

Август слезнахме с яхта към Спорадите, но обикаляхме мейнланд, Евиа, Трикери на малки пристанища, избягвайки всички. Масово затворени кръчми, където сядахме нямаше персонал и се оплакваха. Не мога да кажа колко разчитат на туристите, но явно е било така, макар и не толкова туристически места.
Септември- 2 седмици къмпинг на Халкидики, аз толкова празен Талата не го бях виждала никога! То ясно, че там си е повече българско, но целия район беше все едно бомба е паднала.

Змия, доколкото ми е известно за момента не се предвиждат затягане. Задържат ги такива.

# 658
  • София
За съжаление новините са лоши за Кефалония след снощната буря. Сърцето ми се къса. Дано поне няма пострадали!
Агия Ефимия от сутринта https://www.inkefalonia.gr/koinonia/85791-agia-effimia-megales-z … u-rematos-eikones

# 659
  • София
Мои приятели трябваше да пътуват вчера от Килини. Първото фери - около 7,30ч. -  са го изпуснали. Следващите са отменени. Стоят в Килини и се надяват утре да може да пътуват. Но като гледам - направо са извадили късмет, че не са успели да се качат.

Общи условия

Активация на акаунт