Покажете си детските стаи - тема 27

• 52 378
  • 745
  •   1
Отговори
# 705
  • гр. София
Харесвам този тип минималистична, неутрална детска стая. Харесвам я в списания и в чуждите домове. Но за себе си и моите деца, не бих направила такъв тип стая. Моето мнение за детска стая е, че трябва да развива децата, въображението им, да има цветове, които да са стимул за активност. Разделянето по този начин също ми е странно и не естетически красиво за моето око. Всъщност за мен всичко зависи от детето и как то се чувства в нея. Разбира се, това е просто лично мое мнение към такъв вид стаи и не е критика към упоменатата по горе.

# 706
Детските играчки, декорации и текстил, сами по себе си са толкова пъстри, че ако добавим и цветна стая, не само, че въображението няма да се стимулира, ами най-много някой да го заболи главата от шарения.

# 707
  • гр. София
Има много стилни детски стаи с цветни акценти, не говоря за пълна шарения, не ме разбирайте погрешно. 😀 Само изразих лично мнение и не се заяждам.

# 708
  • Пловдив
sisi-pisi,изключително ценя подобни мнения .Споделяш напълно моите виждания,че можем да харесаме много интериори на картинка,но те не импонират на нашата същност и нашия дом.
Спомням си твоята детска стая .Много е хубава!

Аз харесвам страшно много неща.Често съм разкъсана от хиляди идеи,но винаги избирам нещо по-неутрално и балансирано,защото най-любимо от всичко ми е да е светло и просторно.
  Момчето ми е толкова енергично,че ярките цветове в големи мащаби  биха имали неблагоприятно въздействие върху него.
 Чела съм доста  статии, конкретизиращи влиянието на цветовете върху детската психика (в моето разнородно CV  съм записала  и стаж като детегледачка  извън граница)и стигнах до извода,че няма ясно изградени връзки между двете .Всеки специалист интерпретира по своему дали учестяването на пулса ,предизвикано от цвят е полезно за развитието на детето или точно обратното-пречи на концентрацията .
 Ако дам на детето само да избира ,ще реши,че иска  легло  под формата на кола.И със сигурност , най-късно другата година, ще поиска нещо друго.Например ,при баба му спи с чаршафи Макуин .Радоста бе голяма,но само след  1 седмица вече не ги забелязваше и ако му сложех  бели,нямаше да има значение.
 Затова прилагам контролиран избор-показвам му  снимки на няколко детски стаи  и забелязвам как то обръща внимание само на един детайл от тях-обикновено това е  играчка и игнорира всичко останало като вид.
 Друг пример-има над 100 малки метални колички,затова купих килимчето писта ,защото мислех,че ще играе с количките на него.Излишно е да казвам- точно два дни .Сега строи гаражи и автомивки от дървени кубчета за колите,които заемат половината  ламинатен под и не трябва да се местят Simple Smile
Затова използвам  мебели,които биха се вписали във всякакъв цвят стая, за поне петгодишен период.

# 709
  • гр. София
sisi-pisi,изключително ценя подобни мнения .Споделяш напълно моите виждания,че можем да харесаме много интериори на картинка,но те не импонират на нашата същност и нашия дом.
Спомням си твоята детска стая .Много е хубава!

Аз харесвам страшно много неща.Често съм разкъсана от хиляди идеи,но винаги избирам нещо по-неутрално и балансирано,защото най-любимо от всичко ми е да е светло и просторно.
  Момчето ми е толкова енергично,че ярките цветове в големи мащаби  биха имали неблагоприятно въздействие върху него.
 Чела съм доста  статии, конкретизиращи влиянието на цветовете върху детската психика (в моето разнородно CV  съм записала  и стаж като детегледачка  извън граница)и стигнах до извода,че няма ясно изградени връзки между двете .Всеки специалист интерпретира по своему дали учестяването на пулса ,предизвикано от цвят е полезно за развитието на детето или точно обратното-пречи на концентрацията .
 Ако дам на детето само да избира ,ще реши,че иска  легло  под формата на кола.И със сигурност , най-късно другата година, ще поиска нещо друго.Например ,при баба му спи с чаршафи Макуин .Радоста бе голяма,но само след  1 седмица вече не ги забелязваше и ако му сложех  бели,нямаше да има значение.
 Затова прилагам контролиран избор-показвам му  снимки на няколко детски стаи  и забелязвам как то обръща внимание само на един детайл от тях-обикновено това е  играчка и игнорира всичко останало като вид.
 Друг пример-има над 100 малки метални колички,затова купих килимчето писта ,защото мислех,че ще играе с количките на него.Излишно е да казвам- точно два дни .Сега строи гаражи и автомивки от дървени кубчета за колите,които заемат половината  ламинатен под и не трябва да се местят Simple Smile
Затова използвам  мебели,които биха се вписали във всякакъв цвят стая, за поне петгодишен период.

Напълно съм съгласна с написаното от теб! Затова споделих, че е важно детето да се чувства комфортно, разбира се да се харесва и може би и да пасва на стила на жилището и живущите в него Wink Всяко обзавеждане е строго индивидуално, отговарящо на стила на притежателите му.
Ще се повторя, много ви е хубава детската стая. Да се ползва със здраве от малкия й обитател;)

# 710
На мен също ми харесва стаята. Харесва ми и това, че повечето е скрито и няма прахосъбирачки, защото нека бъдем честни - детските играчки събират страшно много прах.
Единственото, което бих променила е наистина широчината на леглото и да сложа малко зеленина.
Трябва да се признае, че сканди стилът не е з всеки Simple Smile

# 711
Ние сме още в търсене на ергономично детско бюро + стол. Харесали сме този стол:
https://ofismebeli-bg.com/detski-stolove/stol-clever-bial
Това бюро
https://www.grandecor.bg/%D0%BC%D0%B0%D0%B3%D0%B0%D0%B7%D0%B8%D0 … 7%D0%B5-2-%D1%86/

Моля за коментари относно евентуални техни минуси/слаби места от хора с опит. Предишните включвания па темата "бюро" ми бяха много полезни.

# 712
Ние сме още в търсене на ергономично детско бюро + стол. Харесали сме този стол:
https://ofismebeli-bg.com/detski-stolove/stol-clever-bial
Това бюро
https://www.grandecor.bg/%D0%BC%D0%B0%D0%B3%D0%B0%D0%B7%D0%B8%D0 … 7%D0%B5-2-%D1%86/

Моля за коментари относно евентуални техни минуси/слаби места от хора с опит. Предишните включвания па темата "бюро" ми бяха много полезни.

Според мен трябва да го видите на живо. Когато търсих такова бюро, четох много за този тип, включително разни тестове на разни бюра на германската асоциация на потребителите. Основната причина беше, че исках евентуално да дам по-малко пари. Иначе ми беше ясно кои са най-добрите. За съжаление повечето такива бюра май са доста нестабилни и могат дори да бъдат опасни, например да приклещят пръстите на детето. В Амазон също бая мнения изчетох.

За конкретното бюро от линка мога само да кажа, че не е удобно да се повдига цялата табла. Ако детето трябва да препише текст например, учебникът ще се изсипе. Рисуването също ще е трудно.

Успех с търсенето.

# 713
Аз си мисля, че в ерата на онлайн обучението как ли ще се държи компютър или таблет на такова бюро?!

# 714
Аз си мисля, че в ерата на онлайн обучението как ли ще се държи компютър или таблет на такова бюро?!

Точно, добре е едната част от таблата само да се повдига.

# 715
  • Ако ви трябвам, да знаете, че съм на същото място, където бях и когато не ви трябвах.....
И в крайна сметка колко се използва едно бюро!? Моят вече е второкласник.Не ходи на занималня съответно пише и учи вкъщи.Нали уж като са на знималня го правят там после са свободни....Та той седеше на бюрото само когато беше с мен и то защото аз настоявах.През останалото време беше на холната маса или на кухненската.Баща му все казваше "какво значение има важното е, че учи".Ходи се разправяй....
Няма да забравя аз как учех ..... на средата на стаята на земята....Баща ми много ми се ядосваше ,но на мен си ми беше удобно.

# 716
Аз съм на мнение, че всяко дете трябва да си знае мястото. Много съм против пръскане не всякакви вещи из цялата къща. На дъщеря ми и дадоха голямо ъглово бюро, което ще ползва докато направим новата стая. На тези малките бюрца като отвори учебник, учебна тетрадка и компютър и то няма място за химикал дори.

# 717
Столът е ок, бюрото според мен - не.
Дори в Първи клас за един предмет детето има: учебник, учебна тетрадка, сборник/помагало - голям формат, 2 малки тетрадки. Почти винаги всичко е на бюрото. Ако сложиш лаптоп/таблет - като са в електронна среда, цялото място се заема. Синът ми ползваше и помощна маса, да си сложи предметите за деня по програма. Това за третокласник.

# 718
Благодаря Ви. На мен бюро метър на 50см ми се струва съвсем ок, но може и да не съм права. Детето е на 5г и нямам опит Simple Smile лошото е, че нямам и безкрайно много място 😂

Няма да мога да видя на живо точно това бюро, но разбирам защо ми казвате да се накланя само част от масата. Логично е. И на мен не ми се дават 1000лв.

И аз пишех и рисувах по земята до голяма. Това също ми е ясно Simple Smile искам да взема максимално доброто с наличните ресурси, а детето какво и как ще ползва, не мога да предвидя/контролирам. Предвид факта, че коментиращите също сте родители, знам, че ви е ясно 😁

Ще търсим още.

А за стола нищо не казахте или там всичко регулиращо се е ок?

# 719
  • SF
Според мен това бюро е подходящо за чертане.
Но ако наклонът на плоскостта се регулира и може да се сваля, бюрото става.
ИКЕА препоръчват минимални размери, в същото време показват как може в 20 квадрата да се спи, да се учи, да се глади, да се съхраняват неща. В крайна сметка мебелите се избират и според размерите на стаята. В новото строистелство стаите за децата са по 12-14 квадрата. Леглото тлрябва да е широко, гардеробът поне 3-крилен, бюро, етажерка... Няма как бюрото да е 160 см. Или всичко да е миниатюрно и едно широко ъглово бюро, което заема една трета от стаята.

Общи условия

Активация на акаунт