Покажете си детските стаи - тема 27

• 52 056
  • 745
  •   1
Отговори
# 720
Аз кзах - столът е ок Simple Smile
За бюро - нещо стандартно като размер. Разбира се, че почти винаги сме ограничени в мястото.

# 721
Аз за стол смятам да сложа трапезен.

# 722
  • Пловдив
Здравейте, съвсем съм нова в темата и поизчвтох доста назад. Ние сме почти на финала с детска стая за две момичета на 12 и 3.Голямо предизвикателство. Та накратко 2 ъглови бюджетни легла в дъб сонома и бяло.Гардеробчета тип шкаф за обувки 2 броя по 37 см. дълбоки рафтове дъб сонома срещу леглата за всяко дете. Едно бяло бюро,скрин в бяло вместо твшкаф и една висока етажерка в дъб сонома или бяло за книги и планери с играчки. Всичко освен етажерката е поръчано. Съпругът ми довършва шпакловката и се сещам че не знам с какво ще боядисам. Иначе изчислява гледах мебели но не съм се замисляла за цвят на стените. А вече трябваше да съм  я купила. Ще съм благодарна на помощта ви. Децата имат голяма разлика, но предпочетох да не правя точно детска стая  за да угодя на малкото. По скоро стаята ще има тийн облик а цвят ще внесе разтурията и играчките на малката.

# 723
Аз на дъб Сонома бих сложила нещо подобно на това.
Скрит текст:

# 724
Искам да купя за детската стая легло 200/120, което отдолу да има извършващо се легло (сандвич). Оказва.се мисията невъзможна да се намери такова готово, дали сте виждали някъде нещо подобно или да ми препоръчате фирма за изработка?

Ето това се продава готово https://www.grandecor.bg/%D0%BC%D0%B0%D0%B3%D0%B0%D0%B7%D0%B8%D0 … 1%80%D0%B0%D0%BA/

https://www.grandecor.bg/%D0%BC%D0%B0%D0%B3%D0%B0%D0%B7%D0%B8%D0 … 0%BB%D0%BE%D0%BB/

greenbabybee ето подобно бюро с регулируем ъгъл на част от плота https://www.grandecor.bg/%D0%BC%D0%B0%D0%B3%D0%B0%D0%B7%D0%B8%D0 … 1%85%D0%B0%D0%BD/

но размерите са 200х90. На 120см ширина и аз не съм виждала готови.

# 725
Благодаря. На всички бюра, които гледам наклонът се регулира до водоравно положение също.
Никое не си стои така наклонено фабрично, при нужда се мести.
Изхождам от тук, с уговорката, че темата е дълга и широка.

# 726

Най-лошото решение!

# 727
Мисля, че ако е подходяща височина спрямо бюрато и спрямо детето, е ок и трапезен.
Навремето на такива седяхме вкъщи.

# 728
Ама то нали детето се изменя на височина...може би от 15г нагоре и да е все тая, но тепърва от 5-6-7г, за мен поне, не е.
Аз така и не седях на стол да уча, освен в училище 😂 днес съм изгърбена, но то и това е комплексно.

# 729
Ако детето прекарва часове на стола (да учи или да си играе на компютъра) - не е добре. Показаният на снимката преди няколко поста стол е добър, защото облекалката е отделена от седалката и подвижна - така много облекчава кръста. В детска възраст особено, при развиващи се мускули и сухожилия, столът е от голямо значение (но наистина говорим при дълги часове седене на него). На 15 години също е добре столът да е ергономичен - тялото още се развива и натрупва маса - много ставни проблеми тогава се появяват.

# 730

Най-лошото решение!

Не съм убедена! Познавайки детето си, на ергономичен, въртящ, свалящ се, вдигащ се, масажиращ и не знам си още какъв стол, ще прави всичко друго, но не и да фокусира вниманието си върху дейността, за която е седнала на този стол.
И все пак да припомня, че четири години в детската градина децата стоят часове на обикновените столчета, а не на ерго и подобните им.
Лично мнение.

# 731

Най-лошото решение!

Не съм убедена! Познавайки детето си, на ергономичен, въртящ, свалящ се, вдигащ се, масажиращ и не знам си още какъв стол, ще прави всичко друго, но не и да фокусира вниманието си върху дейността, за която е седнала на този стол.
И все пак да припомня, че четири години в детската градина децата стоят часове на обикновените столчета, а не на ерго и подобните им.
Лично мнение.

Работих на трапезен стол у дома 4-5 години. Мислих си, че е супер удобно и ме държи изправена и че е много добро решение, но в последствие краката ми започнаха да изтръпват. Ходих на доста лекари и правих изследвания, дори започнах физиотерапия. В крайна сметка си купих хубав офис стол (не за 100лв) и проблемът ми се оправи. Предполагам, че е било съвкупност от действия, които предприех, но няколко години по-късно за щастие проблемът не се е появявал отново.

Не е уместно да се дават за всяко нещо примери от сорта "едно време правихме така и така..." Хора, едно време нямаше толкова удобства, не бяха напреднали технологиите, нямаше достатъчно проучвания и тн и тн. Така, че това че едно време някой е стоял на дървен стол 10 години не означава, че така е най-правилно.

Няма нужда детският стол да има всички възможни екстри, които модерните офис столове предлагат. Важното е да е ергономичен и удобен Simple Smile

# 732
Zvezdi-N, ще може ли да покажеш хубав офис стол, за да мога да си сверя часовника. Не го приемай като заяждане, моля. Все пак аз не съм човек, който работи седнал и мнението ми се базира на лично усещане. Офис столовете, наподобяващи кресло ми се струват крайно неподходящи за дете. В другите,които съм разглеждала, не намирам разлика в градуса на ъгъла, който се сключва между седалка и облегалка и автоматично ги прави безсмислена покупка.

Последна редакция: нд, 22 авг 2021, 17:12 от pavlina_hrist0va

# 733
Моето момче има геймърски стол. Беше много доволен, докато на пробва новия работен стол на баща си. Подобен на този е. Има и без онова за главата, и с по- ниска облегалка.

# 734
Ако извивката на стола не пасва на извивката на гърба, е кофти. Например столът е за висок човек. Детето е др.височина.
Не знам как се проверявя дали стол съответства на конкретен човек с опр.ръст и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт