Покажете си детските стаи - тема 27

• 52 072
  • 745
  •   1
Отговори
# 660
Бюрото трябва да има отстояние от радиатора. Задната част на бюрото все пак не е плътна - една напречна дъска.
Алуминиевите радиатори за парното  имат ламели и също са на принципа на  конвекцията на въздуха нагоре и напред.
Ъгловото бюро също е вариант.

# 661
Предлагам вариант 1:
1) със закътано място на леглото (в жълто)
2) гардероб до него (в кафяво) с дължина около 1.20 м и дълбочина 60 см
3) бюро до него (в розово) с дължина около 1 м и дълбочина поне 60 см (може и повече - ще е по-светло, защото вече ще е пред прозореца)
4) на другата стена може да сложите скрин, библиотека, място за телевизор...
Скрит текст:

Има и вариант 2 с ъглов, по-голям гардероб, но леглото се изтегля към прозореца. Това е само в случай, че много Ви трябва по-голям гардероб. Гардеробът ще е с широчина 60 см и пътеката пред него ще е 60 см (по-добре ще е да е с плъзгащи се врати)

Според мен на стената срещу гардероба ще има предостатъчно място за скрин и плитък гардероб за блузи (ако се налага). За мен вариант 1 е по-добър, защото леглото е закътано (и заради слънце, и студ по принцип не ми харесва леглото да е близо до прозорец).
Скрит текст:

И при двата варианта може бюрото да е ъглово или просто да стига и пред прозореца, ако е необходимо да е по-голямо.

Ето за пример за стена срещу леглото една Platsa с дълбочина 40 см с място за телевизор и много шкафчета за съхранение:
Скрит текст:

Последна редакция: сб, 07 авг 2021, 16:34 от Zizini

# 662
Аз харесвам гардеробите да са на стената на вратата, а не в дъното и да закриват светлината.

# 663
Zizini, първият вариант ми харесва повече, защото стаята изглежда по просторна. При нас е подобно разположението, но вратопрозореца е от другата страна. Бюрото е пред прозореца, леглото е зад вратата в ляво, а гардероба е в дясно от вратата. Срещу леглото е шкаф за ТВ и отгоре етажерки.

# 664
  • Пловдив
Оше един глас за Бенджамин Мур.
С нея боядисах коридор, кухня и спалня.
Препоръчвам инваляка за отсичане на стени. С него е песен и се приключва драмата с хартиено тиксо между таван и стена.

Може ли снимка или линк какво представлява този валяк?
https://youtu.be/007Ex-OjsDo

# 665
Някой има ли такова или подобно бюро?
https://www.emag.bg/ergonomichen-detski-komplekt-ameli-junior-bj … -jr/pd/DXSBP6BBM/
Досега не сме взимали никакво. За дете на 5г и9м, сега повече да си рисува, а догодина и за в първи клас. Не сме ограничени откъм пространство.

# 666
Грозно и скъпо.
За бъдещи ученици има къде по-подходящи оферти.

# 667
Това за грозното е като цяло субективно, но да, не е най-изпипаното откъм дизайн. Харесва ми фактът, че се регулира. А детето също го хареса.
Споделете още варианти, които се регулират и от които сте доволни, моля. От личен опит най-добре.
Детската, за която се търси е в дъб сонома, бяло и розово.

Или ме насочете какво конкретно е хубаво да се търси в едно бюро за малко дете.

Благодаря.

# 668
Такива харесвам аз, максимално изчистени.
https://jysk.bg/ofis/byura-kompbyura/reguliruemo-byuro-stavanger-80x160-cherno
Иначе и в меблик има детски регулируеми, не ми допадат особено, но поне са изцяло бели.

# 669
  • София
Много е пластмасово и скъпо. За толкова пари бих взела хубав офис стол и "стандартно" бюро, което да е част от другите мебели.

# 670
Първото нещо, което ми направи впечатление от снимката е големината на бюрото. Все пак го взимате за по- малко дете, а те работят със замах. Не може да оцветяват една книжка, а поне още 2-3 бройки ще има около тях. Или няколко комплекта моливи. От чисто практична гледна точка бих дала съвет да си купите стандартно бюро и стол. И ще се обоснова с това, че когато 5 годишно дете се храни, я у дома, я в ресторант, там масите и столовете също са си стандартни.

# 671
Децата растат много бързо и едно стандартно бюро е ок. Подходящия стол е важен. Показаното бюро е малко според мен и няма да събира всички учебници и помагала.
Бюрото от Юск го имаме в офис - за голям човек си е, голямо е.

# 672
  • Пловдив
След много, много перипетии, смяна на мнението, локдауни и бла бла бла, най-сетне поръчахме мебелите за стаята на сина ми.
Сега се издирва стол за бюрото - удобен, по възможност с мрежа на гърба и тъмносин цвят.
Ако имате идея къде има такова животно, моля споделете с мен, че имам месец, за да го намеря

# 673
  • Ако ви трябвам, да знаете, че съм на същото място, където бях и когато не ви трябвах.....
И аз издирвам стол.Бял.Не ми се иска типичния за бюро с колелца и въртящ се.

# 674
След много, много перипетии, смяна на мнението, локдауни и бла бла бла, най-сетне поръчахме мебелите за стаята на сина ми.
Сега се издирва стол за бюрото - удобен, по възможност с мрежа на гърба и тъмносин цвят.
Ако имате идея къде има такова животно, моля споделете с мен, че имам месец, за да го намеря

https://www.google.bg/search?q=%D1%81%D0%B8%D0%BD+%D0%BE%D1%84%D … =1920&bih=937

Общи условия

Активация на акаунт