ДЕКЕМВРИйче расте, рита и лудува, мама с тънката талия се сбогува ! {тема 6/2020}

• 33 813
  • 779
  •   1
Отговори
# 360
Герибалди, добре дошла. Леко бременеене и раждане ти пожелавам.
Sealоve, много благодаря Simple Smile
Gabi и аз съм на фракси. Сега слагам в ръката, защото по корема ми станаха огромни буци, но док. каза като се разсеят буците да се върна пак на корема, тъй че явно не е опасно.
Мерси, явно повечето от вас в моята седмица са имали и по-големи цифри, ама аз нали типично пак да се побъркам...😃 явно големината на корема не е показател за едро бебе.
Иначе ме наплашиха с тоя г.с. диабет, че ако не бил в норма, се присъждало секцио...защо?
И последен въпрос засега към слагащите фракси мами - проблем ли е, че продължавам да го бия в корема, тъй като болката е най-малко там? Тревожи ме да не вреди на бебето някак. Интересно ми е да не го поглъща вече по някакъв начин.

Последна редакция: пн, 07 сеп 2020, 16:26 от Uffie63

# 361
Малага, поне вече ще лежиш вкъщи, стискай го докрай това бебче Hug
Малечка, както и другите са ти казали, специалиста по ФМ може да отговори на всичките ти въпроси, срещу "скромната" сума от 130 лв и при положение, че имаш запазен час, попитай всичко, което те вълнува. Специалистите по ФМ са АГ специалисти, които са минали обучения по фетална медицина, много от тях следят и бременности и израждат, зависи кой как е ориентирал практиката си. На мен също си мислих, че никой не ми е мерил шийката, но се оказа, че на фетална доктора я мери с коремния ехограф, просто не ми спомена докато не го попитах. За плацентата беше същото.
Не е ли рано да ви говорят за секцио и ниски плаценти? Плацентата все още се вдига, какви са тези глупости.. Моя приятелка, която роди естествено преди няколко месеца така я плашеше от 6тия месец един доктор, че ще ражда задължително секцио, че й е ниска плацентата, а тя рязбира се се вдигна. Hug

# 362
Именно понеже не мисля че е нужно да давам 100+ лв. Мисля да мина обикновен преглед. Реално не е нужно ФМ, уговорката ми е да погледнем конкретен маркер, няма да правим обстоен преглед, а и нямам час и не сме се разбирали за такъв именно защото идеята е да мина помежду другите й часове. На мен са ми гледали шийката на 3те фетални които направих, но само през корема, а доколкото разбрах така измерването е по-неточно. Утре като се обадя, да видя дали е на линия докторката и в колко часа да отида ще ги попитам да видя и там какво ще ми кажат. Надали ще ме върнат като си плащам, ама не ми се дава такава сума, при положение че че съм на ЖК след 2 седмици, а един УЗ е +/- 50лв
Малага, поне вече ще лежиш вкъщи, стискай го докрай това бебче Hug
Малечка, както и другите са ти казали, специалиста по ФМ може да отговори на всичките ти въпроси, срещу "скромната" сума от 130 лв и при положение, че имаш запазен час, попитай всичко, което те вълнува. Специалистите по ФМ са АГ специалисти, които са минали обучения по фетална медицина, много от тях следят и бременности и израждат, зависи кой как е ориентирал практиката си. На мен също си мислих, че никой не ми е мерил шийката, но се оказа, че на фетална доктора я мери с коремния ехограф, просто не ми спомена докато не го попитах. За плацентата беше същото.
Не е ли рано да ви говорят за секцио и ниски плаценти? Плацентата все още се вдига, какви са тези глупости.. Моя приятелка, която роди естествено преди няколко месеца така я плашеше от 6тия месец един доктор, че ще ражда задължително секцио, че й е ниска плацентата, а тя рязбира се се вдигна. Hug

# 363
Малечка, сега те разбрах, съгласна съм с теб.
Уфи, много яка стая сте направили, много е свежа и аз съм фен на Икеа, там легълцата най ми харесват.
Аз от днес съм в 24 г.с., но знам че бебка върви с 1 седмица напред и в 22 г.с. беше 640гр. На ЖК съм след 2 седмици някъде. До вчера усещах движенията й най-високо около 1 см над пъпа, от тази сутрин обаче вече я усещам 2 пръста над пъпа, все едно за една вечер и бебето и матката ми пораснаха толкова много Grinning
Да знаете има цяла седмица намаления на Cybex в Rayatoys. А в сайта на bebemax  септември има -300лв на количките на Easywalker, ако някоя си е харесала някоя от тях.

# 364
[quote author=Djenna link=topic=1246523.msg41345498#msg41345498 date=1599485092
[/quote]

Абсолютно! Има още време.
В моя случай май драмата е, че от 12 гс няма никакъв прогрес и все си стои на едно и също ниво. До момента след всеки преглед ме уверяваха , че ще се вдигне , едва на последния, в 24 гс , вече се заговори за евентуалните рискове. Не мога да отрека, че лекарката се опита да ми пощади нервите максимално дълго време.  Аз доста се шашнах, доста изчетох. Но от всичко , което прочетох, със сигурност разбрах, че е рано да друсам нерви. Пазя се и това е. Дори вече не ме вълнува  секцио ли ще раждам или нормално, просто се надявам да влезнем в 9м. Но все пак държа в ума си вероятността да бъда склонена към секцио за удобство на лекарите и гледам да съм в течение със състоянието си доколкото мога . Ние с тия бебета по Коледа баш Grinning На хората не им е до изненади.

# 365
Мнението ми е, че доста често се препоръчва секцио не по медицински причини. На лекарите им е по-удобно, по-изгодно и финансово. Вместо да отделят време на една родилка часове наред, правят секцио за час и половина и хайде следващата. И всяка като плати над 1000 лв.

# 366
В Токуда и на много други места Секциото е по-евтино от естествено раждане.

# 367
  • Sofia
В Токуда и на много други места Секциото е по-евтино от естествено раждане.
Това също говори достатъчно 🤔

# 368
Да се отчета и аз с една пупа 😊 Между другото вие как сте с крампите в краката, аз от около седмица съм много зле, сутрин като се събудя и тръгна да се протягам направо ми се плаче. Уж пия магнерот 2х2, ама май никакво действие няма. Сутринта като скочих от леглото с някаква брутално схващане, чак съм вила от болка. 26+3гс и 10кг отгоре

# 369
Хей мамчета здравейте.  Вчера сватбата мина супер весело. Аз бях като "големия кораб".
Тези почивни дни направихме цялостна промяна в чакалнята на кабинета, та съм едновременно доволна и мега изморена. Утре съм на ЖК при моята любимка др. Станева и ще си взема баба-слинга. Ще ви пиша и ще кача снимка на придобивката. ММ се майтапи, че като изпрахме дивана и като вземем слинга сме готови за бебето. Аз комплект за изписване няма да взимам . Правя си една компилация от дрехите, които имам налични и дебелата пелена отгоре и това е.

# 370
  • София
Хелинор, абсолютно е така.
Отчетните теми тук във форума също са доказателство - всяко второ раждане е секцио. No Mouth

# 371
Малечка90 и при мен дойде слаб тоя магнерот. Започнах алеракт и крампите значително намаляха.

# 372
Хелинор, абсолютно е така.
Отчетните теми тук във форума също са доказателство - всяко второ раждане е секцио. No Mouth
Преди две години като раждах и директно секцио. Обосновката им беше то бебето е голямо, а и на твоята възраст. Хайде, за възрастта да кажем, че може и да има резон, ама бебето се роди 3600 гр.,  50 см. Колко да е голямо? Според мен си изсмукаха от пръстите аргументи. Сега вече - о, ти си раждала веднъж секцио и сега трабва и на твоите години...
В моята стая жената, която раждаше беше на 25 г. с второ дете и тя с второ секцио. Престоят ми в родилното беше 4 дни. Чух как коментираха, че нямало място, бързат да ги изписват. По четири операции планово секцио. Това, ако не е бизнес не знам как да го нарека.

# 373
И аз много се ядосвам, като правят секцио без медицински показания.. За това все още не съм решила къде и при кого ще раждам. Следящата ме АГ е много готина, много я харесвам, обяснява ми, внимателна е, обръща ми внимание и тн., но още не съм говорила с нея за раждането. Смятам, че е рано за този разговор, но живот и здраве, ако всичко е наред аз държа да бъде естествено и ако започне да ме убеждава едва ли не за секцио без медицинска причина, просто смятам да се ориентирам към друг лекар. Но има време, ще видим.

# 374
Малечка90 - и аз съм така. Понякога само в единият крак, понякога и в двата. Пия магнерод 3x2 таблетки. Смятам че действа защото поне не е всеки ден. През седмица, няколко дни ме тормозят тези крампи.

Общи условия

Активация на акаунт