ДЕКЕМВРИйче расте, рита и лудува, мама с тънката талия се сбогува ! {тема 6/2020}

• 33 375
  • 779
  •   1
Отговори
# 75
Ох, аз също имам това неволно изпускане на урина... даже мислех да ви попитам, но ме беше малко срам...... Случва ми се след уриниране да останат малко капки урина и до няколко секунди след избърсване , леки капчици усещат по гащите ... много е дискомфортно.

# 76
  • София
Хюлия, може би при теб лекарите добре са стегнали всичко там. Grinning

На мен ми се случва и както си вървя по улицата... Абе по всяко време. Neutral Face

# 77
О, кошмар шиха, стегнаха,махнаха,че не им хареса,после пак шиха..(всичко това без упойка,уревях света) учиха студентката и най-накрая им се развиках,че не съм опитно зайче,че да се учат на мен и скъсах колани,бутах доктора..
И най-накрая взе,че той ме оправи..!!

Травма..!!!!

# 78
Рейв, на мен ми се случва от 2 месеца някъде, много е дискомфортно, ама при мен изпускането е конкретно като кихам 😃 веднага се разчетох и започнах упражненията на Кегел. Мисля си, че може да има ефект, макар че то трябва да мине доста време, за да се стегне мускула. Но аз така или иначе реших си ги правя, защото четох, че те са полезни и за улесняване на самото раждане и възстановяването след него.

# 79
Рейв, не говоря за постоянното пулсиране, то по скоро си е твоя пулс, поне при мен е така, цялата пупка си пулсира. Имам предвид няколко минутно тупкане като побутване от бебо, но ритмично и по-бавно от пулс.
До сега не съм се изпускаЛа иначе, за малко ми беше като ритна бебо в мехура няколко пъти. Ама то е нормално явно. А тепърва ще притиска още повече органите... Колкото до Кегел, аз пробвам от време на време, ама си мисля че нещо не правя като хората, по това което чета трябва да се задържа "стегнато" малко повече, пък аз се усещам как като стегна и се отпуска веднага и не съм сигурна че правя нещо изобщо.
Хюлия, твоето наистина звучи като кошмар, не знам как си ги изтърпяла..
Списъчето е обновено. Yellow Heart

Аз това тупкане/пулс го усещам отдавна, поне от 2 месеца.
И аз се чудя какво е...
Не мисля, че е хълцане, тъй като го усещам постоянно. Stuck Out Tongue Winking Eye

Имате ли неволно изпускане на урина, или т.нар. инконтиненция ?
Случва ми се все по-често. Cold Sweat
Мисля да започна с упражненията на Кегел, тъкмо нали и за раждането помагат.
Мамите, които вече са раждали - задълбочи ли се проблема
след раждането ?

# 80
Честно казано и аз не знам как издържах.Сигурно,защото нямах друг избор и една сестра,постоянно ме галеше и ми казваше..
Спокойно,миличка дръж се малко остана,мааалко остана..15мин по-късно Още малко миличка..
И след 40минути,ако не и повече СВЪРШИ..!! 🤦

# 81
За Алиекспрес-И аз четох в някакъв форум съвет, че над 30$ се пише някакъв текст на продавача , даже го имаше набран текста, та да пише на пратката че е по- евтина.
Боровинка, мерси за инфото. Направо ще си въведа моя адрес. Обаче като съм поръчвала чрез посредник от други сайтове давам техен адрес. Например в Брандс фор френдс съм поръчвала от Германия и доставката ми беше 3 лв с посредника(dostaviam.bg)
 То иначе една пратка с Еконт в БГ ти е пет лв.
Миналото лято поръчах на майка ми бипап апарат за 1000 лева и го освободиха от мито, че е медицинска техника, но му платихме данък. Само за инфо, същия апарат в магазин в Пловдив струваше 2800 лв. 😊
Не знам дали хълца бебка, но така рита, особено нощем, че както обичам да казвам " ще избуши кочинката". 😄
Когато ѝ пускам музика много рита и се чудя дали ѝ харесва и танцува или я дразни. 🤔

Последна редакция: ср, 26 авг 2020, 22:34 от Borovinka11

# 82
  • София
Малечка, да, да, разбирам за какво говориш... Като по-бавен пулс е. Но аз го усещам доста често и се чудя какво е.
Понякога си слагам ръката и първоначално няма нищо, но след малко започва. Thinking
Може би са някакви пулсации на матката това...
Хюлия, е това твоето звучи като филм на ужасите. No Mouth
Заради подобни случки, сума ти жени не искат и да чуят за второ дете. Expressionless
Защо поне не те упоиха ?!?

Последна редакция: ср, 26 авг 2020, 23:59 от rave

# 83
Преди да започнат ми биха някаква инжекция уж,ама никак не ми помогна,нито пък затъпи усещанията..Направо си беше шиене на живо месо..След няколко часа се инфектираха и 3 месеца не можех да седна като хората..
Да,трябваше ми много време,да се съглася за второ,но ето случи се..Сега се опитвам да не мисля,какво преживях с първото да не се абстрахирам още от сега 🤭
.Преносвах вече със седем дена имах някакви болки,но те решиха да засилят нещата..Цялото раждане беше ад с две бланки окситоцин и събрах очите 😳🤪
Това беше заради,болницата и докторите,които ми се паднаха,бързаха хората какво да правят!!...Лош късмет..
Дано,този път всичко се случи от само себе си и да отида в болницата колкото се може по-късно.. 🙏Извинявам се,ако съм ви смутила...

# 84
Хюлия, съжалявам за всичко, което ди преживяла и ужасното отношение, но ми се струва неуместно да се споделят подобни подробности, особено когато на всички тук ни предстои раждане. Вчера в един салон два часа пред мен говориха как едва не изпуснали една родилка и цяла нощ в главата ми се въртят ужасни мисли.
Нека мислим положително за прекрасните моменти, които ни предстоят

# 85
Аз пък съжалявам за това,което си чула.. .Извинявам се за безпокойството,което ви причиних..
Има раждане и раждане..Родилката преди мен,роди точно за 4 часа от първите контракции до напъните..И след това беше като пушка..
Това,което се случи на мен не е гарант,че и при вас ще е така..
Леко и безболезнено раждане пожелавам на всички бъдещи мами..

# 86
Здравейте, момичета, аз да сменя темата Grinning утре съм на ЖК, не съм се виждала с моята докторка от началото на юни. Честно казано нямам някакви конкретни въпроси, особено след като бях на фетална преди 2 дни. Дайде ми идея какво да я попитам освен за направления за изследвания и все пак да прегледа шийката Thinking

# 87
Джена, аз от ЖК не очаквах нищо освен да ме тегли мери и да издава документи,направления и болнични. Но е много повече,явно доктора си гледа съвестно работата. Той ми откри скъсената шийка и тнт. Но конкретно вече само да ме претегли и премери очаквам. На 1.09. ще ида да ми даде болничен. Това е. И е една възможност в повече да си видиш бебчо.

Хюлия, Криста, аз пък съм на мнение, че ние тук сме и ще сме заедно доста дълго и можем да обсъждаме всякакви въпроси , нищо че е само отчетна. Само и единствено за бебета ли да говорим , както вчера за Алиекспрес се наложи да питам. Какво толкова. Питах, получих отговор и до там. Основно сме се събрали заради бременността и термина и бебетата, но само около това ли да се ограничи нашия разговор? Ако е така пишете да знам....
 Аз като раждах държах да е нормално, тъй като имах едно зверско колене/ операция, от която се възстановявах четири години и физически и психически. Та си държах нормално и в никакъв случай да не ме режат никъде. Само повтарях не ме режете. И като не давах да ме резнат малко там долу, се разкъсах навсякъде. Самото шиене не го усетих въобще, но бях с епидурална. Гледаха ме две смени доктори и поне десет студенти..... Въобще нямаше болка, а само се радвах, че съм родила. Та може би е трябвало да ти боднат повече упойка. После най- много седмица не можех да сядам на дупе, а седях на една страна. Пръсках се редовно с цикатридина спрей и то хем охлажда там и не боли хем заздравява. Също промивки със смрадлика. Така си бях пушка на седми ден се разхождах с бебето. Та си мисля, че шиенето ще ми е най- малкия проблем. Пригответе да имате смрадлика и вкъщи да ви сварят и донесат едно шише за промивка. Още първия-втория ден ми носеха явно по препоръка от там.

Вчера накупихме тетрадки за ученичката от Джъмбо. Вече си имаше бая народ, та свършихме една точка от списъка и за училище.... Днес има в Лидъл бельо. За по- големи Wink а за бебето още нищо не съм/ сме купили. Ще започна май с шапка като влезна в седми месец .

# 88
Джена, аз от ЖК не очаквах нищо освен да ме тегли мери и да издава документи,направления и болнични. Но е много повече,явно доктора си гледа съвестно работата. Той ми откри скъсената шийка и тнт. Но конкретно вече само да ме претегли и премери очаквам. На 1.09. ще ида да ми даде болничен. Това е. И е една възможност в повече да си видиш бебчо.

Хюлия, Криста, аз пък съм на мнение, че ние тук сме и ще сме заедно доста дълго и можем да обсъждаме всякакви въпроси , нищо че е само отчетна. Само и единствено за бебета ли да говорим , както вчера за Алиекспрес се наложи да питам. Какво толкова. Питах, получих отговор и до там. Основно сме се събрали заради бременността и термина и бебетата, но само около това ли да се ограничи нашия разговор? Ако е така пишете да знам....
 Аз като раждах държах да е нормално, тъй като имах едно зверско колене/ операция, от която се възстановявах четири години и физически и психически. Та си държах нормално и в никакъв случай да не ме режат никъде. Само повтарях не ме режете. И като не давах да ме резнат малко там долу, се разкъсах навсякъде. Самото шиене не го усетих въобще, но бях с епидурална. Гледаха ме две смени доктори и поне десет студенти..... Въобще нямаше болка, а само се радвах, че съм родила. Та може би е трябвало да ти боднат повече упойка. После най- много седмица не можех да сядам на дупе, а седях на една страна. Пръсках се редовно с цикатридина спрей и то хем охлажда там и не боли хем заздравява. Също промивки със смрадлика. Така си бях пушка на седми ден се разхождах с бебето. Та си мисля, че шиенето ще ми е най- малкия проблем. Пригответе да имате смрадлика и вкъщи да ви сварят и донесат едно шише за промивка. Още първия-втория ден ми носеха явно по препоръка от там.

Вчера накупихме тетрадки за ученичката от Джъмбо. Вече си имаше бая народ, та свършихме една точка от списъка и за училище.... Днес има в Лидъл бельо. За по- големи Wink а за бебето още нищо не съм/ сме купили. Ще започна май с шапка като влезна в седми месец .

И аз се пръсках с Цикатридина и правих промивки със смрадлика,но като че ли ме придърпваха след това и ми създаваха голям дискомфорт..
Изгубен много хубави тетрадки сте купили.. !! Ние миналия ден бяхме на покупки за каката,която ще става първи клас.Взехмс тетрадки и прочие от където видим Кауфланд,Пепко,книжарници,Илиенци... 😄 и аз исках от Джъмбо ама нямах възможност да отида до там..Голяма радост беше,купихме всичко нужно и сама си хареса раницата за у-ще и няма по-щастлива от нея..
Ето я раницата,която си хареса..Не е много по мой вкус,но не може да бъдем еднакви..!! И тя е личност.. ❤️

Последна редакция: чт, 27 авг 2020, 10:27 от Хюлия

# 89
  • София
Хюлия, пожелавам ти този път да е мнооого различно и да останеш с прекрасен спомен, който да заличи преживения ужас. Flowers Tulip

На мен пък такива разкази не ми пречат. И с тях, и без тях, на всички ни е ясно, че нещата може и да не протекат гладко.
Даже напротив - според мен подобни истории от първо лице може да са в помощ - какво може да се случи, за какво да внимаваме, какво да питаме лекарите и т.н.
Но може би е удачно тези неща да се пишат в скрит текст и който иска да чете.

Дженна, ми аз примерно днес ще питам док за офталмологичния преглед и за тоновете кога ще започваме да ги мерим. Щото нали навсякъде е
различно. Thinking
При теб е раничко за тия неща, ама... Не пречи да си информирана предварително. Grinning

Последна редакция: чт, 27 авг 2020, 10:49 от rave

Общи условия

Активация на акаунт