ДЕКЕМВРИйче расте, рита и лудува, мама с тънката талия се сбогува ! {тема 6/2020}

• 33 385
  • 779
  •   1
Отговори
# 90
Хюлия, в коя болница става това и с избор на екип ли беше?
И аз си мисля, че ритмичните подскоци на корема са от хълцане на бебето.
Изпускането на урина би трябвало да е от отпусната мускулатура през бремеността и отминава след раждането. Но естествено има полза от упражнения и от всякакъв спорт след раждането също.
Джена, на ЖК е добре да ти измери кръвното.

# 91
фифиана, всеки път ми мерят кръвното, обиколка на корема и ме теглят.
изгубен, аз не споделям твоето мнение. Следя се само по ЗК, само ФМ е на частно. Много съм доволна от лекарката, която избрах за ЖК, в началото, когато имах разни болки и смущения винаги ме е преглеждала по спешност без час, отговаря на телефона си и на вайбър. Слава богу за сега нямам никакви проблеми, за това и не съм се чувала и виждала с нея толкова време, все пак бях на 2 ФМ в 17 и 22 г.с. и като знам, че всичко е наред не виждах смисъл да записвам час и за ЖК.

# 92
Привет, девойки😊
Като цяло и на мен не ми пречат подобни разкази, стига да не се вглъбяваме прекалено в негативното. Човек трябва да е подготвен за всичко.
Утре съм на ЖК, но имам питане към вас. От вчера имам на моменти опъваща/режеща болка отдолу (все едно ме срязва нещо през вагината) и стига до десния яйчник. Вчера се случи след като постоях повече време в колата и отидохме на разходка. Днес още със ставането и продължава леко да си ме опъва. Чак като схващане се получава.Предполагам е от разтягане на матката, но е доста неприятно. На всичкото отгоре от снощи ми е нещо зачервено отдолу и се моля да не са пак гъби 🤞

Последна редакция: чт, 27 авг 2020, 10:36 от ellina90

# 93
Рейв,благодаря ти 🌹 силно се надявам този път да ми остане хубав спомен.Пожелавам това на всички..(забравих да кажа,че съм с телефон и не знам как се скрива текст..)

Fifiana Беше в родилен дом Весела в Пловдив..Реших да е там,защото имах позната АГ там и бях няколко пъти за задържане ( в 3,5 и 7 месец) И реших,че ще раждам при нея,обаче тя е напуснала месец преди да влезна да раждам и така.Без избор на екип бях,но роднините ми решиха да платят на доктора,който ще ме изроди...

# 94
Джена, аз от ЖК не очаквах нищо освен да ме тегли мери и да издава документи,направления и болнични. Но е много повече,явно доктора си гледа съвестно работата. Той ми откри скъсената шийка и тнт. Но конкретно вече само да ме претегли и премери очаквам. На 1.09. ще ида да ми даде болничен. Това е. И е една възможност в повече да си видиш бебчо.

Хюлия, Криста, аз пък съм на мнение, че ние тук сме и ще сме заедно доста дълго и можем да обсъждаме всякакви въпроси , нищо че е само отчетна. Само и единствено за бебета ли да говорим , както вчера за Алиекспрес се наложи да питам. Какво толкова. Питах, получих отговор и до там. Основно сме се събрали заради бременността и термина и бебетата, но само около това ли да се ограничи нашия разговор? Ако е така пишете да знам....
 Аз като раждах държах да е нормално, тъй като имах едно зверско колене/ операция, от която се възстановявах четири години и физически и психически. Та си държах нормално и в никакъв случай да не ме режат никъде. Само повтарях не ме режете. И като не давах да ме резнат малко там долу, се разкъсах навсякъде. Самото шиене не го усетих въобще, но бях с епидурална. Гледаха ме две смени доктори и поне десет студенти..... Въобще нямаше болка, а само се радвах, че съм родила. Та може би е трябвало да ти боднат повече упойка. После най- много седмица не можех да сядам на дупе, а седях на една страна. Пръсках се редовно с цикатридина спрей и то хем охлажда там и не боли хем заздравява. Също промивки със смрадлика. Така си бях пушка на седми ден се разхождах с бебето. Та си мисля, че шиенето ще ми е най- малкия проблем. Пригответе да имате смрадлика и вкъщи да ви сварят и донесат едно шише за промивка. Още първия-втория ден ми носеха явно по препоръка от там.

Вчера накупихме тетрадки за ученичката от Джъмбо. Вече си имаше бая народ, та свършихме една точка от списъка и за училище.... Днес има в Лидъл бельо. За по- големи Wink а за бебето още нищо не съм/ сме купили. Ще започна май с шапка като влезна в седми месец .

Изгубен, не ме разбра. Просто имах предвид, че подробностите вече ми идват малко в повече. Точно защото сме тук за да си помагаме е редно всеки да помисли как евентуално ще повлияе написаното на останалите. Не мисля, че болката , която някой е причинил на невинна жена е от полза за когото и било. Моля за извинение от тези, които съм засегнала! Хюлия съжалявам, че намесих историята ти в коментарите си!

# 95
Krista_ Няма защо да се извиняваш,няма никакъв проблем,нито пък се чувствам засегната..Нормално е да реагираш така при положение,че вчера си се наслушала на негативни истории и аз ти дойдох в повече..Стрес си  е..!!

Елина90 И аз имам болки от лявата страна на корема (оприличавам го на болките от крампи) разтягащо за няколко секунди и след това бавно,но болезнено отпускане..И не мърдам докато отмине и това ми става често,все едно се прищипва нещо от вътрешната страна,не знам как да го обясня.
Някоя от вас усеща ли тежест много ниско долу..?? Ако се застоя повече седнала, после полагам конски усилия да стана,много ми тежи и ме напоболява от тежестта.

# 96
Дженна, ми аз примерно днес ще питам док за офталмологичния преглед и за тоновете кога ще започваме да ги мерим. Щото нали навсякъде е
различно. Thinking
При теб е раничко за тия неща, ама... Не пречи да си информирана предварително. Grinning
Здравейте, аз вчера бях на ЖК (24г.с.+2) и ми записаха час за тонове на 14.09 (27г.с.) стори ми се рано, но лекарката ми обясни, че е праткита на болницата да се следят тоновете първоначално през две седмици и в деветия месец - всяка седмица.

# 97
  • София
Аз също пиша от телефон, правя го ръчно.
Ето така се скрива текст:

(spoiler) тук се пише текста (/spoiler)

Само че скобите на spoiler трябва да са от този вид - [ ].

Тръгвам да си видя Шушулката. Blush Heart

Последна редакция: чт, 27 авг 2020, 12:02 от rave

# 98
фифиана, всеки път ми мерят кръвното, обиколка на корема и ме теглят.
изгубен, аз не споделям твоето мнение. Следя се само по ЗК, само ФМ е на частно. Много съм доволна от лекарката, която избрах за ЖК, в началото, когато имах разни болки и смущения винаги ме е преглеждала по спешност без час, отговаря на телефона си и на вайбър. Слава богу за сега нямам никакви проблеми, за това и не съм се чувала и виждала с нея толкова време, все пак бях на 2 ФМ в 17 и 22 г.с. и като знам, че всичко е наред не виждах смисъл да записвам час и за ЖК.
Аз също се следя при един лекар и ФМ ми е при него. Живот и здраве при него и ще родя. 😊 Много съм доволна от него, много е внимателен  и ми обеснява всичко което ме интересува. Мисля, че е важно да имам доверие на лекаря си и да вярвам на преценката му.

Последна редакция: чт, 27 авг 2020, 11:59 от Borovinka11

# 99
Рейв Благодаря за информацията..
И дано чуеш само хубави неща..!! Приятна среща с бебенцето..

# 100
Хюлия и аз съм раждала във Весела. Беше далечната 2006 год. С избор на екип, епидурална и тнт.

# 101
rave, приятен преглед, да пишеш после.
За тонове при мен е раничко, но ще я попитам кога да отида пак и кога ще се ходи на тонове. Като цяло за първи път отивам без 200 въпроса Grinning Ще питам за смяна на магнерота, скруби беше казала за магнезиев цитрат, че по-добре се усвоява. Харесах един на Now, хубава марка за хранителни добавки са и цената е същата като на магнерот, да видим какво ще каже АГ все пак.

# 102
И аз, отивам на ЖК сега, че ми се събраха 5 седмици от както не съм го виждала и нямам търпение. Заредила съм се с един списък с въпроси и потеглям Simple Smile

# 103
Момичета Flowers Hibiscus
Бях и аз днес сутринта на преглед, всичко си му е наред на бебо. Пак се уверихме, че е мъж, пери си се, изобщо не се крие Joy Седалищен е, но АГ каза, че има доста време. Изследванията от вчера дето пусках са ми добри, каза, че няма проблеми. Само урината вчера като я пусках, се обърках, пуснах я стерилна, а тя не беше. Каза да не пускам сега, направо следващият месец с новите кръвни. Споделих й, че имам болки в кръста, гърба, особено в опашката, каза че е нормално, ако много боли да пия но-шпа и да наблегна на йогата и упражненията, повече разходки също. Вие как сте с тези болки? Имате ли? Сутрин ми е най-зор, като се раздвижа минава.
Също така - витамини за бременни не ми даде. Каза да си продължа селена и магнерот изписа от време на време, ще си допия магнезия от предния път и тогава евентуално магнерот.
Вие вземате ли някакви други витамини за бременни? Моята май не е фенка, освен ако не се налага.
Хюлия, съжалявам за изживяването. Дано всичко мине много по-гладко този път, пожелавам го на всички ни.
Елина, моите болки бяха пък от дясно. Мисля, че е напълно нормално, АГ също каза, че придърпвания и всякакви такива са нормални.
На останалите момичета с прегледи днес - успех и само хубави новини.
П.С. Отивам да си видя месото дето съм сложила за готвене Grinning

# 104
Аз пък все не си записвам въпросите, съответно все не си ги задавам, защото се отплесваме в други теми...

На мен разказите ви дори за по-лошите преживявания са ми полезни, не ми влияят негативно, все пак това е раждане и наистина трябва да сме подготвени, че не всичко винаги може да протече по мед и масло.

Аз утре съм на извънреден преглед, от над седмица имам големи червенини (като отоци) в горната част на бедрата, които си стоят перманентно, т.е. не спадат както например спадат отоците на глезените. Отделно, болката в кръста стана непоносима, изостря се само нощем от дясната страна, но е толкова силна, че се будя и всяко помръдване в леглото е ужасно болезнено. През деня не усещам нищо, само по спомен мога да локализирам къде ме е боляло.

Иначе, за неволното изпускане, засега ми се случи 2 пъти при кихане и стана голяма смешка, т.к. веднага споделих какво ми се случва, та бъдещият татко да се позабавлява на мой гръб 😬😬😬

Общи условия

Активация на акаунт