ОСМИ клас 2020/2021 - Със съученици и училища нови сме пак за подвизи готови :)

• 30 864
  • 821
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Благодаря Helene!
Всъщност се замислих, че ние в къщи нямаме дума за това. Ако трябва да накарам някой от домашните да отвори ще кажа"отвори прозореца" а той ще попита "целия ли или само отгоре" Wink

Е хайде холан! "Открехнат" няма ли да ти свърши работа? 😉

# 481
  • София
И вкъщи се пояснява винаги, по-точно се пита, "целия или само отгоре?" Joy
Jam, ама открехнат може да е и при нормално отваряне.
Егати обясненията! Joy

# 482
  • София
Доколкото знам бг учебник изкупуват на 30% и продават на 70%. Спестяват обаче време за търсенето на учебниците, както и за продаването им, ако си в ролята на продавач.  В обявите понякога има и хора, които също продават с малко намаление, но не 50%.
Аз успях във фейсбук, в групата посочена по - назад, да намеря почти всичко на 50%, с изключение на английски Solutions A1 и работни листове по повечето предмети. С миналогодишпното ДО почти всички учебници са в перфектно състояние, като нови.

# 483
Ние пък винаги ги отваряме изцяло. Затова и не разбрах за какво си говорите:)

Последна редакция: пн, 31 авг 2020, 21:42 от Amanda.D

# 484
  • София
За отваряемост на прозорци ли си говорите? За човек, направил стотици спецификации, прозорците се отварят на вертикална или хоризонтална ос. 😁 Останалите двама члена на домакинството нямат никакъв избор и трябва да употребяват правилната терминология.
Иначе у нас само в две помещения е разрешено да оставяме отворени прозорци, така че да има нула риск за котката.
Кажете ми за метрото. 😃

# 485
Не трябваше ли да са навсякъде по 26 деца?
Гледам, че са ги набомбили до 28. Айде едното е близначка, ок. Ама 28-то?

В класа на дъщеря ми са 26 деца, но позволяват до 2 в клас с телк.
                       Децата с ТЕЛК може да са до 5 /пет/ във всеки клас на у-щето.Те минават през специална комисия и класирането им излиза преди общото класиране.Не помня точно датата.При това 26 деца в клас и приети 2 /примерно/ с ТЕЛК местата за общото класиране трябва да са обявени 24.Местата на децата с ТЕЛК НЕ НАДВИШАВАТ разрешената бройка , а се изваждат от нея.Надвишаване може да има само ,ако е приет близнак или има деца с равни балове и равни всички други критерии ,по които сравняват при равен бал.Много лесно се познава в кои класове има деца приети с ТЕЛК .Ако класът не е обявен с 26 бройки при първо обвяване на местата в у-щата ,а е с по-малко значи има дете прието с ТЕЛК и точно по тази причина бройката не е 26.Заболяванията са различни и комисията насочва децата към места,в които те могат да учат.Не всички заболявания позволяват учене навсякъде.При неправилен избор на родител комисията е длъжна да насочи детето и да се мотивира защо!

Благодаря за информацията, но нямаше нужда. В случая за третото дете прието с телк то е прието на второ класиране с нисък бал не е включено в тази бройка с телк. Трябва да приемат 24 деца, а училището приема 23.

# 486
  • София
Stanislavchen, ние ги имаме Solution - ите, но на практика са неизползваеми от друг. Вътре, в и към самите уроци има разни упражнения, които са попълвани. Мисля, че по езиците си трябват нови учебници. Аз само тях купувам нови, де!
А тези, които са ИИЧЕ, събирайте пари за учебници за другия септември, че тогава ще е страшно!
Ред, да си отмъстя за вертикала и хоризонтала, заповядай!
http://spasimetroto.org/%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%BD%D1%86%D0%B8%D0% … 86%D0%B8%D1%8F-08 Joy

# 487
  • София
При нас на 6 етаж с котка няма как да отваряме изцяло. Все е на ножица.

# 488
  • София
Red, връзката е през подвижната пътека която съществува от години от Орлов мост до университета.

# 489
  • София
Връзката на Орлов мост на практика се осъществява, като на Сердика. М3 е на по-ниска кота, качваш се ниво на горе, тунелчета и си на М1. Но трябва да се четат знаците. Детето каза, че е лесно, аз не съм пътувала скоро в тази посока.

# 490
  • София
Златни сте, благодаря! ❤️
А като цяло отнема ли много време тази връзка?
Но разбира се ще отидем да тестваме лично с девойката.
Зазу, "ножицата" може също да бъде опасна за котки. Балконските врати никога не ги оставяме така, защото на ниво +1 метър вече има достатъчно голям отвор, който може да изкуши котката. Имало немалко инвалидизирани по този повод.
У дома си позволяваме да оставяме два двойни прозореца едновременно отворени; первазът е тесен и няма полезен заход. Не мисля, че 4-годишната Тереза би тръгнала да скача, но все пак някой гълъб би могъл да я изкуши.

Последна редакция: пн, 31 авг 2020, 21:59 от Red

# 491
  • София
Не съм я пробвала и аз, мисля, че не отнема много време, но не помня добре.

# 492
  • София
Конкретно тази на Орлов мост или прехвърлянето от линия на линия?
За Орлов мост не знам, но детето от 5 ти клас пътува Люлин-Лозенец. Само в началото, докато се окопити, пътуваше в посока Люлин-Обеля-Лозенец, без да сменя. Почти винаги пътува със смяна, поне сутрин. Твърди, че със смяната, времето му се съкращава с точно толкова, че да не закъснява! Joy
Обаче, зависи каква е другата алтернатива, защото М2 наистина е много дълга в отсечката Обеля-Сердика.

# 493
  • София
Конкретно за Орлов мост питам.
На НДК някак по обозримо ми изглежда - поне името на метростанцията е едно за двете линии. 🤣
Не ми е жизненоважно, но някак не мога да сдържа да не попитам. Гложди ме любопитство. 😁

# 494
  • София
Връзката между двете линии на Орлов мост аз я правя за около 3 минути.

Общи условия

Активация на акаунт