ОСМИ клас 2020/2021 - Със съученици и училища нови сме пак за подвизи готови :)

• 30 868
  • 821
  •   1
Отговори
# 465
Ние май също ще купим нови учебници. Другата седмица ще има Алея на книгата в София, очаквам да има около 20 % намаление. Щом втора ръка ги продават на 70 % от корична цена, няма смисъл да взимаме стари. Новите поне ще имаме шанс да ги продадем догодина живот и здраве.
https://www.facebook.com/BulgarianBookAssociation/posts/3801780903170421
Списък с издателства на алеята.И ние мислехме от там да купуваме,но нямаше издателствата,които ни трябваха.

# 466
Не трябваше ли да са навсякъде по 26 деца?
Гледам, че са ги набомбили до 28. Айде едното е близначка, ок. Ама 28-то?

В класа на дъщеря ми са 26 деца, но позволяват до 2 в клас с телк.

# 467
Писах, писах и изтрих, за да запазя добрия тон в темата...
Nur, ако смятате, че нечии права са нарушени , защо не алармирате подходящата институция?

Като много знаете къде предлагате да алармирам?

# 468
И аз това се чудех? При нас е същия случаят.
Но не съм изненадана. Дано е надпланов прием по бал, а не просто парашутизъм.

# 469
Колко са общо в паралелката?

В паралелката са 26 деца.
Пробвам се за трети и последен път. Joy
Колко са децата с ТЕЛК, приети в паралелката?

Дали ще е удобно да спазвате правилата на форума, с които сте се съгласили при регистрацията,  и да не пускате последователни мнения?

# 470

Приети са 3, а казват, че трябва да са 2.

# 471
  • София
Чудна рокаджийка! Браво за музикалния вкус! И моят син ги подхвана, по наследство. 😀
От случката с крадеца и аз се впечатлих, поздравления за смелостта! Едно време в отчетната ни имаше подобен случай, но тогава майката го беше усетила и видяла как наднича посред нощ в спалнята им. Направо настръхвам като си го представя. И на нея й бяха взели чантата с пари. Преди мноого време ми откраднаха дамската чанта от количката, в която ревеше бъдещият осмокласник. Най-ценното нещо в портмонето ми бяха личната карта и снимки. След години една ромка ми го донесе до вкъщи, намерила го в някакво поле. Много неприятно е усещането някой да рови в скъпи за теб неща.
Къде виждате колко деца са приети в клас?

# 472
Скрит текст:

Който го казва, греши.

(3) (Изм. - ДВ, бр. 77 от 2017 г., предишна ал. 2 - ДВ, бр. 82 от 2018 г.) Броят на учениците с хронични заболявания, с физически и сензорни увреждания и на учениците със специални образователни потребности по чл. 120, ал. 7 ЗПУО, насочени по реда на ал. 1 на места, определени с държавния план-прием, не може да надвишава 4 ученици в паралелка, от които учениците със специални образователни потребности не може да са повече от 3.

# 473
Nur, ако смятате, че нечии права са нарушени , защо не алармирате подходящата институция?

От къде си вадите заключения, че много знам?
Аз не Ви предлагам нищо, зададох Ви въпрос.
Опасявам се, че не сте много наясно, колко дца с ТЕЛК са записани във вашия клас( не бяхте сигурна 1 или 2).
Допускам, че сте разочарована от факта, че приятелчето Ви не е прието, но когато не сте сигурна, защо казвате, че дете с ТЕЛК е изместило друго дете?
Откъде имате информация, колко деца с ТЕЛК са във Вашия клас и достоверна ли е тя?
Не го приемайте като заяждане, но да се атакуват деца с ТЕЛК, че са изместили някого, за мен е изключително грозно.

# 474
Скрит текст:

Който го казва, греши.

(3) (Изм. - ДВ, бр. 77 от 2017 г., предишна ал. 2 - ДВ, бр. 82 от 2018 г.) Броят на учениците с хронични заболявания, с физически и сензорни увреждания и на учениците със специални образователни потребности по чл. 120, ал. 7 ЗПУО, насочени по реда на ал. 1 на места, определени с държавния план-прием, не може да надвишава 4 ученици в паралелка, от които учениците със специални образователни потребности не може да са повече от 3.

Благодаря от това което пише означава, че директора лъже родители

# 475

От къде си вадите заключения, че много знам?
Аз не Ви предлагам нищо, зададох Ви въпрос.
Опасявам се, че не сте много наясно, колко дца с ТЕЛК са записани във вашия клас( не бяхте сигурна 1 или 2).
Допускам, че сте разочарована от факта, че приятелчето Ви не е прието, но когато не сте сигурна, защо казвате, че дете с ТЕЛК е изместило друго дете?
Откъде имате информация, колко деца с ТЕЛК са във Вашия клас и достоверна ли е тя?
Не го приемайте като заяждане, но да се атакуват деца с ТЕЛК, че са изместили някого, за мен е изключително грозно.

По думите на директора и заместник директорката може до две деца, а приетите са три. Да разочарована съм, че не е прието приятелче. Имам информация, защото познавам всичките приети деца с телк от класа и от другия клас.

# 476

В класа на дъщеря ми са 26 деца, но позволяват до 2 в клас с телк.
                       Децата с ТЕЛК може да са до 5 /пет/ във всеки клас на у-щето.Те минават през специална комисия и класирането им излиза преди общото класиране.Не помня точно датата.При това 26 деца в клас и приети 2 /примерно/ с ТЕЛК местата за общото класиране трябва да са обявени 24.Местата на децата с ТЕЛК НЕ НАДВИШАВАТ разрешената бройка , а се изваждат от нея.Надвишаване може да има само ,ако е приет близнак или има деца с равни балове и равни всички други критерии ,по които сравняват при равен бал.Много лесно се познава в кои класове има деца приети с ТЕЛК .Ако класът не е обявен с 26 бройки при първо обвяване на местата в у-щата ,а е с по-малко значи има дете прието с ТЕЛК и точно по тази причина бройката не е 26.Заболяванията са различни и комисията насочва децата към места,в които те могат да учат.Не всички заболявания позволяват учене навсякъде.При неправилен избор на родител комисията е длъжна да насочи детето и да се мотивира защо!

# 477
  • о`майна лунна нощ е
Много красива малка бисквитка!

Наборът с еднакъв ентусиазъм и меден глас може да ми чурулика "Треп, треп, ... трепни!", така в следващия момент да превключи и запее с пълно гърло "Черната овца" на Ахат.
Като цяло слуша някакъв странен тийн стил, но определено не е дразнещ слуха ми.

# 478
  • у дома
Много големи деца имате! ММ носи L и е 100 кила Grinning
На набора купувам S или XS, даже и 164 или  170 от детските линии. Висок е 165 и тежи 58 кила.
Моето е 186 см на 78 кг и носи L или XL,в М също влиза,но са му къси...
Рали,др си е момиченце HeartHeartHeart -ние бяхме за 2 дни,но по принцип сме на 30 км от Вършец и това ни е третото ходене това лято.Не помня хотел АТА дали го откриха преди 12  год или там някъде,но си го харесваме и много често ходим-по-точно ходехме-вече май ще си ходя сама или с компания възрастни...
Връщам се да ви чета,че доста сте изписали.

# 479
  • София
Да се включа с един въпрос, на който мястото не е тук, ама не ми се търси по други теми.
Някой да се е возил по новата линия 3 на метрото и да има представа как е точно връзката с линия 1 на Орлов мост/ СУ?
Днес девойката сменя за сефте линия 1 и 2 на Сердика, идеално се е оправила. Та проучвам новия метродиаметър в тази връзка.
Иначе са изкарали 6 часа с девойка от новия клас, с която се виждат за първи път. Изглежда доста са се харесали.

Общи условия

Активация на акаунт