ОСМИ клас 2020/2021 - Със съученици и училища нови сме пак за подвизи готови :)

• 30 846
  • 821
  •   1
Отговори
# 540
  • sofia
При нас вече всичко е известно - родителска среща, клас, съученици, класен ръководител. Има  няколко познати деца в класа, а във випуска още повече. Вълнува се много!

# 541
  • у дома
Grinning Аз ще те чакам с кафе на плажа
Оф,аз сутрин пия кафе,после си отварям очите-мъж ми го прави обаче.Ама пътя до плажа по миризмата от морето може и със затворени очи да го намеря.

При нас в книжарница Просвета от доста години има машина за подвързване-подвързва всякакви размери точно,много е хубаво,учебниците не мърдат и не ке изваждат-излиза около 1лв на учебник.Пледишни години съм подвързвала там,защото в училище специално учебниците не разпешиха с фолио,само УТ,но сега понеже имам фолио от миналата година ще се подвързва с него всичко.

solnichka,понеже имам и по-голямо дете и учебници по АЕ за 8. 9 10 и 11 кл,- по старата програма,нямам спомени да ги е отварял следващите години-така си ги трупам,незнайно защо.Добре,че ходи на школа само 2 год,та от тям учебниците не са чак толкова много.А хартиен речник никога не сме имали и не е ползвал.А пък думи да пише с цел заучаване съм го виждала по АЕ само във 2 кл,после не,а пък по НЕ никога.

Къде е тази книжарница Просвета с това машинно подвързване? И има ли и на други места?
В провинцията-питайте при вас за машинно подвързване.

# 542
  • София
https://www.24chasa.bg/Media/2020/08/31/98242869-3082-4180-a000-39d0eee01cef.pdf

Във връзка с тази заповед явно езиковите школи ще продължат дистанционно. Днес щях да плащам първата вноска за нашата и сега ще забавя, за да съм сигурна че младежът ще е съгласен така да му е английският.

# 543
  • София
Най-накрая подадохме и ние за лична карта, след 1ч чакане...
Морето и аз го обичам много. Не като за пържене на плаж и безкрайни купони, а просто само да го слушам и гледам дори. Може би ще ми е тъжно след време като няма да искат да идват с нас, но може и тогава да му се насладя най-истински. Само да сме живи и здрави.
Учебниците ги поръчах вчера, но пропуснах в списъка изобразителното и музиката. Английския също ми казаха, че не може от обикновена книжарница. Иска ми се да им хвърли едно око, да не е толкова неподготвен. Мисля че мен ме е страх повече отколкото него. И въпреки, че с ужас чаках 7ми клас сега не ми се вижда толкова страшен, колкото неизвестното, което предстои.
Из фейса ми попадна това

# 544
  • София
Тази заповед, касаеща и езикови курсове, идеално се вписа в много отдавнашните ни планове да освободим първата година в гимназия от всичко допълнително освен спорт. Grinning
Между другото интересно как ще действат школите за подготовка за НВО. Дано минат по параграфа присъствено с осигурена дистанция.

# 545
Мони, благодаря ти за информацията.
Обадих се до нашата школа и попитах. Запознати са с заповедта, но занятията ще се провеждат присъствено.
Заповедта дава нози възможност.
По- добре се обади в школата и попитай.
Нашата е за присъствено обучение, иначе за ДО бих пропуснала, а и много други родители. Явно, в школата са наясно с това.

# 546
  • София
Благодаря за отговорите за кутиите, днес ще мина през JYSK.

На сайта на 19то училище, още няма нищо. Учебници и пособия ще купувам след рс.

# 547
  • Отвъд алеята зад шкафа
Тази заповед е до 30.09, освен това е малко неясно за мен какво значи да провеждат дейността си онлайн, а когато не може да се осигури дистанция от 1.5 м, тогава, съгласно т.11 -  "Дейностите, които не се преустановени или забранени с тази заповед, се провеждат при спазване на всички противоепидемични мерки, въведени със Заповед № РД-01-487 от 31.08.2020 г. Указанията са за дистанция от 1.5 м и ако тя е осигурена, може ли или не може присъствено? И как точно занималнята на малката ще провежда онлайн дейност? Детето ми си е само вкъщи, но виси на компютъра и някой ще му помага персонално на него да си напише домашното? Страшна измишльотина!

В British council казаха, че са с намалени групи и осигурена дистанция от 1.5 м между чиновете.

Последна редакция: вт, 01 сеп 2020, 12:55 от gadamer

# 548
gadamer, на твоето мнение съм.
За разните школи си плащаш и ако искаш ще си пратиш детето присъствено. Дискотеките се пръскат по шевовете, школата щяла да е ДО. Глупости. Плюс това, школата не е задължителна за посещения.
За частните занимални пък недомислиците са още по-големи. Хората записват децата си на такава, защото няма кой да прибере и гледа вкъщи след училище и не искат да ползват или няма места в училищната такава. Основната ѝ идея не е само подготовка, а и надзираване на детето. Това онлайн няма как да стане.
Ядосвам се като чета такива неща, въпреки че не ме касаят - нито школи ползваме, ни занимални.
Имали сме и ние актуален списък за учебници в сайта на училището. БЕЛ са на Клет, математиката е Архимед, информатика и философия май бяха на Просвета. Английският е Legacy. Идея си нямам чие издание, но предполагам, че е на Кеймбридж, защото училището е член на някаква Кеймбридж асоциация.

# 549
  • София
Не съм чела темата от няколко дни и се извинявам, ако повтарям някой. За приетите в Испанската  - на сайта може да видите: разпределението на паралелките /като за двете с втори френски има публикуван списък на децата в двете паралелки/, списъкът на учебниците, в който се виждат и учителите по предмети, електронна заявка за общо купуване на учебници. Ето тук: https://www.ibbcervantes-bg.com/?cid=2&NewsId=121

# 550
  • София
gadamer, на твоето мнение съм.
 Английският е Legacy. Идея си нямам чие издание, но предполагам, че е на Кеймбридж, защото училището е член на някаква Кеймбридж асоциация.

ето учебниците по Legacy....вчера ходих да купувам на сина ми за частните уроци по английски ( втори език му е и не ни се чака 9 клас, та започнахме сега да оползотворим времето, докато стигнат нивото му по немски - поне два месеца, в у-ще)
https://www.expresspublishingbg.com/bg/catalog/special-for-bulga … ade-8th-intensive

# 551
  • Отвъд алеята зад шкафа
И ние сме по Legacy, чудя се дали да не ги купя втора ръка, само учебните тетрадки да са нови.

# 552
  • София

Че съм обещала на една прЕателка тур по всички известни софийски гимназии. Joy
Кога, викаш, ще обикаляме гимназиите с твоята прЕателка? Wink А не може ли кръчмите, вместо гимназиите?

# 553
  • София
Санака, програмата е стройна и не се пропуска нищо. Сутрешно кафе, официални посещения на гимназии Joy, хапване в кръчма или няколко... И поне 10 км ходене.

# 554
  • София
10 км. на 30+ градуса?! Flushed Че то няма смисъл да пиеш! Хората измислиха автомобила преди известно време, не знам дали сте чули. Smirk

Общи условия

Активация на акаунт