ОСМИ клас 2020/2021 - Със съученици и училища нови сме пак за подвизи готови :)

• 30 847
  • 821
  •   1
Отговори
# 510
Учебниците по езика не само, че трябва да са нови, ами си представям, че е хубаво да се запазят, при това не от сантименти, ами смятам, че ще са полезни и нататък.
И ние ще вземем нови учебници. Така го чувствам и аз. Догодина ще видим зор с два комплекта разказвателни, ама сега са 4 учебника на кръст, всичко ще е ново, нека и учебниците бъдат. Отгоре на всичко подвързвам от 2 клас. Цветово и ние кодираме и му хареса от тогава да не е кичозно пъстро в чантата.
Сега не знам дали пак ще поиска, но ако да, ще го направя. Не ми тежи.
Не мисля и да продаваме учебниците, по-добре да се научи да си отбелязва в тях, че се и помни по-добре и да ги ползва пълноценно.
Пак казвам догодина с едната камара учебници може да не мисля така, ама тази ще сме на тоя принцип.

# 511
  • София
Дидева, то и 31-во е в района на Испанската всъщност.

# 512
  • у дома
Светле, ще ходим двете:grinning:
Ако ме искаш няма проблеми-в 5 няма да мога да стана,ама към 7 не ми е проблем.

# 513
Grinning Аз ще те чакам с кафе на плажа

# 514
  • у дома
Оф,аз сутрин пия кафе,после си отварям очите-мъж ми го прави обаче.Ама пътя до плажа по миризмата от морето може и със затворени очи да го намеря.

При нас в книжарница Просвета от доста години има машина за подвързване-подвързва всякакви размери точно,много е хубаво,учебниците не мърдат и не ке изваждат-излиза около 1лв на учебник.Пледишни години съм подвързвала там,защото в училище специално учебниците не разпешиха с фолио,само УТ,но сега понеже имам фолио от миналата година ще се подвързва с него всичко.

solnichka,понеже имам и по-голямо дете и учебници по АЕ за 8. 9 10 и 11 кл,- по старата програма,нямам спомени да ги е отварял следващите години-така си ги трупам,незнайно защо.Добре,че ходи на школа само 2 год,та от тям учебниците не са чак толкова много.А хартиен речник никога не сме имали и не е ползвал.А пък думи да пише с цел заучаване съм го виждала по АЕ само във 2 кл,после не,а пък по НЕ никога.

# 515
  • София
Доста страници сте изписали, но се включвам с идея за разчистване на умаляли  дрехи и обувки https://m.facebook.com/chistoiprosto/photos/a.347123346218681/61 … e=3&source=48
 Успях да ви изчета до тук и се допълвам 🙂
 Дидева по линията на М3 е и 51 СУ. Като прочетох за 2 АЕГ се сетих и за него.

Последна редакция: пн, 31 авг 2020, 23:31 от imar

# 516
  • Отвъд алеята зад шкафа
Оф,аз сутрин пия кафе,после си отварям очите-мъж ми го прави обаче.Ама пътя до плажа по миризмата от морето може и със затворени очи да го намеря.

При нас в книжарница Просвета от доста години има машина за подвързване-подвързва всякакви размери точно,много е хубаво,учебниците не мърдат и не ке изваждат-излиза около 1лв на учебник.Пледишни години съм подвързвала там,защото в училище специално учебниците не разпешиха с фолио,само УТ,но сега понеже имам фолио от миналата година ще се подвързва с него всичко.

solnichka,понеже имам и по-голямо дете и учебници по АЕ за 8. 9 10 и 11 кл,- по старата програма,нямам спомени да ги е отварял следващите години-така си ги трупам,незнайно защо.Добре,че ходи на школа само 2 год,та от тям учебниците не са чак толкова много.А хартиен речник никога не сме имали и не е ползвал.А пък думи да пише с цел заучаване съм го виждала по АЕ само във 2 кл,после не,а пък по НЕ никога.

Къде е тази книжарница Просвета с това машинно подвързване? И има ли и на други места?

# 517
  • София
Учебниците по езика не само, че трябва да са нови, ами си представям, че е хубаво да се запазят, при това не от сантименти, ами смятам, че ще са полезни и нататък.

solnichka, в случая става дума за другото ми дете, 9клас и учебниците са по втория език, който в случая е английски и ми се струва голяма безсмислица да купуваме учебник и тетрадка за 42 лв за ниво А1 при положение, че детето говори свободно езика.
Иначе от обяснението на Слънчевата, че вътре има упражнения за попълване ми се изясни, защо не се предлага втора ръка.

# 518
  • софия
Ние май не купуваме учебници. Купила съм един планер (егати и думата, но не знам на български каква е - тетрадка за планиране?, планьорка 😂), ще купя и една по-хубава химикалка към него и с това се изчерпва подготовката за 8 клас за сега 🤔 Дори осмокласничката не знае за него, ще й го подарим на 15ти.
За нас ходенето до училище не се променя - М1 forever + 20 мин. допълнително спрямо досегашното пътуване. Веднъж го правих и беше досадно, но ще има време да чете във влакчето и едва ли ще е единствената, ще се запознае с други деца. В началото баща й й е обещал да я кара сутрин, ще си се прибира с метрото.
Ред харесва метрото, аз съм леко параноична и бих предпочела надземен транспорт, но нямаме особен избор.

Gadamer, мисля, че в София няма такава машина за подвързване.

Къде е спирката на М3 за Френската? Аз мислех, че тази на М2, НДК изход Аптека е най-близо.

Последна редакция: вт, 01 сеп 2020, 05:51 от zvаnchе

# 519
Станция Патриарх Евтимий с изход на 6-ти септември май е по-близко до фег от НДК.
Звънче, при вас мисля се купуват само за първата година учебници по АЕ.

Сутрин ще я карам (под 10 минути е с кола). За прибирането Гугъл казва 34 минути пеша и 35 минути с метро М2+М1. Докато е топло ще си е пеша. Има 2 деца от групата на детската във фег, и двете са съседчета, като с едното има шанс да са в един клас. Компания ще има.
Нови учебници ще купя по ФЕ, мат и БЕЛ. Другите ще ми ги даде приятелка с деветокласник във фег.

# 520
  • София
Дами, от къде мога да купя кутии от плат за съхранение, освен ИКЕА?

# 521
Ние вече и програма за първи срок имаме. Девойката не прояви интерес. Само се изненада, че ще има по 4 часа английски. Не знам какво е очаквала.
Сестра ми е с ТЕЛК и преди години влезе без изпит в Първа английска. На никого не пожелавам да ползва такова предимство.

# 522
  • София

JYSK

# 523
  • Sofia
Има в Джъмбо и Юск.

# 524
Машина за подвързване на учебници има в книжарницата при 29 ДКЦ в кв. Гоце Делчев.

Общи условия

Активация на акаунт