ОСМИ клас 2020/2021 - Със съученици и училища нови сме пак за подвизи готови :)

• 31 232
  • 821
  •   1
Отговори
# 255
  • София
И моята дъщеря предпочита да са й свободни тениските и избираме по-голям номер. Другата мода напоследък е да купува дрехи от мъжките щандове, много било яко да носиш момчешки тениски и къси панталони. Joy Взимали сме и S, и M, и L в зависимост от марката и модела. Тя е 165 см/45 кг.
И си прибира косата под една шапка, кефи се, че я бъркат с момче. Sunglasses Баба й изпада в ужас...

# 256
  • София
О, мода е да се купуват по-големи тениска и худита (суичери). Моята девойка иска ХL като се има предвид, че е 156 и е 45 кг. Сестра и миналата година си купи риза 52 размер, а горе-долу същите размери.

# 257
Май си е мода това дрехите да са по големи.
Моята казва: искам нещо по-“беги”... Демек като торба.
Сега си спомням, че по мое време торбестите дрехи бяха на мода. Може би заради МС Хамър, Крис крос и др.

# 258
  • Стара Загора
И ние с големите тениски:) Моят е висок и едър и си купува XL  и виси като Торбалан ! /да не кажа,че някои тениски са XXL/ Но дънките  са точен номер...иди ги разбери.Обаче не нося аз.... да се спасява:)
Баща му носи L:)

# 259
  • София
Да, определено има oversize мода.
Дъщеря ми напоследък отмъква тениски/ ризи на баща си. 😁
А той малко се опитва да мрънка.

# 260
Същата работа е и наборката, върна се от пазар с баба сиq със суичер размер Л /тя е 50 кг/ и аз започнах да чета лекция, че няма нужда да си крие гърдите, но се оказа, че не било заради това, а така била cool. Радва ме факта, че дънките поне са с висока талия вече и кръста не е вечно гол.

# 261
  • о`майна лунна нощ е
Ох, тая развлачена мода. Като тръгнат с чувалите имаш чувството, че дрехите са им подарени, но всъщност са плод на добре  планиран избор.
Наборът е ужасен по отношение на дънките вече, но там пък дума не дава да кажа за нещо по-широко. Дебне идеалната кройка със свобода на движението, без да е широка, но и да не стои като клин.

# 262
  • у дома...
Дънките на Ани са слим с висока талия - от години такива харесва. Има и драни от типа "куче ме гони, мамо, куче ме стигна" и сега е нещастна, че не може да ходи с тях на училище. Редовно ми придърпва ризите (маниак съм на тема ризи). Бельото и е 95 E, F. И уж не са от баш китайските изпълнения, ама съдба. Та скоро открих, че три ризи са ми изчезнали и ги намерих в нейния гардероб. Харесвали ѝ.

# 263
Да, определено има oversize мода.
Дъщеря ми напоследък отмъква тениски/ ризи на баща си. 😁
А той малко се опитва да мрънка.
Grinning Ми, човекът тайничко се е надявал, че с теб ще си меша дрехите като се е появило момиче, не с него. Пък какво се оказва.
Мода. Все пак по-важно е ние, мъжките майки да не се налага да споделяме, че момчетата ни носят дрехите, че ще е по-притеснително. Joy

# 264
  • София
Имам чувството обаче, че краят на сагата седми клас не е край.
Такива екземпляри сме се събрали тук, че това, за което пише Мария е само затишие пред буря.
Всъщност докато си почиваме, се оглеждаме за нова битка. 😁

Ама колко точно си го казала. И аз мисля, че всичко е затишие пред буря и много скоро дяволчето пак ще изхвръкне от бутилката. Даже като прочетох списъкът на Мария за МУЧ (верно готино е) си викам "хайде, почна се. Заформя се някакво брожение ли, писъмце, или най-малкото сериозен разговор във ФЕГ:)". Ама да ви кажа принтнах си въпросите, че много точни ми се сториха и ще плагиатствам от тях най-малко на родителската, която предстои.
Всъщност и на мен ми е нервно от наближаващата учебна година, новото училище, новата обстановка и среда и всички неясноти около нея. Искам децата да си ходят нормално на училище, но не ми се вярва дълго да останат присъствено. Дано не съм права.

# 265
  • София
В класа на малкия се заформило някакво брожение срещу учителя по английски. Не е за вярване, но аз първи път аз не съм сред брожителите Simple Smile

# 266
Моят нали го карах да си мери дрехите преди седмица-дее, та с някои от тениските голям цирк беше. Трябваше да ги разпредели в две купчини - стават и малки. Гледам аз в купчината "малки" се мъдрят тениски по-голям размер от тези в купчината "стават". Става въпрос все за тениски на Уайкики т.е. на една и съща марка, моделите горе-долу еднакви. Питах го как е възможно по-малките да му стават, а по-големите, не. Видима е разликата между двата размера. Взе да ми обяснява, че тия, по-големите, му стягали на бицепса (да не е правил толкова мускули 🤣), а по-малките му били добре. Да се смееш ли, да плачеш ли. Според мен по идентичен начин му седяха, ама като си е наумил нещо, няма излизане на глава с него.
Ако започнат по някое време да учат ДО, ще го преживея. Има си доста недостатъци, ама м...ната му.  Обаче да не са посмели отново да затворят спортната зала. Ако я затворят зимата, това ще означава почти сигурно край със спортната гимнастика за малкия, а това е нещо, което все още не искам да се случва. Още по-лошо е, че би било край за гимнастиката въобще в града. Ако тези деца са извън залата няколко месеца, трудно ще влязат отново в нея. Да не говорим, че това би ги върнало с години назад в развитието им. Отделно, най-вероятно и треньорът им би заминал нанякъде, защото никой не може да стои месеци наред без приходи.

# 267
  • София
Размер L носи и не са му широки нещата. Скоро може и към XL да премине.

# 268
  • о`майна лунна нощ е
...Все пак по-важно е ние, мъжките майки да не се налага да споделяме, че момчетата ни носят дрехите, че ще е по-притеснително. Joy

И както облекчено въздъхна един роднина, когато синът му най-накрая си купи дрехите за бала - "... Важното е, че не е с рокля! Няма значение колко струва костюмът му, плащам."

Доволна съм, че имаме приятелско дете, което е съвсем малко по-дребен от синковеца. И тъй като вече си пази дрехите, миналия ден с облекчение дадохме две торби с всякакви на вид и сезон тениски, анцузи, блузи с дълъг ръкав. Това момче да е подложено на мерене на сто неща и накрая да се усмихва, че всичко му харесва и ще го вземе - голям кеф. Когато сме в ролята на приемащи е ужасна мъка и мрънкане.

# 269

Grinning Ми, човекът тайничко се е надявал, че с теб ще си меша дрехите като се е появило момиче, не с него. Пък какво се оказва.
Мода. Все пак по-важно е ние, мъжките майки да не се налага да споделяме, че момчетата ни носят дрехите, че ще е по-притеснително. Joy
  Честитят бебето на млади родители, то завито в количката и ги питат какво е - момче или момиче, а те отговарят: "Ами каквото си избере"😉😄

Последна редакция: пт, 28 авг 2020, 16:04 от googlish

Общи условия

Активация на акаунт