Отговори
# 30
Трудно, да, по отношение на осмисляне на понятията: половинка, четвъртинка, това, че 11 предиобед отговаря на 23 вечерта и т.н.

# 31
  • у нас
За часовника им е по-лесно да гледат електронния, а аз всеки път ги насочва към обикновения.
За математиката - всичко се научава по-бързо и лесно се усвоява с примери.

# 32
Моята дъщеря е дете с интелектуални затруднения. Много трудно се научихме да разпознаваме часовника. Все още има неща които учим, а е на 12 години.
Относно математиката - може да събира и изважда само едноцифрени числа и то с малко помощ.

# 33
Да, лесно разпознават часовника. Трудностите с математиката са в лесното разсейване.

# 34
  • Пловдив
Дъщеря ми ще е първи клас и познаването на обикновения часовник и до ден днешен и е мъгла. Опитваме как ли не да ѝ го обясним, но не може да разбере. С електронния проблеми няма и го разпознава.
Математиката също има препъникамъни за нея - изваждането с преминаване е нещо абстрактно за нея и не се справя с него

# 35
  • При децата ми
И двамата отдавна познават часовника. Трудности по математика има дъщеря ми, тъй като не внимава и не се старае.

# 36
Сега сме в процес на учене на часовника, мисля че му е лесно, защото му е интересно

# 37
  • Г. О.
Детето ми е много малко, но помня, че аз много лесно научих часовника. Помня, че ми беше доста интересно и постоянно гледах часовника на стената и казвах на някого от родителите ми, че е толкова часа.

# 38
Трудно се справи с научаването на часовника. По математика я затрудни научаването на таблицата. Племенницата ми ще е 4- та група в детската градина и много ще се зарадва, на книгите.

# 39
И с двете ми момиченца срещам проблеми с определянето на часа.
И двете засега не се очертават като много добри математички.

# 40
Още не разпознава часовника понеже е на 2год и 8 месеца. Но може да брои до 10 на български и английски.

# 41
  • София
Все още не може да брои,но сме в процес на научаване.

# 42
Часовникът го научиха лесно чрез игри , а трудности в математиката- смятане на ум и много бързане , писане само на отговор без достатъчно разписване.

# 43
Часовникът сравнително лесно се научи да го разпознава, но все още му е трудно да се оправи с минутите, особено с часове като 6 без 15 например, казва го 6:45.
С математиката среща най-големи затруднения с по-сложните текстови задачи, защото не винаги е достатъчно концентриран, за да вникне в условието.

# 44
Все още е малък и не познава часовника. Може да брои до 20 и да смята малко.

Общи условия

Активация на акаунт