Отговори
# 15
Още не познава часовника, но, знае да брои.

# 16
Когато научат цифрите, те много обичат игрите с тях, още от 2 група в детската градина децата разпознават цифрите до 5. Според мен лесно се запознават с часовника, но е много важен подхода, трябва да присъстват играчки , примери от тяхното ежедневие и игри, които да подпомагат при ориентирането

# 17
  • Пловдив
Все още е малък, но се надявам да се справи бързо познаването на часа.

# 18
С цифровия часовник добре се спрая, но все още се учим с аналоговия.
За смятане е доста бърза и може да брой числата до 1000.

# 19
Моето дете много бързо научи часовника. Математиката му е любимия предмет в училище.

# 20
Малката ми дъщеря ще бъде в първи клас.
Все още не познава часа и тепърва ще се сблъсква с трудности по математика. Засега смята само леки задачи до 10.

# 21
  • София
Дъщеря ми ще бъде в първи клас тази година. Когато беше на 5 г сякаш напредваше по-бързо с математиката. Усвои обем от знания, който й позволяваше да смята до 10 като изваждането винаги е било по-трудно за нея от събирането. Към днешна дата й е по-трудно да усвои нови познания за математиката, но и аз не настоявам, ако тя сама не прояви интерес, за да не я отблъсна. Прави ми впечатление, че когато е в някаква спонтанна житейска ситуация смята наум доста бързо и точно, но ако същата ситуация я срещне под формата на зададена задача за решаване, се затруднява и губи интерес.

С ученето на часовника също не й е много лесно. Бързо губи интерес. Но на моменти, отново в спонтанни житейски ситуации, ме изненадва приятно с познания, които не съм подозирала, че е усвоила.

# 22
Детето е още много малко,за да познава часовника.

# 23
За някои деца е много лесно, моето нямаше проблеми, но съм учител и децата, с които работя се справят трудно с времевите и пространствените отношения.

# 24
Моята дъщеричка е още малка, но съм учител и знам, че и математиката, и часовникът са трудна работа.
Дотук в практиката най - сложни си остават задачите с условие.
Часовникът се учи лесно с помощни материали- картонен часовник, торта с парчета, книжки и малко математика 😉.

# 25
Още е малък синът ми и не познава часовника, но дано лесно се справи с възприемането му.

# 26
  • Пловдив
Все още не познава часовника. Знае и разпознава цифрите, но в комбинация са му сложни.

# 27
  • Ако ви трябвам, да знаете, че съм на същото място, където бях и когато не ви трябвах.....
Часовник цифров разпознава без броблем.Със стрелките бърка.Гледа съответната цифра и така назовава.Например 1 часа и и 10 минути , а в действителност е 12.50.
С математика се справя.Схванал е основите, но тепърва ще се учи.

# 28
  • Велико Търново
Още е малък за часовника, но познава някои от цифрите.

# 29
  • София
С часовника е трудно, само пълен час е ОК. Много е трудно с половин час и минути.
За възрастта с математиката - броим и събираме/изваждаме, за сега само едноцифрени числа. Много се забавлява детето с оцветяване по цифри или оцветяване по сбор на числа.

Общи условия

Активация на акаунт