Нашите кухни - 84

• 51 582
  • 787
  •   1
Отговори
# 345
Над 20 години имам гранитни мивки и нямам проблеми. Нито се драскат, нито чупят толкова лесно. Ама и не е казано да ги удряш с чук, нали? Единственото поражение, че веднъж в една тъмно сива изляхме сода каустик и не изплакнахме веднага. Остана светло петно. Петна от друго не остават.

# 346
Над 20 години имам гранитни мивки и нямам проблеми. Нито се драскат, нито чупят толкова лесно. Ама и не е казано да ги удряш с чук, нали? Единственото поражение, че веднъж в една тъмно сива изляхме сода каустик и не изплакнахме веднага. Остана светло петно. Петна от друго не остават.

А какъв вид точно ви е мивката, понеже има много - полимермрамор, фатгранит и т.н, не ги знам всички.

# 347
От най-високия клас, водят се "гранитни", не че са от гранит.

# 348
Ето тази е нашата мивка - http://www.leksgroup.com/l_bg/?s=5&i=14&c=172&pid=2601 Избрахме я просто защото нямахме повече място, но не е малка. Смесителят ни е този:  http://www.leksgroup.com/l_bg/?s=5&i=96&c=195&pid=2745 Доволни сме. Не бих казала, че не е термоустойчива, защото слагам на нея и горещи съдове и излизам горещата вода, когато правя талятели. Лесно се чисти според мен. Ползваме я няколко месеца.

# 349
Много ви благодаря за бързите отзиви!
Ще се спрем на тази. https://www.tehnomix.bg/mivka-teka-super-bowl-1c-mikrolen
Сега остава и смесител да избера 😁
Като имам готов вариант ще публикувам снимки.
Приятен ден от мен на всички 😊

# 350
Кris_80, избора на мат мдф не е малък, и го има.

Хм, майстора каза, че няма как да е МДФ и да е идеално гладко  без да е гланц Sad .
На две места до сега питахме.

# 351
Преди няколко години правихме бяла кухня - прахово боядисан мдф. Получава се идеално гладка матова повърхност.  Нямаше никакви "пори". Чистеше се изключително лесно. Продадохме апартамента и не съм сигурна дали имам останали снимки отблизо на вратичките. Ако намеря ще кача.
На колежката й бяха казали, че е капризна и че в България не се правили някои неща, т.к. беше поискала различен от бяло цвят прахово боядисване за вратичките. Накрая си намери майстор, който прави и не обижда клиентите си, само защото не може да направи нещо.
[/quote]
Хм, майстора каза, че няма как да е МДФ и да е идеално гладко  без да е гланц Sad .
На две места до сега питахме.
[/quote]

# 352
  • Norge
И аз съм с иноксова на Тека, знам, че не е модерна, но не мога да и треперя да не се оцвети, надере, спука и прочие.
Аз, съвсем без притеснение, споделям, че предпочитанията ми са точно за инокс. Обикновен, не микролен.
Не единствено поради чисто практини съображения, а защото всъщност ми харесват на вид.

# 353
Аз също съм с иноксова мивка на Тека Super Bowl, много съм доволна, перфектно ми се връзва с бялата кухня със сив плот и гръб. Никога не съм се водила от това дали нещо е модерно или не, важното е на мен да ми харесва.

Последна редакция: вт, 13 окт 2020, 22:08 от Natt***

# 354
  • Сливен
Здравейте, пред дилема съм бял гланц МДФ или бял мат МДФ за вратичките, изчистени без фризове?
Искам да няма "пори", но гланца е дразнещо огледален Sad .
Оказва се че няма гладък мат МДФ ( Такъв си харесах в Икеа , но съпружеското тяло отказа Икеа )
Колко много ще се "набутам" с чистенето, ако се спра на мат-а?

lana76, нашата ще е с подобно разположение  заради аспиратора и В и К-то.
Бихте ли сподели ли колко е дълъг плота  от края на мивката до хладилника?
И колко сантиметра е празното пространство от котлона до края на плота ( не до стената, а до края на шкафа...)
Понеже визуално много приличат на нашите размери, а аз и за това ще се поболея ... дали няма да са прекалено малки)
 Вашите ми допадат и ще е вид успокоение ... Simple Smile .
Последен въпрос... какъв е материала на вратичките ?

Разстоянието от мивката до хладилника е 1.76. От  котлона до колоната е 45 см. Вратичките са мдф.

# 355
Някой има ли гранитна мивка на Тека? Харесах една тяхна и една на Бланко, но разликата в цената е сериозна и нз струва ли си да рискувам с Тека

# 356
  • Раковски
Шок прави част от мивките на тека. Предимно разликите в цените е заради различните материали.

# 357
  • София
В моята фатгранит си изсипвам гореща вода и няма никакви последствия (е, сипвам повече в отцедника, не я обливам цялата, но аз така правех и с металната мивка). Черна е, но водата ни е мека и нямам проблем с варовити петна. Единствено остатъци от сапун покрай дозатора се чистят трудно, а някои препарати оставят бял слой по повърхността (измива се лесно с веро; изобщо, по мой опит най-добре се чисти с веро, както си е указано и от ФАТ). Пукнатини и надрано няма, въпреки че и ножове, и вилици се оставят вътре, чат-пат с някоя дръжка на нещо я закачам. Доста съм доволна откъм издръжливост, очаквах, че ще иска повече пазене.
Според мен амортизацията зависи и от употребата, т.е. ако човек има миялна, мивката се поддържа много по-лесно и според мен може да е всякаква. Моята трябваше да е черна и голяма Grinning

# 358
lana76, честита кухня, да я ползваш с удоволствие. Ще взема идея от теб като се надявам да не се сърдиш. Много хубаво съчетание на цветовете.Smile

Последна редакция: ср, 14 окт 2020, 21:15 от tonbon

# 359
  • София
Яна . какъв  "дъб" е паркета и от къде ,много добре  стои ?

Благодаря:)
Със здраве да се ползва !

Общи условия

Активация на акаунт