Нашите кухни - 84

• 51 484
  • 787
  •   1
Отговори
# 255
Харесва ми - особено горните шкафове. Сложната симетрия Laughing разчупва бялото. И островът ми харесва.

# 256
  • Варна
Не разбрах кухнята два котлона четворки ли има?

Горните шкафове са от три еднакви модула, като на средният клапващата вратичка е отдолу.

Бели са, но ми напомнят Мондриан, който не е симетричен Simple Smile

# 257
  • Шотландия
Искам да си направя 3Д модел на кухнята, която планирам, но нещо не се справям. Два от тях - ми искат да се регистрирам, така и не получих никакви имейли и не можах да потвърдя регистрацията. Тръгнах добре с ИКЕА, но  те имат само техни размери и варианти на шкафове, не знам. Може ли някой от тези, които са правили такъв модел напоследък да споделят кой от моделите работи най-добре?

# 258
  • София
Искам да си направя 3Д модел на кухнята, която планирам, но нещо не се справям. Два от тях - ми искат да се регистрирам, така и не получих никакви имейли и не можах да потвърдя регистрацията. Тръгнах добре с ИКЕА, но  те имат само техни размери и варианти на шкафове, не знам. Може ли някой от тези, които са правили такъв модел напоследък да споделят кой от моделите работи най-добре?
Коя програма работи най-добре, не мога да кажа... Аз ползвах тази: https://remont-volot.ru/281-onlayn-konstruktor-kalkulyator-kuhni.html. Онлайн, безплатна,  дори регистрация не помня да ми е искала. Лесно се работи с нея, размери всякакви можеш да нагласиш, но и тя си има ограничения (аз не можах да намеря микровълнова за вграждане...)

# 259
  • София
Здравейте!
Нахлувам в темата с много, много въпроси.

Предстои ми планиране и изграждане на г-образна кухня с трапезария. Стаята е северна, т.е. няма светлина много-много.
Искам гърбът да е от плочки- малки плочки не искам, искам да избягам от фугите до колкото е възможно, така че някакъв patchwork ще ми е ок или големи плочи 60х120 примерно пак са ок. Като цветове съм харесала дъб за долни шкафове, бяло, крем за горни. Не искам дръжки, няма и да слагам пуш бутони.
Най-голямата ми драма е цвета на плочките и какъв да е плота като материал и като цвят. Много готвя, много цапам и хич не пазя Grinning Голям съм ураган. Искаше ми се плот технически камък, ама предвид факта, че съм ураган трябва да е някакъв странен цвят, който не знам как ще се впише на останалата концепция, отделно четох, че техническия камък е за хора, които не готвят и внимават. Т.е. ако по невнимание сложа горещ съд мога да пукна, може да образува петно и т.н. и не ми се иска да го мисля този плот дали няма да го направя нещо... Ще имам и кухненски остров, на който плота трябва да е същия като на кухнята. Много съм объркана как да постъпя. Избрала съм материал ПДЧ за кухнята.

Вероятно е коментирано доста, но нека пак някой да се изкаже за техническия камък. С право ли се страхувам? Все пак говорим за сериозна сума, която ще пръсна за камъка и не мога да го мисля нон стоп дали няма да му видя сметката на третото готвене. С малко дете съм, което обожава лютеница Grinning Дайте идеи за цвят на камъка, но да отива с долен ред дъб, горен бяло или крем ?

Дайте идеи и за цветове на плочки отиващи си със същата цветова конфигурация, като се има предвид, че при ъгъла на г-образната кухнята е коминът и той ще е открит, т.е. ще трябва и него да го облепя с плочки поне от височината на плота нагоре към тавана...

На такъв тип конфигурация каква мивка ще отива като цвят и материал? И това не мога да го измисля...

Help? Grinning

# 260
  • Варна
Скритата симетрия беше много интересно предложение. Хубаво се е получило за мен.

Калинке -Малинке : ) - верно си ураган и по писането се вижда. : )))
Дъб и крем си отива с всичко.

Първо предложение - сиво-синьо.

Този цвят:

Скрит текст:

Зависи какви ще са стените и пода. Не си казала в какви цветове ще са.
И какво ти харесва повече - по-малко цветно или шаренко?
Също кое е по-важно за теб - визия или фукционалност? Има красиви неща, но неудобни и удобни, но грознички : )
Има хора ,които се нагаждат лесно и не са им проблем точно как ще са нещата, други пък ще омрънкат света и е голяма драма , ако нещо е еди как си и не им харесва .

Последна редакция: сб, 03 окт 2020, 12:53 от BVAR

# 261
Според мен, ако горният ред е бял, избери широкоформатни плочи бели или с някакви много дискретни шарки мрамор. Тогава плот можеш да направиш гранит (естествен) в кафяво. Ако гърбът е дюс бяло, то гранитът може да е в по-фантазийни шарки. Ако пък е с мраморни шарки, то тогава плотът трябва да не е много шарен, почти дюс, евентуално само на точки.

# 262
Моята кухня е с долни шкафове дъб и горни крем. Гърбът и плотът ми са в същия цвят като горните шкафове и са от технически камък. За мен се сливат много приятно и е светло, което и за теб е важно.
Според мен техническият камък не е проблемен за поддръжка, но не съм слагала хипер горещи тенджери. Но и не виждам как в бързината ще го направиш, защо ти е? Иначе слагам топли тенджери редовно, защото плотът "изпива" топлината от тях и така изстиват бързо и могат да се прибират в хладилника. Чисти се лесно и не остават петна.

# 263
Ние в момента правим долен ред пясъчен дъб, горен бял, плот и гръб сиво-бял гранит. Мивката е сива. За съжаление не е готова, но ако имате фантазия може и да си я представите.

# 264
  • SF
После да ми пратите майстора Simple Smile

# 265
# 266
  • София
vania_svet, така като гледам изгледа през прозореца и специфичната форма на прозореца ще вземем да се окажем съседки Simple Smile Щях да ти пиша на лично, ама си забранила да ти изпращат съобщения.

Цвят на стените не съм избрала. Ще го избера в последствие. Много е важно плочките, които избера да се вписват в интериора с комина догоре, а не да създавам усещането за Парламента, тоалетна или друго подобно 😄 И някак си ми се иска да не е едноцветно, ами да има шарка, окраска, пачуърк нещо да има акцент.

# 267
г-ца Калина, аз имам вашите изисквания за кухня.
Готвя много и  не искам да робувам на мебели/уреди заради мода, искам те да ми служат.

Спрях се на тези плочки и успяхме да ги намерим ( даже по погрешка купихме  двойно ...)
https://yurtbayseramik.com/urunler/seriler/esperanza
https://yurtbayseramik.com/urunler/esperanza/d19206/30x60-esperanza-multi-parlak
 -цветните     30X60 ESPERANZA MULTI PARLAK
Кухнята избрах да е бяла,  термо плота  дървесен цвят.

# 268
Сами си правим кухнята. Няма майстор. Корпусите са от Икеа. 2 ние си правихме, защото не ставаха техните. Плота го слага фирма. Вратите са от Салекс, но сега тепърва ще ги монтираме.
Г-ца Калина не съм забранявала съобщения. Най-много да е пълна кутията, защото изобщо не влизам там. Ще видя да разчистя нещо. Квартала е краен.

# 269
  • София
Сами си правим кухнята. Няма майстор. Корпусите са от Икеа. 2 ние си правихме, защото не ставаха техните. Плота го слага фирма. Вратите са от Салекс, но сега тепърва ще ги монтираме.
Г-ца Калина не съм забранявала съобщения. Най-много да е пълна кутията, защото изобщо не влизам там. Ще видя да разчистя нещо. Квартала е краен.

Може ли информация за фирмата, от която е плотът? И същата ли го монтира?
Благодаря Simple Smile

Всъщост като цяло се интересувам къде има голям избор на плотове. В Роси харесах светло сив мрамор гланц, но много познати ми казаха, че гланцът лесно се драска и сега се оглеждам за матов, но не мога да харесам...
Останалите, какво мислите? Наистина ли толкова лесно се драска гланцът? Защото много харесах въпросния плот и ми се иска него да купя, но дали си заслужава да рискувам?

Общи условия

Активация на акаунт