Нашите кухни - 84

• 51 476
  • 787
  •   1
Отговори
# 270
Това е фирмата с гранита. Те си го монтираха  http://industrialstil.com/?gclid=Cj0KCQjwwuD7BRDBARIsAK_5YhU2v6H … PWpwaAt4cEALw_wcB

# 271
Сигурно е коментирано, но да питам. Дали ще е удобно, ако вратички на горните шкафове ще се отварят настрани и са широки 60 см с височина 95 см?

# 272
Сигурно е коментирано, но да питам. Дали ще е удобно, ако вратички на горните шкафове ще се отварят настрани и са широки 60 см с височина 95 см?

Питаш дали е удобно или дали ще провиснат от тежестта? С добри панти няма, а и може да се сложат повече панти. Що се отнася до удобството, при по-широки вратички може да ти се налага да отстъпваш назад докато ги отваряш.

# 273
За удобство питам. Не съм предполагала, че ще е толкова трудно да реша какво искам. Извинявам се за качество на рисунки, това са ми трите варианта
Скрит текст:

# 274
Аз бих избрала втори вариант, всички вратички да са еднакви - по 48,3 см. Т.е. по-тесни и удобни врати за сметка на една допълнителна. Респективно и в долните ще има промяна.

Но подобни разсъждения без да знам всичко май нямат смисъл. Просто аз бих се дразнила от вратички с различна ширина.

# 275
Тогава ще има разминаване с долните, а съдомиялна, мивка, готварски плот са за стандартните 60. Ще се гръмна.

# 276
Значи вариант 2 и разчиташ, че няма да бие на очи. Повечето хора няма да видят разликата.

А защо не и 60 над миялната, а после 59 - 58 - 57 - 56 (вариант 2, от ляво надясно). Така вече няма да се хване преливащото смаляване. Като долните навсякъде съвпадат.

П.П. Мивката и плотът не те бъркат, а и 1 см нищо не е.

Последна редакция: нд, 04 окт 2020, 17:02 от Черна станция

# 277
Да отговоря за удобството - с такива вратички има опасност да си удряш периодично главата в (ръба на) горните вратички. Сметни колко ти е височината на долния ред, плюс гърба и колко си висока. Имай предвид, че като готвиш, се навеждаш над плота.
Аз няколко пъти съм се удряла точно в ръба на горна вратичка. Извадила съм нещо, което ми трябва за малко, и не съм затворила, за да не правя излишни движения. Едно завъртане и крачка към вратичката и съм готова с цицина.

# 278
  • Варна
Сами си правим кухнята. Няма майстор. Корпусите са от Икеа. 2 ние си правихме, защото не ставаха техните. Плота го слага фирма. Вратите са от Салекс, но сега тепърва ще ги монтираме.
Г-ца Калина не съм забранявала съобщения. Най-много да е пълна кутията, защото изобщо не влизам там. Ще видя да разчистя нещо. Квартала е краен.

Може ли информация за фирмата, от която е плотът? И същата ли го монтира?
Благодаря Simple Smile

Всъщост като цяло се интересувам къде има голям избор на плотове. В Роси харесах светло сив мрамор гланц, но много познати ми казаха, че гланцът лесно се драска и сега се оглеждам за матов, но не мога да харесам...
Останалите, какво мислите? Наистина ли толкова лесно се драска гланцът? Защото много харесах въпросния плот и ми се иска него да купя, но дали си заслужава да рискувам?
Гледайте плоскостите от Роси на кой производител са. Имам лоши отзиви за турските плоскости.

# 279
La_Valletta, мога да отговоря само за ширината. Моите горни вратички са по 55 и 60 см и то по два броя, с височина 73 см, защото под тях имам рафт. Над горните шкафове имам около10-12 см отвор. Отварянето настрани с тези ширини при мен не е никакъв проблем, но си представих да са ми с дължина 90 см и веднага се съгласих с мандаринка за удрянето - ще е почти гарантирано Wink
Но аз исках умишлено да имам празен рафт под горните шкафове...нещо, което не е на мода...

# 280
В момента и моите горни шкафове са така - рафт и след това вратичките, които ми идват точно над главата. При това и над гърба (60 см.) имам още 15-ина см. до открития рафт на горния ред. 30 см. е дълбочината на горните шкафове.

ПП. Да отговоря за разстоянието между гърба и шкафа, че сигурно някой ще се зачуди - кухнята е за ремонт, затова Laughing

# 281
Днес ходих до Салекс и там имаше изложени доста механизми. Споделете кои са ви удобни и кои излишни. Струва ли си всички панти да са с плавно затваряне, чекмеджета с изтегляне до край, кошчета с подвижен капак, бутилиери и т.н.

# 282
  • Варна
Днес ходих до Салекс и там имаше изложени доста механизми. Споделете кои са ви удобни и кои излишни. Струва ли си всички панти да са с плавно затваряне, чекмеджета с изтегляне до край, кошчета с подвижен капак, бутилиери и т.н.
Плавното затваряне не оскъпява много нещата, но ако го няма при клапващи особено е неприятно постоянно да се дранва вратата, естествено е по-удобно чекмеджетата да са с пълно изтегляне, бутилиерите за мен не е задължително, понякога при разпределяне на шкафовете остават едни 15-20-30 см и затова слагат джолита. Кошчетата - зависи, ако при всяко хвърляне на боклук не ви тежи да отваряте шкафа, да вадите коша, да вдигате капака и после в обратен ред.

Всички механизми улесняват живота, ако бюджета не позволява, се прави с вратички на панти и това е.

# 283
Благодаря, момичета! Аз съм 170 см висока, за челна среща има вероятност ))).

# 284
Ла Валета, тук само разсъждаваме, споделяме опит. Иначе всеки трябва да си решава.
Помисли - ако и долният и горният ред са ти по 60 см. дълбоки, и гърбът също, като застанеш на плота да правиш нещо, дали горният ред, дори без да са отворени шкафовете няма да ти дойде на нивото на главата, да не можеш да се наведеш.

Общи условия

Активация на акаунт