Нашите кухни - 84

• 51 600
  • 787
  •   1
Отговори
# 360
  • Раковски
Кris_80, избора на мат мдф не е малък, и го има.

Хм, майстора каза, че няма как да е МДФ и да е идеално гладко  без да е гланц Sad .
На две места до сега питахме.

тия дни съм рязал слонова кост мат на кроношпан, гладко се е.

# 361
Тези мостри, които харесах като гладкост ми казаха, че трябва да са с кант( ПДЧ).
Нямало как да е заоблена вратичката т.е искаме МДФ , а аз държа и да е заоблена ... явно такъв ми бил късмета.

shadowman,  кроношпан -гладко МДФ и не е  огледален/гланц ?

Последна редакция: чт, 15 окт 2020, 23:03 от Кris_80

# 362
  • Раковски
Да, имат серия гладко мат, но се кантира. Ако не желаете да се вижда  канта минавате на модекс или боя.

# 363
Да, затова минахме на модекс ( направих компромис с желанията си ), но той не е гладък, а порест.
Боя не са ми предлагали ( явно не използват).

# 364
Да, затова минахме на модекс ( направих компромис с желанията си ), но той не е гладък, а порест.
Боя не са ми предлагали ( явно не използват).

Модекс не е порест - не попива нищо и се чисти елементарно с мокра кърпа от всичко. Но не е гладък, а има ефект на "портокалова кора", но не е порест в никакъв случай. И се драска относително лесно. Трябва да се внимава как се действа и с какво се чисти.

# 365
Като портокалова кора е да, затова ми дойде да го обясня  като порест.
Затова питам от няколко поста как се поддържа, ужас.

Инфото ми беше, че гланца се надира, като сложим и че не ми харесва как се отразява тотално го зачеркнах.

Явно мечтаната ми кухня няма да е мечтана... МДФ идеално гладко, без огледален ефект и с заоблени краища на вратичките (да не са кантирани).

# 366
А защо просто не я направите мат боя? Вижте и други производители. Моята е MDF боя мат и е идеално гладка, без отблясъци и без кантове.

# 367
Имам и боядисани и не са идеално гладки (на светлина се вижда същият портокалов ефект). Не знам дали може да се избегне това. Истинските безупречно гладки си искат кант.

Иначе Модекс се поддържа много лесно - бърсане с мокра попиваща кърпа или с универсални мокри кърпички и друго не му трябва.

# 368
  • Sofia
У дома мебелите са основно МДФ боя - мат и гланц. Идеално гладки са, няма никакъв портокалов ефект. Може би зависи от бояджията Simple Smile Цената естествено не е като на мдф с покритие и кант, но пък си заслужава. Гланцът се драска по лесно, несъмнено, но пък се чисти по-лесно също. Мат обаче наистина е по-красиво, или просто "благодарение" на модата се пренаситихме.

# 369
Ще го призная като го видя Simple Smile

# 370
Благодаря ви!
Черна станция, има ли вариант за почистване  с препарат за стъкло и микрофибарни кърпи? ( не съм фен на мокрите кърпички заради боклука )
Еми ще внивам да не я надера...
Надявам се до два месеца да мога да я пробвам и ще споделя снимки и впечатления.

# 371
Има, така ми казаха като го купих. Но има и още по-лесен - както писах, попиващи кърпи/швам тух.

Переш с чиста водица, изстискваш и бършеш. Не драскат изобщо. И траят дълго, пък и служат за всичко в кухнята. И като се изхвърлят май не са много вредни, защото са от целулоза.

# 372
Гланца ли чистиш с тях? Че аз и гланцови неща имам достъчно?

# 373
Гланца ли чистиш с тях? Че аз и гланцови неща имам достъчно?

Всичко чистя с тях. Но за гланца са идеални (моите са Модекс) нито мазно, нито лютеница попиват в материята и няма нужда от друго освен водица и швамтух.

# 374
А защо просто не я направите мат боя? Вижте и други производители. Моята е MDF боя мат и е идеално гладка, без отблясъци и без кантове.
Може ли инфо за фашият МДФ?

Общи условия

Активация на акаунт